Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Panikkangst og helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Panikkangst og helseangst

mars 31 2019 - 11:55
Jeg har i rundt 12 år hatt utfordringer med angst og spesielt panikkangst litt til og fra. Har hatt perioder hvor jeg nesten ikke har kommet meg opp av sengen, og perioder hvor jeg har vært helt fin og uten plager.

Utfordringen er at jeg den siste tiden har fått en ekstrem angst for at det skal være noe galt med hjertet mitt. Jeg er inne i en stressende periode i livet mitt, med et lite barn, studier som skal fullføres, jobbsøking og i det hele tatt. Det kan nevnes at jeg rundt 2010 var hos hjertespesialist som tok ultralyd, arbeids EKG og andre prøver. Ingen funn. Har også i ettertid tatt 24t EKG ved et par anledninger. Utfordringen der er at jeg aldri opplever det som er ubehagelig når jeg har disse målingene, og jeg vet at de må plukkes opp på målingene for at legen skal kunne finne ut hva det er...

Så, i den siste tiden har jeg blitt veldig obs på min egen puls. Jeg merker at den slår ujevnt, tidvis klarer jeg ikke finne den - til tross for at jeg føler meg stresset, og jeg plages mye med ekstraslag.

Dagen i dag startet med 7-8 ekstraslag rett etter hverandre, før jeg fikk et vanlig slag og så 7-8 ekstraslag rett etter hverandre igjen. Ble selvfølgelig kjempe redd og gikk inn her for å lese om andre som har opplevd det samme, føler dette roet meg noe. Var likevel noe stresset, og følte plutselig at hjertet mitt holdt på å stoppe. Gikk da inn på pulsmåleren inne på klokka mi som viste en puls på 30(!!!) slag i minuttet. Ble LIVREDD for at hjertet skulle slutte å slå, og heiv meg opp. Da steg pulsen raskt til godt over 120. Var da redd og stresset en stund, og når jeg da sjekket klokken igjen hadde jeg igjen hatt ett tilfelle av at pulsen hadde vært helt nede i 45.

Jeg blir så redd for at det skal være noe galt med hjertet mitt. Vet ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget, men trengte å få utløp for frykten og frustrasjonen jeg sitter med.
Avatar

Hei.

april 1 2019 - 22:41
Jeg har det veldig likt som deg for tiden. Jeg er veldig redd for min til tider lave puls. Pluss svimmelhet og pustevansker. Angsten er helt utrolig forferdelig og den tar liksom over livet litt. Jeg har ikke fått sjekket hjertet, men skal ta det opp med legen snart igjen. Sånn her nekter jeg å gå lenger. Kan du ta opp bekymringene med legen? Kanskje han/hun kan berolige deg og forklare deg osv. Ønsker deg i hvert fall lykke til og håper det blir bedre for deg snart :-)
Avatar

Hei!

april 5 2019 - 15:12
Det er ikke noe uvanlig med ekstraslag. Når man i tillegg er veldig obs på dem så legger man lettere merke til det også. Det at pulsen er lav er heller ikke nødvendigvis noe galt. Det er ikke sånn at hjertet gradvis senker pulsen for så å stoppe helt opp når det kommer ned til 0. Får man hjertestans så er det fra den pulsen man har i øyeblikket til 0 momentant. Så jeg tror du kan ta det helt med ro i forhold til hjertet ditt.
Avatar

hallo

april 5 2019 - 18:08
tror dette er angstrelatert
du har fått slik angst for hjertet ditt
det tenker du mye på
har mye fokus på
jeg tror beroligende vil hjelpe deg
og prøv å slapp av litt
du kan få et fly i hodet i morgen liksom ;)
Avatar

Hei

april 10 2019 - 16:13
Er i samme situasjon som deg...legg meg gjerne til som venn..."like barn osv"
Avatar

Opptatt av hjertet

april 11 2019 - 09:10
Jeg har også i lang vært plaget med mye av det samme. Hjertebank, rask puls osv. Alt dette startet med en periode med ekstremt press og stress. Jeg trodde virkelig ikke på at stress kunne påvirke en på den måten, men det gjør det virkelig. Tok full sjekk av hjertet. Masse ekstraslag. I tillegg var det noe funn på EKG som kunne tyde på andre ting, men som også veldig ofte var falsk indikasjon. Fy faen jeg var stressa den perioden... Fikk CT angio, alt 100% fint. Ikke så mye som er spor av påleiringer.
Jeg har vært ekstremt opptatt av egen puls. Teller og sjekker puls støtt og stadig. På jobb, i sofaen foran tv, når vi spiser middag, i senga, på kino over alt. Enten på klokka eller ved å telle selv. 1000 vis av ganger. Vet du hvor mange ganger jeg funnet noe som er galt? Ingen. Vet du hvor mange ganger jeg har blitt redd og stressa? Hundrevis... For min del hjelper det veldig å ikke fokusere på puls. Den er normal. Det skal variere. Noen ganger er hvilepulsen høy fordi man er stressa, sliten, småsyk, spist, tok en pils til maten eller hundre andre grunner. Husk også på at man kan langtfra stole helt på pulsmåler på klokka. De er helt avhengig av tett kontakt med håndleddet. Selv da kan de vise helt feil. Dette har jeg testet selv med pulsbelte og klokke samtidig. Fått dette bekreftet fra flere hold også, blant annet kardiolog.
Jeg har slått av pulsen på mine smartklokker. Hva har jeg fått ut av å ha 100% kontroll på puls dag og natt? Ingenting utenom stress og bekymring. Nå bruker jeg for det meste en vanlig klokke.
Andre gode råd jeg kan gi er stress ned. Gi litt faen. Det trenger ikke være ryddig hele tida. Du trenger ikke se smashing ut 24 timer i døgnet når du har et lite barn. Det er lov å hvile litt også midt på dagen. Det er lov å invitere en venn på kaffe uten å støvsuge. Faen, vi legger alt for mye press på oss selv fordi vi tror at alle andre forventer det og klarer det, men det gjør de ikke! Åpne opp til dine venner om hvordan du har det, jeg garanterer deg at dersom de er ærlige med deg har de også sine problemer. Det er ihvertfall min erfaring. Få frisk luft, mosjoner litt, mediter, prøv mindfullnes (anbefaler appen Calm, koster litt men helt super) eller yoga og gjør også ting som gir deg glede og avbrekk. Sist men ikke minst, hvis du ikke klarer å legge dette fra deg og fortsetter å bekymre deg og plages, få en grundig undersøkelse. Men når du da gjør det så bestem deg for å stole på hva kardiologen sier! Hvem tror du kan mest om hjerter og hjerteproblemer, du eller en kardiolog med mange års utdanning og erfaring, og avansert analyseutstyr? Og aller aller sist: ligg langt langt unna google. Du har ikke alle de sykdommene som Google diagnostiserer deg med. Det gir deg bare mer stress.
Lykke til!
Avatar

Hei

april 11 2019 - 12:08
Det er typisk med panikkangst at man føler det knyter seg og at man får hjerteinfarkt man blir svimel det går rundt for deg men hjertet som om det strammer føles som hjerteinfarkt.det verste med uforutsigbarhet den er brutal og kaster seg over jeg føler det slik at den kaster seg over meg og at den er brutal og uforutsigbar.hjertet gjør vondt så vondt.mitt råd er å holde ut.rett og slett for msn har ikke annet valg enn å holde ut Holde Utselv om det er kjempe tøft. håper det ordner seg.

Redigert av Administrator
Til forsiden