Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Panikkangst og ekstraslag

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Panikkangst og ekstraslag

mars 22 2021 - 10:13
Hallo, jeg er en mann på 40 år, slitt med angst omtrent hele livet. De siste ti årene har vært knallharde, har også diagnose adhd og er i utredning av tourettes nå. Panikkangst er noe av det værste jeg har vært borti, men også ekstraslagene som kommer i serie og føles som hjertet pauser, jeg har fått beskjed av lege at dette ikke er farlig. Selv om jeg har fått beskjed av lege og tatt ekg mange ganger så klarer jeg ikke slå meg helt til ro når disse setter i gang. Det er jo utrolig ubehagelig, og ikke lett å drite i. Jeg regner med det er flere i min båt der ute som sliter like mye som meg. Så er det noen der ute som har gode råd, eller vet om noe som hjelper i situasjoner der hjertet tar seg en tur på villspor? Jeg er ganske sikker på dette ligger i hodet, men kroppen min er visst ikke helt enig.
Avatar

Re: Panikkangst og ekstraslag

mars 24 2021 - 21:54
Hei, TheHound1981. Jeg har selv slitt med angst lenge og føler med deg. Jeg kjenner meg igjen i det du sier, at selv om du vet at det ikke er farlig med ekstraslagene, blir du engstelig.

Det som hjelper for meg når det skjer er å si til meg selv at det ikke er farlig, at det bare er angst. I tillegg hjelper det å fokusere på pusten og puste godt ut.
Avatar

Du er tøff

mars 25 2021 - 14:58
Jeg klarer noen ganger å gjøre det du sier, to dager har jeg greid det men i dag gikk det feil vei dessverre, gikk en time med metallsøkeren og fikk fisse ubehagelige ekstraslagene satte i gang kom og gikk, forsøkte å si til meg selv det er bare angst uro osv. men så fikk jeg tre harde ekstraslag etter hverandre og så satte engstelsen i gang og jeg ga meg med metallsøkingen omtrent øyeblikkelig. Rømte hjem og satt meg i sofaen. Ga meg ikke akkurat mestringsfølelse i dag nei. Fikk beskjed av legen jeg bare skal drite i det, men det er lettere sagt en gjort føler jeg.
Avatar

Re: du er tøff

mars 25 2021 - 15:20
Huff, ja noen ganger går det bare ikke. Ikke alltid jeg klarer det selv. Slitsomt når det er slikt. Og helt enig det er lettere sagt en gjort. Er ikke alltid å bare «ta seg sammen» og drite i det. Hvordan går det med deg nå? Du er sterk!
Avatar

Som du sier. Noen ganger går det

mars 27 2021 - 15:53
Noen ganger går det andre ganger ikke. Jeg er ikke veldig glad i tannlege, men måtte krype til tannlegevakten pga jeg greide knekke hjørnetannen. Lå og ristet i tannstolen, ikke festlig i det heletatt hadde uro og angst i en helt time der. Kom hjem bestemte meg for å ta turen å metallsøke, gikk greit ca halvtime så fra åpen himmel satte ekstraslagene i gang og jeg greide ikke slå de fra meg, og ble panikkredd og gikk hjem igjen. Vell hjemme så vedvarer ekstraslagene og stopper helt. Så sitter jeg her med utrolig dårlig mestringsfølelse. Føler angsten og dette driver å tar over hobbyen min, noe som er veldig kjedelig. Hva med deg, hvordan går deg i hverdagen? Tenker de som sier en bare skal drite i det, de har mest sannsynelig ikke kjent det du og jeg kjenner, det er vondt faktisk. Jeg leste et innlegg om puste teknikker men problemet er når det står på så er det kanskje ikke like lett. I mine tilfeller er de stedene jeg er mest redd for å få angst ute alene feks metallsøking eller på butikken handle senter osv, har du det slik? Redd for at folk skal se en har angst, skjule angsten for min del er umulig.
Avatar

Hei

mars 27 2021 - 16:41
Ville bare si dere er tøffinger begge to.Kjenner mye til panikkangst og det er så synlig når det står på.Man tror man får hjerteinfarkt.Man føler man mister fullstendig kontroll.Det er nærmest umulig å skjule selv om man har hørt gang på gang at det er panikkangst så hjelper det ingenting når det står på og man føler man får hjerteinfarkt.Tvangslidelser og panikkangst er nok kjempe vanskelig nærmest umulig å skjule slik føler jeg selv.Bra du ihvertfall dro til tannlege jeg er kjempe urolig hos tannlegen så det er nesten som om jeg ser for meg deg Hound hos tannlegen.Helt klart mange ganger hos tannlegen starter ting å gå rundt på kontoret for meg for at jeg skal holde ut.Hound du er modig som klarte i det hele tatt å dra.Jeg håper dere får hjelp.Går dere på angstdempende medisiner.De hjelper masse men man kan bli avhengig av dem.Men de hjelper absolutt.
Avatar

Hei igjen!

mars 27 2021 - 17:10
Vil bare starte med å si at du er god som reiste til tannlegen til tross for at du ikke er glad i det, TheHound1981. Hva er det som gjør at du ikke er glad i det? Handler det om at du føler at du ikke har kontroll i situasjonen? At du på en måte er fastlåst til stolen? Og på toppen av dette redd for at de skal se på deg at du har angst og får panikk?

Synes du er tøff som til tross for at du ofte får ekstraslagene på turene, så slutter du ikke helt med hobbyen din. Fordi det er faktisk fort gjort siden man blir så redd. Så det synes jeg er veldig bra av deg! Men det er klart at det ødelegger for hobbyen din og går utover mestrinsfølelsen. Så det igjen er dumt.

De som sier til deg at du må bare drite i det, de har nok helt sikkert ikke kjent på det selv. Alle som har opplevd eller opplever angst vet hvor slitsomt og vanskelig det er å "bare ta seg sammen". Jeg synes selv det er vondt når de rundt kommer med slike kommentarer, fordi er er ikke sånn det fungerer.

Pusteøvelser hjelper gjerne der og da, men tar ikke bort angsten helt for min del. Hvordan det går med meg i hverdagen? Jeg sliter veldig med den panikkfølelsen. Går rundt å føler meg urolig og engstelig fordi jeg hele tiden har vondt i brystet. Føler at jeg har litt angst for angsten. Jeg synes også at det er vanskelig å gå på butikken eller å gå turer ute for eksempel hvor det er mange mennesker. Da begynner fort katastrofetankene mine å komme. Hva om de ser at jeg har angst og panikk? Hva tenker de om meg da? Hva om jeg treffer noen jeg kjenner og de ser meg slik? Hva om jeg får et panikkanfall ute? Så skammer jeg meg og føler meg helt håpløs. Men prøver å tenke at andre har som regel nok med seg selv, så mest sannsynlig så er ikke andre så oppmerksomme som vi tror. Likevel er det vanskelig.. I tillegg er det jo slik at hvis man går rundt å har disse katastofetankene så blir det ofte verre. Så det å lære seg å tenke annerledes er noe jeg prøver å jobbe med. Men litt godt å vite at jeg ikke er alene om å ha det slik. Synes det er godt å lufte tankene litt og snakke med noen som kjenner seg igjen.

Mrsfreak1983, takk for det. Jeg er helt enig i det du sier. Det er vanskelig. For øyeblikket får jeg ikke noe hjelp i form av psykolog, men bruker atarax. Atarax er en allergitabelett som også kan dempe uro og angst. Har tatt den tabeletten hver kveld i et par uker nå, men synes egentlig bare angsten blir verre av det. Jeg blir trøtt og døsig, men ikke noe mer en det. Den tar ikke bort angstfølelsen. Jeg sa til legen min at jeg helst ikke ville begynne på antidepressive og spurte derfor om noe alternativt. Men vurderer å snakke med legen igjen angående å begynne på zoloft igjen. Har god erfaring med de. Lite bivirkninger. Gikk på det i fjor, men sluttet vel rundt sommeren. Jeg brukte de bare at par måneder så stoppet jeg nokså brått med de. Ikke til å anbefale. Jeg lurer på om det kan være grunnen for at jeg har fått tilbake angsten igjen så sterkt nå.

Avatar

Hei

mars 27 2021 - 19:41
Jeg brukte atarax før men følte de ikke hjalp meg.kan hende fordi du sluttet brått på zoloft at det var derfor du følte det slik for du skrev du har hatt gode erfaringer med dem før.Det er så forskjellig fra person til person for jeg syntes jo truxal var bra men vet mange mener det motsatte og har dårlige erfaringer med dem.Personlig føler jeg sobril stesolid og vival er de tablettene som fungerer best men de må man være forsiktig med på grunn av avhengighet.men for meg så funker det best.Det og behandling hos psykolog sammen fungerer best.kanskje dette med atarax er slik nå på starten for deg.jeg tenker dette med zoloft at du bør prate med legen når du først syns de har fungert best.Har du prøvd truxal?
Avatar

Re: Hei

mars 27 2021 - 21:41
Ja jeg tenker at det er trolig derfor jeg har det dårlig igjen nå. De står jo overalt på nettet at man ikke skal slutte brått på antidepressive på grunn av ettervirkningene det kan gi. Men likevel rart at de kommer et halvt år etter at jeg slutta på Zoloft. Så fint for deg at du har gode erfaringer med Truxal. Har selv prøvd de, det var vel noe av det første jeg fikk utskrevet av legen for et par år siden. Jeg husker første gangen jeg prøvde de så ble jeg enormt trøtt og døsig, følte meg som en zombie. Jeg fikk også et kraftig panikkanfall på kvelden, så jeg valgte fort å ikke fortsette på de. Men det er som du sier, forskjellig fra person til person. Det kan være at det bare fungerte bedre for deg enn meg helt enkelt.
Jeg har aldri prøvd sobril, stesolid eller vival, men har prøvd valium. Det fikk jeg hos legen en gang jeg hadde skikkelig angst. Det gjor at jeg fikk slappe av. Men de her medisinene er vel helst til bruk når man skal for eksempel til tannlege eller ta fly eller gjør noe man gruer seg til eller i bare enkelte tilfeller? Går du på de fast? Fint at de fungerer for deg!
Jeg tenker at jeg skal lufte tankene med fastlegen min og høre hva han sier om å starte opp igjen eventuelt så får jeg se. Noen ganger må man bruke medisiner en periode for å klare å holde seg litt oppe. Atarax er ikke avhengighetsskapende og tenker derfor at det ikke har noe å si om jeg kun har brukt de en kort stund. Jeg føler ikke at det fungerer for meg.
Behandling og medisiner samtidig har jeg god erfaring med. Uheldig at det ofte er lang kø og venteliste...
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 00:58
Det er nettopp derfor jeg sa til deg om truxal fordi jeg vet mange mener det samme som deg om truxal.Atarax fungerte ikke for meg.Sobril stesolid valium brukes jo for angst ellers jeg bruker de for angst men jeg bruker de slik jeg skal så jeg ikke blir fullstendig avhengig.Jeg har jo brukt sobril men heg bruker stesolid nå da de fungerer best for meg.Du bør ta en prat med fastlegen mer om dette med zoloft for det står jo overalt at man ikke skal bråslutte med medisinene.Ja det er vente kø men du må bare høre med legen likevel for å bli henvist selv om det tar tid.Jeg syns det fungerer best med psykolog og angstdempende.jeg har hatt dårlig natt nå.Håper det roer seg nå etterhvert tok tablett i stad.
Avatar

Heihei

mars 28 2021 - 01:23
Ja, det er sant. Har hørt det samme at det er mange delte meninger om truxal.
Jeg skal ta en prat med fastlegen min og så finner vi nok ut av det sammen.

Huffda, så leit å høre at du har hatt en dårlig natt så langt mrsfreak1983... Krysser fingrene for at tabeletten hjelper deg og at du får sove :)
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 11:06
Jeg regner med at du har god kontakt med fastlege.Viktig å ha god fastlege som forstår en.Håper det ordner seg for deg etterhvert og Hound her.Jeg kom inn egentlig bare for å skrive dere er tøffinger.Dere to.Så skal jeg la dere to fortsette å prate for ser dere fikk god kontakt.klem
Avatar

Takk!

mars 28 2021 - 13:06
Det er ingen problem det. Det kan være fint å få innspill fra flere. Så det er bare til å skrive hvis du har noe på hjertet :) Håper det ordner seg for deg også!
Avatar

Vi står i det sammen

mars 28 2021 - 15:25
Godt men også vondt å høre fra flere at det er lignende situasjon som meg med forståelse av hva dette er. Dere er jo kjempe flinke som står i dette selv og forsøker å komme igjennom denne angsten dere selv har, jeg leser det dere skriver og det høres ut som dere har det skikkelig tøft dere også. Så det er bra vi kan dele opplevelser sammen og tolke disse sammen. Som du skriver mrsfreak1983, dette med at en ikke kan skjule panikkangsten, det er jo både flaut og pinlig, jeg kan bli helt desperat etter hjelp til tider når hjertet setter i gang med fusking, dette synes jeg er flaut. Jepp angst for angsten er forferdelig Amalie9798, og det er jo ikke rart en får det når en vet hvor intenst grusomt det er. Tror angsten for angsten er blitt med i hobbyen min, eller lignende jeg aner rett og slett ikke, men jeg skal forsøke å gjøre hobby fremover selv om det vil svi.

Er jeg i en dum fase. Så etter jeg var hos tannlegen i går, måtte jeg ta antibiotika kur som skal vare 9 dager, og da kan jeg bare si det at det var et mareritt å starte på. Får så mye dumme symptomer av disse medisinene. Greier ikke stå i det, svimmel utafor mm.
Ellers er vi vell alle tøffe alle som greier gå ut døra til tider.
Jeg har en anelse om hvorfor jeg sliter med tannlegen, det henger tilbake til barndommen, jeg hadde en del problemer med tennene og tannlegen jeg gikk til på barneskolen brukte ikke bedøvelse, det var tortur. Når jeg sitter i tannlegestolen så begynner jeg å skjelve frykte, men aner ikke hvorfor jeg blir så redd kan ikke sette ord på det helt, men det er vondt. 2 år siden gikk jeg til tannlege var ute med 25k, to år senere omtrent like ille i munnen igjen. Men på uføretrygd så har en ikke så god råd. Fikk masse kjeft av tannlegen, ikke festlig når en sitter å er redd på tannlegevakten.

Som dere har jeg prøvd en del medisiner, den jeg gikk lengst på var Venalfaxin/Effexor, da jeg startet på effexor ble angst anfallene tredoblet og hadde panikk hvert 10 minutt, så jeg var ikke veldig høy i hatten da nei, medisinene startet først å fungere etter 2 mnd. Etter et år så ble alle følelsene innelukket og jeg følte lite. Da det hendte triste ting så trakk jeg bare likegyldig på skuldrene, var trøtt og alltid sliten, samtidig fikk jeg i ny og ne panikkanfall. Jeg brukte litt tid på å gå av effexor fikk da strømstøt i hodet som ikke festlig men heller ikke farlig.

Drite i det får jeg ikke til, og har forsøkt en haug med ganger å gjøre akkurat dette, likevel er angsten der med meg og jeg vet aldri når dette velger å sette i gang. De som sier de blir helt friske, tja. Tror ikke på at det er mulig å bli helt frisk, men kanskje en mulighet til å leve med dette dritet. Og mestringsfølelsen er veldig viktig, eksponere ja. Men det med eksponering er ikke alltid så lett, den har jeg fått svi for mange ganger. Presser jeg meg i en dårlig periode faller jeg helt ned på bunn igjen. Medisin våger jeg meg ikke ut på igjen etter den likegyldighets følelsen jeg satt med. Fastlegen sier jeg skal drite i ekstraslagene, at de ikke er farlige at det jeg føler ikke er farlig, nei det er sikkert ikke farlig for ham, men for meg som får dette ofte er det alltid snakk om liv eller død uansett hvor logisk jeg forsøker å tenke. Går til psykolog og til fysio akkurat nå, vi får nå se hvor det ender, er ikke første gang jeg går til psykolog og lignende.

Hvordan har deres dag vært, kom dere greit igjennom natten?
Avatar

Hei hound

mars 28 2021 - 15:44
Som jeg skjønner deg når det gjelder panikkangst.Den er forferdelig for den kommer så brått på.Tvangslidelsene min er likevel mer forutsigbare.jeg vet de er der hvis du skjønner.De er slitsomme og trenger seg på og trenger seg på men panikkangst skjønner deg godt ikke kan skjules.Den kommer plutselig,kommer brått og uventet og man får vondt i hjerte og tror man har hjerteinfarkt og blir redd man mister kontroll.Panikkangst er så fysisk og jeg er enig med deg dette med eksponering er veldig vanskelig er nok ikke så lett som mange vil tro.Det er hardt.Det som er med psykiske lidelser en kommer sjelden alene som oftest kommer de flere etter hverandre.Da blir det fullstendig kaos.det er bra du går til psykolog og fysio.Viktig med hod hjelp.Jeg er fornøyd med min psykolog og hjelper meg mye.Jeg hadde en dårlig natt i går hva med deg da.jeg skjønner du føler at når legen din sier at det ikke er farlig med ekstra slag at du blir mer oppgitt for det blir jo det for deg.Det er du som føler på det.Jeg tror legen prøver å berolige deg men så kommer det feil ut.Det er farlig for deg da du går gjennom dette og føler på det.
Avatar

:)

mars 28 2021 - 16:22
Helt enig med deg TheHound1981, fint å kunne dele og tolke opplevelsene vi har sammen. Dårlige opplevelser tidligere kan utløse angsten. Det henger nok sammen med frykten for å dra til tannlegen. Jeg tror også at for flertallet som sliter med angst, så blir man nok aldri helt kvitt det. Det handler om å klare å leve med det og finne strategier for å klare å mestre angsten på en måte som gjør at vi klarer å leve mest mulig normalt.
Det er bra at du går til psykolog og fysio, håper at det hjelper deg!
Jeg er helt enig med Mrsfreak1983, jeg tror også at legen prøver å berolige deg, men så lykkes han ikke helt med det.

Dagen så langt har vært ok, det er dritt vær her jeg bor, så holder meg inne i dag. I natt våknet jeg etter 4 timer... men så klarte jeg heldigvis å sovne igjen så skal ikke klage. Hva med deg TheHound1981?
Avatar

Hei til dere

mars 28 2021 - 17:44
Sitter nå her med tusen tanker forran tv skjermen, forsøker å finne ut om jeg skal hoppe av antibiotikaen eller tvinge meg videre. Men som det er nå føler jeg meg helt ødelagt i kroppen, får så ekle bivirkninger kvalme, svimmel, magen tuller osv har ikke vondt noe sted akkurat nå. Så satt jeg å lurte på å gå en tur ut, men så husker jeg hvor dumt det ble i går og forgårs osv, og tenker jeg får samme greiene i dag om jeg går ut. Jeg sover egentlig ganske urolig for tiden, våkner alltid flere ganger om natten, noen ganger våkner jeg jo av hjertebank, lignende det Amalie9798 fortalte tidligere, det er ekkelt, men det kan også være ekstraslag jeg hopper til av. Blir liggende å surfe på mobilen til jeg sovner igjen. I natt sov jeg helt greit men våknet tre ganger.

Tenker også på møtet ved tannlegevakten i går, hvor dårlig møtt jeg ble. I forhold til det at jeg hadde angst, han hverken lyttet eller brydde seg, det gjorde heller ikke sykepleier selv om jeg gjentatte ganger forsøkte å pipe frem disse ordene om akkurat det, det er absolutt noe jeg ble sittende å tenke på. Ikke bare det men tannlegen rotet så med å få i gang instrumentene også som ikke virket, skjedde mye galt som stresset meg da jeg satt der inkludert datamaskinen de ikke fikk til med en gang. Komplissert å forklare alt. Synes det er galt at folk kommer til akutt tannlege å blir møtt slik, jeg er jo en av mange tusen som sliter med akkurat angst for tannlege, og regner jo med tannlegen har en kompetanse på akkurat dette, tviler på jeg greier krype opp i stolen med det første igjen nå.

Tvangstanker kjenner jeg godt til, og det er ikke så lett når en har hengt seg opp i ting, tenker da i forhold til at f.eks legen min beroliger meg men noe i kroppen min svinger tankene feil uansett, så er det de fysiske tingene jeg ikke kan gjøre noe med (ond sirkel).

Gå til psykolog er fint, jeg går det i forhold til å få utredning, det er litt tungt. Samtidig får jeg diagnosen så vil puslespillet bli noe bedre. Har dere noe erfaring i forhold til psykolog, tenker har det hjelpt dere noe?

Forsøker å få dagen til å gå hatt et par ekle turer i forhold til antibiotikaen og frister veldig å ikke fortsette p.g.a symptomene jeg får, men ellers har ikke dagen vært så verst, ser frem mot mot ny uke og kanskje noen lyspunkt. Jobber dere, eller hva gjør dere om dagene? Stusselig vær her nede også, regnet litt tidligere men nå er det bare overskyet.
Avatar

Hei Hound

mars 28 2021 - 18:40
Jeg tror de med årene har prøvd mer og mer og lære seg hvordan man skal forholde seg til tannlege angst men de kan ikke alltid forstå.Alle er de forskjellige som jobber der også og det har også mye å si.Du må ikke hoppe av antibiotika det er kjempe viktig å fortsette for ellers blir det enda verre.zna bivirkningene er ekle men de går over etterhvert men hvis du slutter plutselig så får du enda mer problemer.håHelt enig med deg at de ikke alltid vet hvordsn de skal forholde seg til tannlege skrekk og jeg tror spesielt hvis de ikke kjenner til en fra før som når det er akutt og du kanskje ikke har møtt de før.Noen er der kun for å gjøre jobben sin og ser ikke menneske dessverre.Der hvor jeg går kjenner de meg likevel har jeg det like ille hver gang men de er snille men hjelper ikke når jeg har så mye angst mens hadde jeg dratt til akutttannlege vakt hadde det sikkert vært verre for der kjenner de meg ikke.Vel om psykologer kunne jeg skrevet en bok.Hatt flere og mange forskjellige.Noen hjalp meg masse andre klarte ingenting.Med noen var det kjemi mens med andre ikke.Psykologen jeg har nå er jeg kjempe fornøyd med og får god oppfølging og føler jeg blir sett og hørt.De er forskjellige og slik er det med noen er det god kjemi mens med andre var det dårlig.Behandling og kjemi sammen er viktigst.Kjemi uten god behandling er dårlig og behandling uten kjemi er verre.Det er så mange ting som spiller inn.Utredning kan være tungt ja.Mye man skal gjennom så ikke rart du syns det er tungt men vi må håpe du får god hjelp og mer svar.Svar i seg selv har masse å si.Jeg er ufør så det og på grunn av lidelser.
Avatar

God kveld :)

mars 28 2021 - 20:13
Jeg råder deg til å fortsette antibiotikakuren. Jeg kan forstå at det er vanskelig når du får flere bivirkninger av de, men prøv å tenk at du bare skal ta tablettene i 9 dager så er du ferdig. Si til deg selv at det går fint! Ikke la angsten vinne!
Gikk du den turen du tenkte på og isåfall hvordan gikk det?
Dumt å høre at du sover urolig for tiden. Det har nok trolig noe med at du går rundt redd og ikke klarer å slappe av. Har du prøvd å ta pusteteknikker før du legger deg for å roe ned?

Skjønner at du fortsatt tenker på tannlegebesøket. Det hadde jeg også gjort hvis jeg ble møtt på den måten som du ble. En tannlege skal ta kundene på alvor og trygge dem. Neste gang du skal til tannlegen, kan du på forhånd ringe inn å gi beskjed at du gruer deg, fortelle litt rundt angsten og eventuelt be om beroligene på forhånd? Hva tenker du om det?

Min erfaring ifht psykolog: jeg opplevde at det var godt å få snakket ut om hvordan jeg hadde det og hva jeg tenkte på. Psykologen jeg snakket med kunne mye om angst og var veldig forståelsesfull og ikke dømmende. Nå er det et par år siden jeg gikk til henne da.

Jeg er for øyeblikket sykemeldt fra jobben og har vært det i to uker nå. Det jeg gjør på om dagene er å gå turer, baker litt sunn bakst, prøver å gjøre litt husarbeid for å få tankene over på noe annet, ser serier og så videre. Det går mye i det samme... Hva med deg TheHound1981?

Mrsfreak1983, så bra at du er fornøyd med psykologen du har nå. Det er som du sier viktig å ha god kjemi med psykologen for å klare å få god behandling. Har du vært ufør lenge? Hvordan føles det og hvordan påvirker det deg?

Avatar

Hei

mars 28 2021 - 20:30
Amalie jeg fortalte også hvor viktig det er å fortsette antibiotika kuren og følge den for ellers blir det flere problemer og da må han akutt dit igjen med tannlege skrekken og angst der igjen.Det er alltid slitsomt med de bivirkningene men det går over.Det er bra du hadde positiv erfaring med psykolog.Det er så mange forskjellige.Kjemi og tillit er kjempe viktig.Å være ufør er jo vanskelig for når man ser man ikke fungerer ute at man ikke klarer ting nå har jeg vært i systemet over 20 år og det er merkelig å tenke på hvor mye lidelse har ført med seg.Er det ikke det ene så er det noe annet.Alltid er det noe.Man har aktivitets sentre i komunen altså steder hvor folk som sliter kan dra.Nå er det jo corona men ellers så fins det tilbud.
Avatar

Re: Hei

mars 28 2021 - 20:56
Ja, det er fint at du også sier det!

Huff, jeg kan tenke meg at det må være vondt og vanskelig som du sier.

Aktivitetsenter høres ut som et fint tilbud. Jeg har et familiemedlem som går på aktivitetsenter to dager i uken, men det er for å være sosial.
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 21:04
Amalie hvis du føler at ting blir for ille så kan du jo høre med legen om sobril for de fjerner jo fort angst men du vet man kan bli avhengig.Aktivitets sentre er jo mest det sosiale.
Avatar

:)

mars 28 2021 - 21:14
Ja, det kunne jeg ha gjort. Men da hadde jeg nok heller spurt om valium, siden det har jeg god erfaring med. Det skal sies at jeg kun har tatt valium to ganger da når det var på det verste. Det er vel to år siden sist jeg tok det. Men så er det avhengighetsskapende da, som du også nevner. Jeg ville ikke tatt det hver dag...
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 21:23
Det viktigste er jo god kontakt med fastlege.Så finner dere ut av det sammen.Man blir ikke avhengig så lenge man tar det når det er på sitt verste.Da hjelper det også.Det høres ut at du har god kontakt med legen så det ordner seg nok uansett.
Avatar

Det stemmer!

mars 28 2021 - 21:34
Jeg har god kontakt med fastlegen så jeg er heldig og takknemlig for det. Han er veldig forståelsesfull og god til å lytte til hva jeg har å si. Jeg har time hos han etter påsken. Jeg får høre hva han har å si om å eventuelt starte opp igjen på medisiner.
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 21:38
Jeg har også god kontakt med fastlegen.Syns det er så viktig å ha god relasjon.Tillit og det å bli sett og hørt har så mye å si.Jeg er kjempe fornøyd.
Avatar

Ja absolutt!

mars 28 2021 - 21:47
Jeg tenker det samme.
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 21:53
Hvordan er kvelden ellers for deg
Avatar

Hei :)

mars 28 2021 - 22:00
Helt grei, sitter å ser litt på YouTube. Tenkte å lage meg en kopp te. Hva med deg?
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 22:04
Te høres godt ut.Jeg drikker mye te for tiden.Tenkte ta en kaffe nå.
Avatar

Ja!

mars 28 2021 - 22:07
Jeg også. Liker best te med smak av mango og jordbær. Drikker ikke kaffe fordi det trigger angst hos meg. Drikker du kaffe «så sent» om kvelden?
Avatar

Hehe

mars 28 2021 - 22:12
Ja jeg gjør det.Er veldig glad i kaffe.Pleier du å være lenge oppe om natta.Jeg sover stort sett veldig mye jeg har ikke noe energi for tida.Jeg mangler så mye energi og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre av meg.
Avatar

:)

mars 28 2021 - 22:21
Åh, selv liker jeg best iskaffe. Jeg pleier å legge meg alt i fra 23-02 sånn ca. Men jeg får som oftest ikke til å sove med engang og så våkner jeg ofte etter et par timer, men får heldigvis til å sove igjen etterpå. Hadde vært bedre å sove sammenhengende hele natten da...
Så dumt at du ikke har energi. Sover du mye fordi du er sliten?
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 22:25
Ja jeg sover mye på grunn av det.Vet ikke hvordan det blir i natt.iskaffe er khempe godt.Drukket mye av det.Hele verden føles så håplost syns jeg.Alt rundt egentlig.
Avatar

Re: Hei

mars 28 2021 - 22:32
Skjønner. Får håpe at du får til å sove i natt!

Hva er det så gjør at du føler at hele verden føles håpløs? :/
Avatar

Ja

mars 28 2021 - 22:41
Jeg er blitt sliten av psykiske lidelsene mine.De stopper aldri bare fortsetter og fortsetter.Alt har gått imot meg her i livet og i verden.Alt sammen egentlig.Føler ikke du det slik?
Avatar

Forståelig

mars 28 2021 - 23:02
Jeg føler litt på det samme. Man blir på en måte litt håpløs når ting ikke går vår vei.
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 23:04
Jeg ser ikke at ting noen gang blir bedre for meg,Men at jeg er like unhappy evig.Det frykter jeg.
Avatar

!

mars 28 2021 - 23:09
Det ordner seg. Det kan ta lang tid før det blir bedre og det kan være at det er noe du bare må leve med. Så er det bare å holde fast på de gode tingene i livet og finne strategier som hjelper deg i hverdagen!
Avatar

Du er ikke alene om å ha det vanskelig

mars 28 2021 - 23:12
Jeg heier på deg og føler med deg!
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 23:39
Jeg heier på deg også
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 23:41
Heier både på deg og Hound.Hound hvis det er trøst for deg så skal jeg også til tannlege om ikke lenge hvis det er trøst.
Avatar

Da er vi to

mars 28 2021 - 23:44
Jeg skal også til tannlegen snart. Var der for en måned siden så hadde jeg et lite hull som var på grenseland til å ikke kunne gjøres noe med så jeg har fått ny time i slutten av april. Gruer meg til det. For min del handler det nok mest om at jeg føler meg låst til situasjonen. Men jeg skal klare det! Må bare tenke at det ikke tar så lang tid.
Avatar

Oh my good

mars 28 2021 - 23:54
Jeg også i april.Ganske ille her.Jeg må flere ganger i året til tannlege.Blir så urolig så urolig av det men der kjenner de meg så blir likevel litt roligere.men for Hound var det akutt tannlegevakt og da blir jo de fremmede som jobber der
Avatar

Så tilfeldig hehe

mars 29 2021 - 00:14
Lykke til! Huffda, må du gå flere ganger i året?

Ja det kan nok være mer skremmende når man ikke kjenner tannlegen slik som i Hound sitt tilfelle.

Jeg har egentlig aldri hatt problemer med å gå til tannlege før, men opplevde at sist jeg var der kjente jeg meg urolig og så gjor tannlegen feil ifht bildene, så måtte gjøre det flere ganger. Jeg vet ikke, det er bare noe med den situasjonen som jeg ikke liker. Tenker å si i fra denne gang at jeg synes det er en ubehagelig situasjon å være i så får jeg håpe at det hjelper.
Avatar

Hei

mars 29 2021 - 00:25
Ja dette med at jeg må dra flere ganger gir meg angst jeg starter å se ting fly i lufta sist gang.jeg får så mye reaksjoner at jeg starter å se ting men da er fokuset så mye på det jeg ser at jeg holder ut.Merkelige ting kan jeg se fly rundt.Jeg syns du skal si ifra for det kan hjelpe dem til å forstå bedre om at du syns det er ubehagelig og da kan vi håpe de tar hensyn til det.
Avatar

Re: Hei

mars 29 2021 - 00:38
Får du beroligene før tannlegetimene dine eller klarer du deg uten?

Ja, det er nok lettere for dem også dersom de vet det på forhånd. Da kan de gjerne prøve å være raske og ikke drøye tiden.
Avatar

Våken

mars 29 2021 - 00:42
Jeg ringte legevakten og forklarte hva som skjedde. Fikk beskjed jeg bare skulle stoppe på antibiotika og se det ann. Så tok vi det derfra, får stole på det de sa, de mente reaksjonene jeg fikk var litt mye. Tok to ibux og la meg på sengen og leste på det dere skrev. Ser dere strever en del selv. Akutt tannlegevakt er ikke gøy nei og anbefales ikke, men hadde ikke valg, nå i disse korona tidene forsøker jeg å gå minst mulig rundt. Skjønner dere i forhold til tannlege. Og det er veldig vondt at psyken skal styre oss slik, blir selv automatisk bekymret. Men i mange situasjoner har jeg stått i det selv om det gjør vondt gang på gang. Har også litt klaustrofobi i situasjoner med små romm, da jeg var yngre barnehage og barneskole og igjennom ungdomskolen så stengte de meg inne på rom og låste, jeg var ganske urolig som barn. Har dere dere det slik at det nesten føles som angsten forandrer seg til tider, det er andre kropslige reaksjoner som setter i gang, noen kommer andre går? For meg er det ekstraslagene som er blitt et mareritt, hadde en lignende situasjon for et par år siden, så klarte jeg på et vis å komme ut av det, mens mer uro bekymring erstattet ekstraslag med f.eks ekstremt høy puls smmelhet og skjelvinger. I dag føles det som en kombinasjon av hele pakka. Tror ikke de nærmeste eller de som ikke har dette forstår hvilken påkjenning dette har på kroppen, det er jo utmattende som bare det.

Heier på dere også, jeg har tro på at vi skal klare å leve et greit liv med dette, det er mange som sliter som oss dessverre. Håper dere får en god natt begge to
Avatar

:)

mars 29 2021 - 01:01
Kjekt å høre fra deg TheHound1981. Lurt av deg å ringe legevakten siden du var bekymret. Stol på det de sa, de hadde ikke bedt deg om å stoppe antibiotikakuren hvis de ikke mente at reaksjonene var litt mye, som du sier.

For min del så føler jeg ikke angsten forandrer seg så mye egentlig. Det er brystsmertene jeg strever mest med og sliter å forholde meg til samtidig uroligheten.

Det er helt sant, det er mange som sliter som oss. Vi er ikke alene. Det ordner seg! I likeså, håper du også får en god natt. Takk for at du er åpen og at du deler dine erfaringer og tanker med oss.
Avatar

Hei

mars 29 2021 - 01:03
Vi er våkne.oi så sterk reaksjon.Det var tøft av deg at du dro dit mrn hva skjer videre.Angsten kan endre seg ja.Jeg tror ingen kan forstå ett annet menneske fullt ut da er det ikke rart de nærmeste ikke kan forså det ekstra slag.Men er jo forståelig at du har køaustrifobi med tanke på det med at du ble låst.Barn og unge kan være så fæle jeg ble mobbet gjennom hele skolegangen og spør du meg tenker man jo hva slags foreldre oppdrar slike barn på den måten at de er mobbere.Når man går på ungdomsskolen vet man godt hva man gjør.huff tenker på deg dette med klaustrofobi.ja svimmelhet spenningshodepine smerter i ryggen mange slike ting er så utmattende og nå har jeg mangel av energi.Kroppen har ikke krefter.Håper det ordner seg etterhvert for deg og at ting blir bedre med tanna.

Amalie jeg har beroligende selv så jeg må ta dem til slutt når jeg er dier når jeg blir så fra neg at jeg ser ting fly i lufta.Jeg tror så lenge du informerer dem så tror jeg det blir litt lettere.
Avatar

Hei

mars 29 2021 - 01:03
God natt til dere
Avatar

Samme til deg mrsfreak1983

mars 29 2021 - 01:04
Takk for at du er åpen og deler dine personlige erfaringer og tanker med oss.
Avatar

Dårlig natt

mars 29 2021 - 09:29
Ligget med ekstraslag hele natten, skikkelig ødeleggende. Fikk ett rett før jeg skulle legge meg, noe av det kraftigste jeg har kjent. Når jeg sovnet våknet jeg flere ganger av lignende (sikkert mye stress i underbevisstheten). Utrolig plagsomt. Men nå er dagen her og må vell finne på noe, er selv ufør og ble det p.g.a barndom og angst.
Har levd snart 40 år med angst, angst siden barneskole. Hva med dere når startet dere å få angst?

Å skulle fikse en angst som en har hatt i så mange år, hvordan skal det gjøres, kan det gjøres. Jeg blir litt tankefull.

Hadde dere en ok natt?
Avatar

Hei

mars 29 2021 - 12:45
Jeg har levd over 20 år med psykiske lidelser og det er skremmende.Tenk på deg 40 år kjempe mye.Men det blir tyngre og tyngre jo flere år som går.Jeg har vært i psykiatrien over halve livet.Huff går det bedre med deg nå dumt du hadde en slik natt med ekstra slag.Det måtte ha vært kjempe slitsomt.Jeg har ikke hatt nóe særlig natt.
Avatar

Hei dere

mars 29 2021 - 16:04
Hvordan går det med deg nå TheHound1981? Hørtes fælt ut...

Jeg begynte å slite med angst når jeg begynte på videregående husker jeg, men har hatt lengre gode perioder hvor jeg har klart å mestre angsten fint siden den gang. For meg var angsten verst i 2018 når jeg presset meg for hardt ifht jobb og så videre. Tok meg ikke pause. I tillegg mistet jeg et familiemedlem under den perioden som ikke gjor det lettere.

Leit å høre at dere har slitt i over 20 og 40 år... Ønsker det beste for dere!

Jeg fikk heller ikke sove noe særlig i natt.
Avatar

Hei

mars 29 2021 - 17:14
Amalie ønsker det beste for deg også.Så du hadde dårlig natt også.Fikk du ikke sove
Avatar

Hei

mars 29 2021 - 17:48
Takk for det. Nei fikk ikke sove, jeg tror jeg sovnet rundt 6 i dag tidlig. Huff, glad for at det ikke skjer hver dag da.
Avatar

Hei

mars 29 2021 - 21:25
Så du var lenge våken du også.har du Netflix masse å se der.
Avatar

Trosse angsten

mars 29 2021 - 21:30
Jeg tok litt i, jeg blir 40 i desember i år, jeg har hatt angst i 30+ år ca, det startet i barnehage barneskole og fortsatt frem til nå. Dagen i dag var egentlig overraskende nok, jeg utfordret angsten igjen, gikk ut med metallsøkeren og helt i begynnelsen begynte det nervøse greien ekstraslag, jeg følte 2-3 stykker. Men av en eller annen grunn greide jeg å ikke legge merke til dette i en og en halv time, ble litt overrasket og fikk litt mestringsfølelse, selv om jeg vet det ikke er siste gang jeg kommer til å få svi det vet jeg. Føler at uroen alltid er med meg, kanskje ikke bare panikkangsten men uroen er der 24/7, usikkerheten bekymringen, gruefølelsen

Kjenner igjen hva du sier Amalie det med perioder det ikke er like ille, så plutselig blusser det opp igjen. Har du forsøkt akupunktur? Ellers Amalie skjønner jeg deg godt i forhold til å miste familie, jeg mistet begge mine foreldre med bare 4 mnd mellomrom, de døde nylig 2019 - 2020 og det gikk veldig innpå meg det også å miste noen er aldri lett, jeg mistet også svigermor for 3 år siden. Det er en del av livet men vi er alle forskjellige i hvordan vi takler slike situasjoner, selv så er jeg et følelses menneske og slike ting setter seg dypere en dypt.

mrsfreak Høres ut som du også har slitt mye, og fremdeles sliter. Skulle ønske det var noe som kunne hjelpe oss å komme ut av den grusomme angsten. Psykiatri har jeg vell vært i ca 9 år, det av og på fra psykolog til angst grupper og den slags. Men for meg har det egentlig i bunn og grunn kun vært meg selv som har klart å finne utveier eller presset meg selv nok til at jeg har greid å leve med det. Husker en periode jeg var så dårlig jeg kom ikke ut av sengen på en uke, men jeg tok et skritt av gangen, en fot så et bein så to bein ja du skjønner....Du kjenner deg sikkert igjen i mye av det som jeg skriver. Det jeg ikke skjønner er at uansett hvor mange ganger en har angst så blir den ikke mildere eller blir mild, den er mer som et sår som ikke vil gro.

Ellers fikk jeg en gladmelding fra Kultur Historisk museum, svar på en gjenstand jeg fant i 2016, en steinøks datert til steinalderen som også er kalt stridsøks kulturen 3300-2350 F.Kr. Det var veldig gøy å lese. Bare spør om dere lurer på noe i forhold til arkeologiens verden. Der kan jeg en del :)

Nok om min hobby har dere noen hobbyer, eller lignende dere liker å drive med?
Avatar

God mandagskveld!

mars 29 2021 - 22:48
Mrsfreak1983, ja jeg har netflix, men bruker mest dplay, viaplay og tv2sumo faktisk.

Jeg skjønner, TheHound1981. Uansett så har du slitt med angst lenge, det er det ingen tvil om. Kjekt å høre at du kjente på mestringsfølelse i dag :)

Jeg har aldri prøvd akupunktur. Hvordan fungerer det? Fungerer det bra?
Trist at du mistet foreldrene dine nylig. Og svigermoren din. Huff, nei det er ikke lett å miste noen. Jeg er også et følelsesmenneske.

Så kult da, det med gjenstanden du fant! Kjekt å ha en hobby. Jeg har turgåing som hobby, hvis det går ann å si?


Avatar

Huff

mars 29 2021 - 22:53
Tenker på dere.Jeg må si det at med angsten føles man aldri blir kvitt den.Jeg fller at jeg er i sort hull og kommer meg ikke ut av den.Så flink du var og utfordret angsten i dag.Det er veldig bra.Slik dere sikkert har skjønt er jeg opptat av skjebne og at det er begrenset hvor mye vi mennesker kan påvirke.Med årene har jeg tenkt mer og mer på det.Altså nå prater jeg ikke om dagen i dag.Jeg prater om store hendelser i livet mener jeg er skjebne og at dette livet tester oss og båre utfordringer.Jeg tror fast på skjebne og at mye i livet mitt er forutbestemt for eks jeg har alltid trodd at det er bestemt dagen vi dør når det skjer om man gifter seg og får barn.Jeg er veldig opptat av slike ting.Du vet det at du mistet dibe foreldre sjelene dems er alltid rundt deg.Det må du tenke på at de er rundt deg selv om de har gått over passer de på deg på en eller annen måte.jeg syns du var kjempe flink i dag som trosset angsten.
Avatar

Hei

mars 29 2021 - 23:02
Det å miste noen er forferdelig forferdelig men dere får nok noen svar ved å se på dokumentaren livet etter døden på Netflix.Det kan hjelpe dere mye.Hjalp meg.
Avatar

Til begge to :)

mars 30 2021 - 16:31
mrsfreak1983 Å ja, vet akkurat hva du mener, mye mellom himmel og jord som vi ikke kan forklare. Og slik skal det være, jeg tror absolutt de vi er glad i er rundt oss, i denne verden eller den neste tror det 100%. Utfordret blir vi hver dag, og vi tar jo utfordringen om vi vil eller ei hver eneste dag. Tenker en del på utfordring, men også avledninger. Jeg tror at en kan forsøke å avlede, det kan virke, kjenner du katastrofetankene uansett smerte, har du forsøkt å gjøre noe totalt annet og si du har kjent dette mange ganger? Det er ikke alltid det funker men det har funket for meg et par ganger. Synes du er flink som oppsøker oss andre og lytter og svarer. Du har mange gode poeng :)

Amalie9798 Gå tur er jo en fantastisk og sunn hobby, jeg var ute med metallsøkeren i dag og fikk litt mestringsfølelse, fikk et ekstraslag jeg hang meg litt opp i men så klarte jeg bare fortsette kjente ikke noe mer. Men omsider hjemme så kjenner jeg f.eks på slitenheten og jeg føler jeg får angst av å være sliten, har du følt slik noengang, rask høy puls, begynner å kjenne etter så kommer uroen osv og ond sirkel, men i dag greide jeg avlede men aner ikke hvordan, det fungerte der og da. Akupunktur følte jeg roet ned, litt lenge siden jeg gjorde det men de jeg gikk til sa det hjelper på angst fordi en løser ut noe av det stoffet en har for mye av i kroppen fra før som kan gi angst, denne akupunkturen har du nåler i ørene. Det er ikke farlig, men husker jeg var litt nervøs første gangene. Gjør det ikke nå pga korona. Husker en blir mer rolig mer avslappet i alle fall, du kan jo forsøke å se om det hjelper deg, om du får mulighet en gang :)

Vi får bare holde ut og tenke det ikke er noe farlig bare utrolig vondt og ubehagelig. Håper dere har en god dag. Her er det strålende sol og fønvind :)
Avatar

Hei

mars 30 2021 - 17:20
Hound noen ting er ikke meningen vi skal vite.Jeg tenker mye på helvete er på jorda og vi må bare kjempe gjennom utfordringer.Jeg prøvde akupunktur før men jeg ble faktisk urolig av det men så var det fysioterapeut og det samme der havna til slutt hos psykomotoriker det var bedre enn de to forrige men jeg slutta der når det ikke gikk lenger og det var etter flere år.Men jeg syns man skal prøve og se an hvordan det fungerer.For noen hjelper det masse.
Avatar

Hei!

mars 30 2021 - 23:17
Jeg kjenner meg igjen i det du sier. Når jeg begynner å kjenne etter blir det ofte verre.

Kanskje jeg får prøve akupunktur en gang :)

Jeg sov godt i natt til tross for at jeg våknet en gang rundt 4 tiden, men sovnet fort igjen. Det var deilig ettersom jeg ikke fikk sove natten før.

Dagen har vært god. Jeg føler at jeg har klart å slappe litt av i dag og ikke kjenne sånn etter symptomene. Jeg gikk også en lengre tur i dag med hunden min. Hva med dere?
Avatar

Hei

mars 31 2021 - 04:12
Det som er hvis man kjenner etter symptommer så kjenner man hele tida nye ting.Kroppen og psyken henger så mye sammen.Angst er jo kjempe mye fysisk.Bare panikkanfall er jo dramatisk.Den er så fysisk.Jeg syns beroligende hjelper veldig mye faktisk.Syns du bør prøve akupunktur Amalie.Hvem vet kanskje hjelper det deg.Det er rart det der noe som hjelper en person trenger ikke hjelpe en annen og motsatt.Selv om akupunktur ikke hjalp meg så kan det hjelpe deg..Har det vært fin tur med hunden i dag.Håper dere går søvn nå.Jeg får ikke søvn nå.
Avatar

Ønsker dere en fin dag!

mars 31 2021 - 13:35
Helt riktig Mrsfreak1983. Ja det kan være at det fungerer for meg. Vi er forskjellige så.

Hadde en fin tur med hunden min igår!

Huff, fikk du ikke sove i natt? Sovnet rundt 2-3 tiden i natt jeg. Prøvde å legge meg tidlig men det gikk ikke helt etter planen.
Avatar

God dag

mars 31 2021 - 16:24
Heisann, jeg presset meg ut i dag igjen, det gikk sånn helt ok, fikk meg et ekstraslag og så satte psyken i gang og jeg bannet å steiket, men stod i det og fikk ikke flere. Så dro jeg hjem og nå hjemme så sitter jeg selvfølgelig å kjenner etter, fikk enda et ekstraslag jeg kjente veldig godt, det er som jeg scanner det hjertet 24/7 men gjør det ubevist også, men når jeg kjenner noe blir jeg super redd, selv om jeg bar kjent dette tusenvis av ganger. Til og med nå som jeg sitter her kjenner jeg det forferdelige uroen som presser seg frem, det er den fysiske biten som er noe forferdelig dritt (føler dere også at det er det fysiske biten som ødelegger mest?), det gjør meg så handicapet i nesten alle situasjoner. Følte akupunktur gjorde meg mer avslappet men holdt ikke på lenge nok tror jeg, og det med urolig sitter i hodet tror jeg, som missfreak1983 sier det er individuelt, jeg gjorde det noen ganger til slutt gikk uroen vekk, men husker ikke hvor mye det hjalp på angsten osv men tror det hadde noe effekt. Jeg sov helt ok i natt egentlig, og nå er det jo påske og det er egentlig ikke noe jeg feirer så alt for mye, men ungene synes jo det er veldig gøy.
Håper dere har en ok dag, jeg skal bare prøve å holde meg i ro resten av dagen nå.
Avatar

Heii

mars 31 2021 - 23:19
Bra av deg at du kom deg ut!

Jeg føler også at den fysiske biten ødelegger mest. Det oppleves så skremmende og ubehagelig. Prøver å ikke kjenne så mye etter, men det er vanskelig. Vanskelig å flytte fokuset på noe annet når jeg konstant kjenner et ubehag i brystet.

Dagen har vært litt dårlig, jeg fikk et lite panikkanfall tidligere. Jeg kjente plutselig at brystet ble strammere, hjertet begynte å slå hardere, jeg ble svett og redd... Det varte ikke så lenge heldigvis.! Jeg klarte å flytte fokuset utover. Sa til meg selv: "Pust ut, det er bare et panikkanfall. Det er ikke farlig" Så klarte på en måte å avlede det. Men det er fryktelig skremmende og ubehagelig når det først skjer. Huff.
Har tatt meg et bad, drukket te og forsøkt å gjøre noen pusteøvelser så kjenner meg litt mer rolig nå. Håper jeg får til å sove i natt.
Avatar

Hei

april 1 2021 - 00:04
Som jeg tenker på dere to tøffinger.Kjemper mot alt dette som å kjempe i en krig indre krig.Jeg føler ikke at det hjelper å gå tur.jeg vet ikke hvorfor får jo høre at bare en liten tur hjelper når man har energi mangel men jeg føler ikke at det hjelper egentlig
Avatar

Føler med dere

april 1 2021 - 10:50
Hører deg Amalie, det er gelt forferdelig jeg vet hvordan du har det. Slik du beskriver det hadde jeg det for noen mnd siden, det snudde å ble til disse ekstraslagene i stedet. Jeg kan ikke forklare hvorfor det hendte, ikke i det heletatt. Når jeg fikk turer som du beskriver Amalie fikk jeg totalt panikk ringte kona mi heletiden å trodde mine siste minutter var kommet, jeg forsøkte å gå av meg den raske pulsen mm uten at det hjalp sørlig. Men til slutt ga det seg like fort som det oppstod. At vi har en indre krig msfreak det er iallefall ikke tvil om. Gå turer er smart sundt og godt. Men er ikke alltid jeg greier dette som før men forsøker, metallsøking er jeg ute i friluft og fysisk aktiv, angst er noe vi har alle har egentlig bare vi har fått det som sykdom. Amalie du sier du kjenner det i brystet, kjenner igjen den sommerfugl kriblende ekle følelsen kan ikke beskrives, noen ganger blir en stående å skjelve også. Dere er tøffe begge to som greier stå i det. Håper dere får en fantastisk fin dag. Iallefall så godt som det er mulig.
Avatar

Hei

april 1 2021 - 14:25
Åå Skjønner så godt dette med panikkangst dere.Man vet jo det kommer til å slutte men det er så kraftig og det strammer at der og da tror man at man får hjerteinfarkt.huff det måtte ha vært fælt å ha det slik Hound at du måtte ringe kona.håper kons di støtter deg mye.Det jeg mener er at folk sier alltid at å gå tur hjelper hvis man mangler energi og det hjelper med frisk luft men jeg føler det ikke sliki det hele tatt.Det har ikke hjulpet meg,kanskje er det litt sånn som akupunktur for noen hjelper andre ikke.
Avatar

Shit

april 8 2021 - 12:59
Ikke så høy i hatten i dag, kom meg fint ut med metallsøkeren men, så ble jeg litt svimmel og angsten satte fort i gang, endte med å gi meg. Angsten har mange former, men å stå i de 100% er super vanskelig. Hva med dere er alt vell?
Avatar

Enig

april 8 2021 - 16:32
I dag har jeg faktisk ikke vært ute. Er ikke i form. Skikkelig kvalmen. Men ellers helt ok.
Avatar

Hei dere

april 8 2021 - 17:07
Da har vi alle tre dårlig dag.Jeg er veldig langt nede denne depresjonen spiser meg opp.Jeg må også fortelle dere to noe jeg syns det kan bli bra.Det er nytt så vet ikke.Da jeg har opplevd mye her angrep av veldig få på forumet så skal jeg på discord med noen andre brukere herfra.Vi har bestemt oss for.Hadde aldri hørt om det før men nå har jeg Hvis dere ønsker å joine der også send pm til Tardetsommanhardet han har også skrevet på generell om dette.Jeg blir enkelte ganger rett og slett i dårlig humør her.Ellers har jeg hatt dårlig dag og sovet mye.Huff Amalie høres slitsomt ut med kvalme og det å ikke komme seg ut er kjent altså.the Hound det er nettopp det ned angsten den er så forskjellig og så fysisk som jeg skrev tidligere noen ganger føles det at den burde stått under fysisk sykdom for angst er så fysisk.
Avatar

Lenge siden

april 29 2021 - 15:03
Jeg så ikke dere hadde skrevet. Har hatt noen elendige dager i det siste. Kan forklare at i et par uker gikk angsten over til kvalme, så da jeg feks metallsøker ble jeg kvalm brekninger og bare ga opp. Nå nylig ca 3 dager siden så kom erkstraslagene litt tilbake. Jeg var hos psykolog i dag og etter møtet satte ekstraslagene i gang for fult igjen ommer i serier særlig om jeg beveger meg eller skal noe. Utrolig altoppslukende. Hvordan har dere det går alt vell? Om dere vil kan dere sende meg en vanlig personlig melding heller kanskje vært enklere, hva synes dere? Dere er flinke som står i stormen. mrsfreak mobbing er forferdelig og tragisk, og bare er trist at du må føle det slik her inne på en side vi skal hjelpe hverandre. Ser du nevner en gruppe på Discord msfreak, det kunne jo vært spennende det også jeg kan forsøke å sende en pm.
Til forsiden