Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Panikklidelse, agorafobi og helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Panikklidelse, agorafobi og helseangst

nov 10 2017 - 15:32
Hei!
Jeg er en dame på 32 år, som sliter enormt med helseangst, og panikkangst. Vet ikke helt om det er panikken som utløser helseangsten, eller motsatt. Det er litt fra dag til dag. Jeg har i tillegg agorafobi (angst for angsten, forventningsangst og plassangst). Jeg er konstant tungpustet. Røntgen viser ikke noe gale, hvile EKG viser ikke noe gale, oksygenmetningen er på topp, alle blodprøver er fine. Jeg er ikke i risikosonen for noe som helst av hjertesykdommer. Allikevel er jeg superredd for at noe skal være alvorlig gale. Hvordan klarer dere å håndtere angsten? Jeg er redd jeg skal bli gal til slutt :’(
Avatar

Re: Panikklidelse, agorafobi og helseangst

nov 13 2017 - 09:34
Sliter mer eller mindre med nøyaktig det samme, og per nå jobber jeg med ABCD modellen og mindfulness. Men, jeg har fortsatt noen veldig dårlige dager. Jeg er på et punkt at jeg legger merke til pusten min til enhver tid og prøver å manuelt kontrollere denne.
Avatar

Abcd modellen?

nov 14 2017 - 22:22
Hva er dette for noe? Aldri hørt om, pr nå et det eneste vi har gjort hos psykologen vert å prate..og jobbe litt med avspenningsteknikker når muskulaturen rister i kramper.
Avatar

Pusten..

nov 14 2017 - 22:24
Jeg er forresten også veldig fokusert på pusten og puster nesten kun gjennom munnen for å ha en slags kontroll over den.. veldig slitsomt! Yoga har jeg prøvd men da blir jeg så fokusert på hvor dårlig jeg faktisk puster, at rullegardinen går helt ned :-(
Avatar

Re: Panikklidelse, agorafobi og helseangst

nov 14 2017 - 22:37
Det går på kognitiv terapi, man har en situasjon (A), uhensiktsmessige tanker (B), Kroppslig, følelse og adferd som konsekvens av dette (C kr, C a, Cf), Mer hensiktsmessige tanker (D) - Så handler det om man tror mer på b eller d. Men, det er noe man må jobbe aktivt med, eventuelt eksponere seg selv for ting man er redd for.

Jeg anbefaler å google det, eventuelt snakke med lege om henvisning til en psykolog som driver med kognitiv metode.

Mindfulness er mer eller mindre det samme som oppmerksomhetstrening (det samme), altså "meditering" og avspenning.
Til forsiden