Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Persjonelighetsforstyrrelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Persjonelighetsforstyrrelse

jan 7 2022 - 13:01
Noen som har det og vil dere erfaringer med det?

Jeg har emosjonell ustabil peronelighetsforstyrrelse og engstelig unnvikende. Er helt grusomt på alle måter. Er så livredd hele tiden. Har så sterke smerter at det ikke er til å holde ut. Har så mye vondt. Har så sinnsykt sterke følelser. Og det skal ingenting til før det blir totalt krise. Og gjør dumme ting. Knuse ting, skade meg selv, true, ta livet mitt osv…det er så jævlig vondt. Også svinger humøret hele tiden. Og når jeg er glad. Er jeg kjempeglad. Varer to min. Også er jeg kjempe trist. Og graver meg helt ned i flere timer. Føler aldri det blir bedre. Føler det blir verre og verre og verre med meg. Jeg får mer oh mer smerter. Jeg vil bare vekk fra meg selv og forsvinne. Jeg takler ikke noe. Hvertfall ikke avvisning. Og føler meg avvist omtrent 100 ganger daglig. Også blir det krise. Tåler ikke noe kritikk, kjeft, tydelig eller streng stemme osv….jeg reagerer på ting som andre ikke reagerer på. Og er så flaut. Jeg må gjemme meg bak håret mitt. Fordi jeg ikke håndterer følelsene mine. Og er redd andre skal se følelsene mine eller reaksjonene mine. Eller ansiktet mitt. Jeg bare er livredd for å ikke bli likt, være alene, være med noen, ende opp helt forlatt og alene, redd for kritikk og noe som gjør at jeg tror den andre har noe som helst negativt å tenke om meg. Og jeg vil jo bare se andre, kunne være med andre osv…men jeg får ikke til å vise meg selv. Åååååå! Andre som hwr det sånn? Noen som har noe tips?
Avatar

Re: Persjonelighetsforstyrrelse

jan 7 2022 - 21:17
Jeg ble diagnostisert med en type personlighetsforstyrrelse en gang, og det var nok riktig diagnose selv om det tok en evighet før jeg fikk riktig hjelp.

Men smerteproblematikk er så vidt jeg vet ikke en del av sykdomsbildet ved akkurat denne diagnosen, med mindre du går med spente muskler hele tiden. Det kan det kanskje være lurt å få undersøkt separat. Ellers hjelper det å undersøke grunnlaget for angsten din. Er det realistisk/sannsynlig at det du er redd for faktisk kommer til å skje, eller er det noe(n) utenfra som påvirker deg negativt uten at du er klar over det? Det er mye som går under radaren på helsepersonell.

Forøvrig er det bare tull å bruke ordet innrømmelser i denne sammenheng. Innrømmelser er noe man kommer med når man har gjort noe galt. Har du gjort noe galt, er er det bare noen andre som prøver å få deg til å tro det?
Avatar

Persjonelighetsforstyrrelse

jan 10 2022 - 16:35
Hei.

Jeg har samme diagnose som deg, og kjenner meg veldig godt igjen i hvordan du beskriver det.

Det beste tips jeg kan gi deg er å snakke med noen og ikke være redd for å vise fram følsene dine. Selv om det er ektremt vanskelig og tungt. Men får man snakket om det og ikke minst føler seg fortstått er hverdagen litt lettere.

Et annet tips som fugerer for meg til tider er å prøve og le av sitvasjoner. Livet er ikke lett, og noen ganger har man ikke lyst til å være mer på denne kloden. Pårørende sier f.eks. Men du har jo vinnet livets race. Altså bli født. Da kan ikke jeg noe annet enn å tenke. Damn hvor dårlig konkuranse hadde jeg ? å ler av det,

Håper du får det bedre , og om du trenger noen å snakke med er det bare å legge meg til.
Avatar

Re: Persjonelighetsforstyrrelse

jan 10 2022 - 18:26
Har sendt deg pm. Det er kanskje skremmende med tanke på alle de voldsomme reaksjonene du skriver om. Noe som kan hjelpe er å ta det for gitt at de fleste har noen negative tanker om de fleste. I underbevisstheten om ikke noe annet. Jo mer en kommuniserer med noen jo større er risken for at de kommer tenker jeg. Du har dem sikker selv også om du er ærlig med deg selv, og det er helt greit.
Til forsiden