Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Panikk ved oppmerksomhet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Panikk ved oppmerksomhet

okt 31 2019 - 21:49
Har i de 2 siste ukene slitt med slags panikk ved oppmerksomhet. Har vært betydelig værre denne uken på jobb.

Bare jeg sitter i et rom med mennesker på bare 4 personer, selv om jeg ikke direkte får oppmerksomhet eller at andre ser på meg, får jeg panikk. Sliter skikkelig med at nakken kommer med ukontrollerte bevegelser, får hjertebank, venstre arm blir nummen, ansiktet brenner og føler en indre intens panikk. Er redd for at folk skal merke til dette og det ødelegger mitt sosiale liv vesentlig. Når jeg opplevde dette senest idag måtte jeg bare komme meg ut av rommet fortest mulig for å få roet meg ned og for å ta beroligende (Vival).

Er første gang jeg har tatt dette. Usikker om det hjalp mot dette, enn at jeg ble bare susete i hodet.

Uansett så begynner dette å ta helt overhånd. Selv om jeg snakker med nære kolleger får jeg dette, og lurer hvordan fremtiden skal bringe.. Dette er så slitsomt!!

Er det noen med samme erfaringer, og vet hva dette dreier seg om? Er henvist til psykolog i slutten av november.
Avatar

Re: Panikk ved oppmerksomhet

nov 1 2019 - 03:45
Huff da, dette er leit å lese om.

Jeg har dessverre ingen erfaring, ikke heller med vival. Tenkte bare å dele litt moralsk støtte og kontakt. Jeg har hatt litt angst i perioder i livet, grunnet tidligere mobbing og vanskelige rollemodeller.

Jeg kan i hvert fall spørre noen forsiktige spørsmål, kanskje det kan hjelpe litt?

Har du opplevd noe lignende noen gang før i livet? Har du alltid fungert godt i arbeidsliv, sosialt liv og familieliv?

Får du riktig ro og hvile i hjemmet? Sover du godt? Har du en stabil hjemmesituasjon? Spiser du sunt og riktig?


Ønsker deg det beste og at det forhåpentligvis gir seg. Sjekker innom igjen når tiden er inne.
Avatar

Re: Panikk ved oppmerksomhet

nov 1 2019 - 08:35
Har opplevd dette tidligere i en mye mindre og forsiktig grad enn hva det er nå. I min tidligere jobb ble det sånn noen ganger (for 2-3 år siden) mot en sjef som hadde kjeftet på meg grunnet noe feil jeg hadde gjort.

Opplever også dette ved synstest hos optiker f.eks når jeg vet at nå må jeg sitte rolig. :p Synes selv jeg har fungert bra i arbeidslivet der jeg sier mye ja istedefor nei, kanskje. Føler også at jeg fungerer greit i sosiale- og familiæreliv, men jeg er nok den som er mest tilbaketrukken og rolig av alle. Blir fort psykisk sliten av krangler eller bråk og er konfliktsky.

Har hatt en fast samboer i snart 7 år, og trives godt i hjemmesituasjon. Kan sies at jeg spiser nok ikke alt for sunt, med mye snacks og godteri innimellom. Men føler jeg aldri får koblet helt av på en måte. Sliter endel med søvn, da jeg kan bruke flere timer på å sovne, og selv om jeg sover i 12 timer føler jeg meg ikke uthvilt. Av og til er jeg i halvsøvne hele natta, som også gjør at jeg fungerer dårlig på natten. Kan være skikkelig trøtt om kvelden men når jeg legger meg blir jeg pling våken.

Kan nevne at jeg studerer også, så har vært en del stress med dette, hvor jeg trolig også har utviklet helseangst siden desember i fjor.

Takk for at du tok deg tid til å svare meg. Det setter jeg stor pris på. :)

Avatar

Re: Panikk ved oppmerksomhet

nov 1 2019 - 08:37
Fungerer dårlig på dagen* skulle det stå.
Avatar

Re: Panikk ved oppmerksomhet

nov 2 2019 - 05:37
Hmm, det kan jo virke som at du kanskje har litt høyt aktivitetsnivå, og at du kanskje brenner deg selv ut. Og dette kanskje kommer ut i form av panikkangstanfall. Men dette blir et veldig vagt forslag fra en uten fagutdannelse.

Det er ikke langt unna å også tenke at det tidligere negative arbeidssjef-forholdet også kan spille inn på en måte. Jeg har også hatt det sånn, min første sjef, over nesten 5 år. Dette i tillegg til en vanskelig hjemmesituasjon gjorde at jeg fikk panikkangstangrep i form av ekstreme brystsmerter på venstre side. Og generell lett depresjon. Begynner såvidt å komme meg litt over det nå.

Men utover dette, så kan jeg i hvert fall si at selv om det kan være vanskelig, så vil en sunnere livsstil, med grønnsaks- fiskesuppe og magrere retter, og lett mosjon, øke den generelle psykiske helsen. Og også føre til bedre søvn. Det er noe jeg nesten kan garantere. For hvis jeg i perioder tar meg i nakken og lever veldig sunt, ingen alkohol også, så fungerer jeg bedre på alle måter og blir sterkere i hodet. Ja, jeg vil også nevne; Hvis du drikker alkohol, vurdér å kutte det helt ut. Det er ikke til å undervurdere at fysisk helse påvirke psykisk helse. Og små endringer kan føre til store positive utslag over relativt kort tid.

Med tanke på søvnhygiene, så er total mørke, total stillhet, åpen soveplass (stor seng), ikke for varmt eller for kaldt, en varm dusj noen timer før søvn - i hvert fall for min del, essensielt for en skikkelig god natts søvn. Lyder og lys kan forstyrre søvnrytmen, og vekke en ut av den dype søvnen. Hvis du plages av lyder, anbefaler jeg noe som heter Mack's ørepropper fra Clas Ohlson. De koster 60 kr. Du blir ikke sliten av å ha dem i ørene, som med vanlig polystyren-ørepropper. Øyemaske kan også være verdt å nevne, hvis du forstyrres av lys.

Bare nevner dette som generelle tips :) Små ting kan endre mye!

Det er gledelig å lese at du har en samboer og et hjemmeliv som er trygt :)

Jeg håper du tar kontakt med fastlege og setter i gang prosess med å få prat med egnet behandler. Det kan jo være mer avanserte ting som jeg ikke har mulighet til å få tak i.

Sjekker innom igjen av og til. Ønsker deg all verdens god energi :)
Avatar

Re: Panikk ved oppmerksomhet

nov 5 2019 - 09:09
Ja, det kan godt hende dette dreier seg om å være utbrent. Føler ikke jeg har slappet ordentlig av i kroppen på flere år, og er i konstant uro på en måte i kroppen. Selv er jeg spent på hvilke typer angst jeg har når jeg skal inn til psykolog. Regner med det er flere som har utartet seg, da jeg har helseangst (hatt dette i hele år) med flere runder til lege og undersøkelser hvor alle prøver har vært fine.

Huff, det hørtes fælt ut at du også har hatt det slik på jobb, samtidig som du ikke har hatt det greit hjemme. Det er godt å høre at du har kommet litt over dette. :)

Skal forsøke å ha et sunnere kosthold. Når det gjelder alkohol så drikker jeg noen glass i helgene for å roe ned formen og for å føle en slags lykkerus. Redd dette kan bli en ond sirkel, men er på denne måten jeg føler jeg får slappet av på en måte. Sover med ørepropper hver natt for at det skal være helt rolig, grunnet at samboer snorker - og lyder er noe jeg ikke kan sove med, hehe.

Ser virkelig frem til å inn til lege for å forklare at situasjonen har på en måte blitt forverret og håper han kan gi noen tips før jeg skal inn til psykolog i slutten av november. Håper dette løser seg, er selv engstelig for at jeg har arvet de "dårlige nervene" i familien, og håper jeg blir kvitt disse fort som mulig da jeg ennå ikke har rukket så mye av arbeidslivet. Er selv 100% student og blir ferdig til vår. Redd for at eksamensperioden skal "igjen" ta knekken på meg. Er 25 år, så føler jeg har mye å gi ennå. Vi får vell se hvordan ting blir i fremtiden.

Uansett vil jeg takke deg så mye for å ta deg tid til å svare på innlegget mitt. Er "greit" å høre andre i samme båt, hvor vi kan dele erfaringer rundt dette. Ønsker deg alt vell :-)
Avatar

Re: Panikk ved oppmerksomhet

nov 9 2019 - 07:52
Det første du skriver kan være et typisk tegn på at man ikke har tatt hvile og avstressing seriøst nok. Så det er noe du kan prøve å fokusere på. Å være i vann, varmt vann, svømmebasseng, svømmehall, føler jeg er noe som løser opp og hviler psyken skikkelig. Å reise på ferie er også sunt for psyken, komme seg vekk fra det vante. Så var det spørsmål om økonomi, da.

Takk; Ja det har vært en lang kamp. Men nå begynner ting endelig kanskje å flate ut litt.

Hvis det kun er noen glass i helgene, så er det mindre enn jeg trodde. Jeg trodde det dreide seg om et par glass hver kveld. Denne dag-til-dag-drikkinga, etter min erfaring, har en negativ effekt på generell psykisk helse. Selv om det ikke er mye du drikker, hvis du dog klarer å kutte ut alkohol for godt, så garanterer jeg en positiv effekt på psykisk helse. Har vært uten en måned nå, og føler meg sterkere for hver dag.

Det er godt å lese du i det minste får god nattesøvn. Dét betyr mye for psyken. En varm dusj på kvelden og to timer ro og stillhet før leggetid føler jeg er det beste utgangspunktet for en god natts søvn. Men å være sliten i kroppen fysisk er også noe som virkelig hjelper.


Så du har en familie med litt slike problemer? Jeg er av en sånn oppfatning av familie har mye å si for hvem vi "blir". Ikke vær redd for å distanser deg litt fra dem, og tenk at du er -deg- og ikke som dem. Jeg føler mye er psykologisk. Gener kan kanskje spille en rolle, men da gjenstår det bare å legge opp livet på en bedre måte. At du søker psykologhjelp er jo positivt, du bidrar til å bryte sirkelen. Jeg har det på samme måte med andre problemer. Alder spiller en rolle, men jeg tenker at dette er like viktig gjennom hele livet. Slike viktige, fundamentale ting behøver å få konstant fokus til man får det under kontroll. Og det er jeg glad for som et medmenneske at du tar deg tid og ressurser til å gjøre! Det kan hende du redder livet ditt ved å gjøre det. Hvis ikke, kan det hende du lar det bryte deg ned, mister forhold, mister jobbmullighet, velger å bli barnløs og det kan gå verre. Det betyr mye, disse tingene.

Det er bare en glede for meg. Prøver å holde det mest til deg her, siden det er din tråd :) Har vært igjennom mølla grundig i livet selv, panikkangstangrep har jeg også hatt, uten å bli hørt av fastlege. Grusomme smerter i venstre bryst som gjorde at jeg måtte stoppe arbeidet og puste kort i flere minutter, for så å gradvis få igjen vanlig pusterytme og smertene fosvant.

Samtidig mener jeg at folk har forskjellige personligheter. Noen er mer introverte og må få lov til å være det uten å bli stigmatisert. Men dette blir mer generell meninger som ikke har så mye med din situasjon å gjøre da.

Svarer igjen hvis det blir nødvendig og når jeg får tid :) Takk og håper du får en super dag kjære venn :)
Avatar

Re: Panikk ved oppmerksomhet

jan 20 2020 - 12:48
Ja det er nok det som ligger i ubevisstheten. Men det rare er at det dukker opp veldig hurtig uten at jeg tenker over det en gang, så det ødelegger en god del. Har jo utviklet angst for angsten etter alt dette.
Til forsiden