Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Panikkangst no more

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Panikkangst no more

april 22 2018 - 21:16
Hei!

Jeg er en mann i midten av 30-årene som har slitt med panikkangst siden jeg var rundt 18 år, og spesielt de siste 10 årene. Jeg har blitt veldig mye bedre i det siste, og har lyst til å dele dette med andre siden det man leser på nettet stort sett er skremmende historier. For noen få måneder siden tok jeg min siste angstdempende pille, og med unntak av ett tilfelle for noen uker siden med antydning til et kommende panikkanfall så har jeg ikke hatt noe panikkangst siden jeg sluttet med beroligende medisin.

På grunn av stadige, kraftige panikkanfall har jeg gått på benzodiazepin-type medisin sammenhengende i ca. 10 år. Riktignok en lav dose, men hver gang jeg har glemt en dose så har fort følt sterk uro i kroppen samt at et panikkanfall er rett rundt hjørnet. Nå kan det vel tenkes at uroen jeg følte i slike tilfeller bare var at medisinen var på vei ut av kroppen (i motsetning til direkte avhengighet), eller kanskje bare en psykisk reaksjon da jeg kom på at jeg hadde glemt en dose, men uansett var det uutholdelig og jeg tok derfor medisinen igjen for å føle ro. Jeg har hatt et elsk-hat forhold til medisinen; jeg er utrolig takknemlig for at slike medisiner finnes - jeg hadde ikke klart å forbli i arbeidslivet hadde det ikke vært for den beroligende medisinen - men samtidig har jeg hatet å være avhengig av medisin, og bruk av medisinen har også stoppet meg fra å gjøre enkelte ting jeg har ønsket å gjøre (diskvalifisert meg).

Jeg har mange ganger forsøkt å slutte med den angstdempende medisinen, men uten suksess. Men så for noen måneder siden glemte jeg igjen å ta medisinen, og merket også at uroen jeg vanligvis fikk da jeg har glemt en dose uteble. Jeg ventet derfor en dag til med å ta medisinen, og så en dag til, og så en dag til. Og nå har det gått ca. 3 måneder. Jeg kan ikke helt forklare hva som har skjedd, men er veldig glad for at jeg ikke lenger er avhengig av medisinen.

Jeg stoppet ikke "cold turkey". Å stoppe med benzodiazepiner helt uten videre er sjelden en god ide. Jeg har trappet ned siste to årene, og vært nede i så lave doser at det har vært en utfordring å kutte/dele pillene. Likevel har jeg følt sterk avhengighet til den lave dosen.

Jeg passer fortsatt på å ha tilgang til medisinen. Det er en trygghet (angstdempende) i seg selv å vite at jeg har medisinen dersom jeg skulle trenge den. Jeg vet at det er stor sannsynlighet for at jeg vil få nye anfall i fremtiden, og jeg er litt bekymret for skuffelsen som jeg nok vil føle dersom jeg må ta medisinen igjen. Men jeg tar en dag om gangen, og jeg tenker at en pille en gang i blant uansett er bedre enn å bruke angstdempende medisin fast. Og kommer jeg dit at jeg må bruke angstdempende medisin fast igjen, så er jo ikke det verdens ende det heller.

Gode ønsker til alle som sliter med angst.

Jakob
Avatar

Re: Panikkangst no more

april 23 2018 - 20:51
Så gøy å høre at du er kommet deg over det værste!! Det er virkelig godt jobbet :D Håper jeg kommer meg dit en gang jeg også, sel om jeg synes det ser mørkt ut nå.
Avatar

Re panikk

april 29 2018 - 16:28
Jeg har også holdt på å trappe ned i to år. Har kuttet ned 75%, men har i løpet av de to årene blitt mye sykere. Kommer meg ikke lengre ut og er inne hele dagen. Vet ikke lengre om det er verdt å slutte for enhver pris :(.
Til forsiden