Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Plagsomme ekstraslag

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Plagsomme ekstraslag

april 12 2019 - 20:01
Hei,

Jeg var for ni år siden plaget med periodevise anfall på kveldstid/natt med ekstraslag. Hadde da puls på 90 + og hvert 2-4 slag var et ekstraslag. Dette føltes som litt rot i brystkassa og varte i ca tre timer før jeg sovnet. Da jeg våknet var det borte. Jeg ble utredet med 48 timers ekg (selvfølgelig ingen ekstraslag) og ultralyd. Ultralyden var normal, ingen feil med hjertet. Ble erklært hjertefrisk.

Nå etter x-antall infeksjoner i vinter (lungebetennelse, halsbetennelse osv) har de plutselig kommet. Men nå på dagtid og gjerne hele dagen. For tre uker siden tok det seg sånn opp at jeg endte på legevakta. EKG i 30 sekunder uten funn. Hadde selvfølgelig mange ekstraslag både før og etter EKG´en. Forskjellen nå fra for ni år siden er at ekstraslagene føles mye verre. Jeg kjenner det godt oppi halsen, skvetter også etterfølges det av et skikkelig dunk i brystet. Noen ganger har det virket som de har vært seriekoblet med 2-3 stk rett etter hverandre. Kjempeekkelt. Noen ganger virker det som om den pausen som kommer rett etter ekstraslaget varer kjempelenge. Det kjennes nesten ut som hjertet skal stoppe og jeg får ordentlig angst. Jeg er klar over at utskillese av adrenalin kan provosere frem enda fler, men utgangspunktet for hvorfor de kom har ingenting med angst å gjøre. Fatter det bare ikke.

Jeg har nå vært plaget i snart 3 uker. Noen dager er det "bare" 1-10 stk, andre dager er det av og på hele dagen (sikkert fra 50-500 på en dag). Jeg våkner ikke på natta av det og er usikker på om de kommer mens jeg sover. Jeg har tatt masse blodprøver (elektrolytter, jern, stoffskiftet) og alle er ok. Jeg venter nå på 24-timers EKG og ultralyd, men legen min sier at dette ikke er farlig og at jeg ikke trenger å bekymre meg.

Jeg ser her inne at mange plages med dette. Utfordringen min er at jeg i utgangspunktet ikke har angst og at jeg er helt fin når jeg ikke har disse ekstraslagene. Med en gang de kommer blir jeg urolig og jeg er utrolig fokusert på pulsen og hjertet mitt. Jeg kan ikke skjønne hvorfor de plutselig skulle komme nå og hvorfor de nå kommer uansett tid på døgnet. Noen ganger ligger jeg i sofaen i timesvis uten å kjenne noen, men når jeg reiser meg opp og og begynner å bevege meg rundt så kommer de på løpende bånd. Utrolig ekkelt og jeg klarer ikke slå meg til ro med at dette er helt normalt.
Hva er årsaken til at de plutselig har blitt så hyppige? Jeg har i mange år kjent på et og annet sånt ekstraslag, men en enkelt her og der har aldri skremt meg. Men nå kjenner jeg meg rimelig bekymret.

Er det noen andre som har opplevd tilsvarende og har noen beroligende eller fornuftige ord til meg? Jeg tør ikke trene eller drikke alkohol i frykt for at det skal komme fler.

Avatar

Hei

april 12 2019 - 22:02
Jeg har også ekstraslag til tider. Dette kommer når jeg er redd eller er stresset. Man blir selvfølgelig urolig, men har valgt å se på det som ufarlig siden jeg ikke har det hele tiden.

Jeg vet at det finnes EKG apparat som man kan låne i noen mnder. Den fungerer slik at man kan måle når man kjenner ekstraslagene. Det er kanskje noe slik du skulle hatt slik at du kan ta det der og da.

Min far har hjerteflimmer og han hadde problem med å fange dette da det alltid var borte da han kom til legen eller legevakta. Endelig en dag klarte de å fange det slik at han fikk medisiner. Han har tatt en liten enkel operasjon og lever godt med dette. Flimmer er jo ikke farlig i seg selv, men ubehagelig.
Til forsiden