Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Panikkartet angst, sterk uro og nedstemthet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Panikkartet angst, sterk uro og nedstemthet

feb 2 2019 - 15:01
Hei.
Jeg sliter med intens angst, uro, panikkangst og helseangst og ubehag i svelg. I tillegg har jeg fått påvist en grad av ADHD som er ubehandlet, som nok er arvet fra en av mine foreldre.Angst, redsel og uro og sterk klaustrofobi er noe jeg i mer eller mindre grad har hadd i kroppen helt siden jeg var barn.(Har opplevd mye utrygghet, redsel som barn og var ofte plaget med falsk krupp og pustesvær.Alt dette har vært med på å forme resten mitt liv og har vært hos psykolog i perioder med liten effekt). Har tidligere varierende erfaring med Remeron, Seroxat men dette er 15-20 år siden.Har i de senere år erfaring med Efexor brukt over en lang periode på flere år for angsten, men på relativt lav dose. Seponerte disse etter tilbakevennende sterk angst ifm svelgeubehag og blant annet tinnitus/øresus(mer hodesus) og skjelving, uten at dette ble noe bedre av å prøve kutte denne medisinen.Har prøvd å starte på Cipralex for litt siden men holdt bare ei uke pga sterk angst, uro og mer panikkangst.Etter et typisk anfall, med oppkast og intens redsel/smerte/uro ble jeg helt nummen i ene hånda og denne har jeg ikke fått helt følelsen tilbake i.Virker som det nesten ´kortslutning i hodet og nervesystemet´ pga intens angst.Våkner ellers opp med angst flere ganger om natta.Nå har min psykiater gitt meg lamictal som jeg skal trappe opp.Selv tror jeg det er den fortvilende situasjonen med angst gjør meg så nedstemt. Har også fått Sobril har brannslukker.Føler Sobril hjelper der og da mot angsten, men blir verre når den går ut av kroppen. Spørsmålet jeg spør meg et om jeg skulle prøvd å fortsette med Cipralex, eller evt. prøvd Zoloft istedet, evt i tillegg til Lamictal. Evt. startet igjen med Efexor som har vært brukt i mange år før men som jeg likavel hadde en del angst med, dog i lav dose.Det kan være at annen medisin heller er hensiktsmessig? 
Har også prøvd Quetiapine og Olanzapine ifm dette, da spesielt for søvn.Føler ikke de gjorde meg særlig godt og bruker nå Imovane for søvn. 
Ønsker gjerne å høre andres erfaringer om lignende plager. 
Hilsen mann 40 (ikke overvektig, trener for å prøve holde angsten i sjakk, og har prøvd å være i delvis jobb. Helt sykemldt per tiden
Avatar

Hei!

feb 7 2019 - 00:23
Jeg ser du har forsøkt flere forskjellige antidepressiva for angsten din. Min erfaring er at antidepressiva kan gi ( som bivirkning) eller forsterke angst og panikkangst. Jeg hadde forferdelig panikkanfall på Aurorix i den perioden jeg brukte det. Anfallene forsvant helt da den ble seponert.
Det kan godt tenkes Lamictal kan stabilisere deg noe. Lamictal er godt tolerert av de fleste. Sjekk ut Atarax som beroligende, denne er ikke vanedannende. Jeg lastet ned en selvhjelps app med et 30 dagers angstprogram, den synes jeg var nyttig. Som lindring og for å flytte fokus, lyttet jeg mye til antiangst musikk (!) på Spotify, også om natten, for bedre søvn. Lykke til, jeg vet hvor vondt det er.
Avatar

Glemte...

feb 7 2019 - 00:30
Siden du nevner at din ADHD er ubehandlet, kan det være du må starte der dersom angsten din kan komme på bakkrunn av det.
Til forsiden