Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Panikkangst (?)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Panikkangst (?)

sep 15 2019 - 11:25
Hei, har siden februar/mars slitt med noe jeg tror kan være en slags panikkangst.

Startet i februar/mars der det føles ut som jeg bekker bakover og skal til å besvime og føler en intens frykt i kroppen.

Nå i det siste har jeg utviklet noe annet form for «anfall». En dag på jobb kjente jeg svetten i ansiktet, skjelving og fryktelig kribling i magen, og dette skjedde helt plutselig. Ble selvfølgelig kjempe redd og følte meg skikkelig uggen resten av kvelden. Også nå i det siste har jeg også fått anfall der jeg kjenner anfallene skal til å komme med en slags kiling i armen og magen, og prøver å puste godt med magen for å få det vekk. En gang forrige uke når jeg kjente anfallet ble jeg kjempe redd som resulterte i at det knøt seg skikkelig i brystet, skjalv, kilte/kribling i magen/arm og følelsen av å ikke få puste og svimmelhet og selvfølgelig hjertebank. Ringte legevakt og de trodde dette kunne være panikkangst. Dette har jeg slitt med skikkelig i de siste ukene.

Tror dere dette skyldes angst og at de kan komme plutselig (både på jobb, i stressende situasjoner og i hvile når man ser TV), samt at de er litt forskjellige? Kan sies at det har vært en tungt år for meg med mye forskjellig, både i familie, skole og jobb. Opplever også at nakke rykker til eller stivner i sosiale situasjoner. Veldig ekkelt og utrivelig at dette holder på å ta helt over når jeg har mye på planen som skal gjøres nå i høst.

Kan nevnes at jeg har vært inn og ut av legekontor i år og ingen funn av plagene mine jeg har vært der for. Men har ikke nevnt det jeg har opplevd ovenfor.

Håper noen deler samme erfaringer som meg
Avatar

Hei

sep 15 2019 - 15:14
Kjenner meg mye igjen og høres ut dette er typisk panikkangst.det som også er typisk med panikkangst er at den kaster seg plutselig over en uansett hvor du er hva du gjør.den kaster seg over og knyter seg rundt.får du følelse at du får hjerteinfarkt?
Avatar

Re: Panikkangst (?)

sep 15 2019 - 17:43
Ja, det gjorde hvertfall det forrige helg - det knøt seg skikkelig og trodde serriøst jeg skulle til å falle om. Var også hjemme alene som gjor det enda mer eklere..

Også er det ekkelt når den kommer helt uten videre og kjenner svetten i ansiktet, skjelving og fryser helt i kroppen.
Avatar

Hei

sep 15 2019 - 18:33
Høres ut slik jeg får det.det er grusomt med panikkangst at man aldri er forberedt for den kommer når som helst hvor som helst og så plutselig.jeg tror ofte jeg faller om får infarkt for jeg får kvelningsfølelse.har du søkt behandling?
Avatar

Re: Panikkangst (?)

sep 15 2019 - 19:56
Huff ja, det er helt forferdelig!

Jeg har ikke nevnt dette til fastlegen min men skal det i morgen slik at jeg får en bekreftelse på dette. Deretter om det er psyken jeg sliter med så vil jeg høre med legen om hva han anbefaler av teknikker, evt treninger, psykolog eller værste fall medisin når det er ofte..

Har du søkt behandling?

Avatar

Hei

sep 15 2019 - 23:50
Det er lurt å prate med fastlege om dette og hva legen anbefaler.jeg går til psykolog og er fornøyd med behandling hos han og jeg går på medisiner.medisiner er ikke alltid det verste de kan også hjelpe så lenge de brukes riktig.
Avatar

Re: Panikkangst (?)

sep 17 2019 - 09:31
Da har jeg pratet med fastlege og fikk konstantert angst.

Er henvist til DPS og fikk også medisin Vival 5mg som jeg kunne ta når jeg kjenner angsten kommer. Legen informerte også om at man kunne bli avhengig av slik medisin. Håper jeg vil bli bedre og «friskmeldt» til slutt.
Avatar

Hei annis

sep 17 2019 - 19:27
Det var godt å høre.det er bra du ble henvist til dps og vival er kjempe bra for panikkangst selv om jeg også vet man kan bli avhengig.jeg bruker stesolid og den er lifesafer for panikkangst er forferdelig.ble glad på dine vegne.klemmer
Avatar

Re: Panikkangst (?)

sep 17 2019 - 23:37
Å tusen takk, så godt det har hjulpet hos deg! Er spent å se om disse funker på meg også. :)

Klemmer tilbake!
Avatar

Hei annis

sep 18 2019 - 00:09
Slike beroligende hjelper når det gjelder panikkangst men viktigst å bruke når det er på sitt verste du vet ellers blir man avhengig.så bruk det når det er på sitt verste men når du skal til fastlege prat om en medisin som heter truxal for den hjelper visst også.den blandinga av medisin og samtaler på dps kan hjelpe mye.håper du får en behandler du får god relasjon med da det er veldig viktig.
Avatar

Hei annis

sep 18 2019 - 00:11
Slik medisin hjelper ofte der og da vival stesolid sobril men ofte må man også ha der og da derfor også bra du ble henvist til dps.
Til forsiden