Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

PTSD

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

PTSD

nov 11 2021 - 02:47
Hei. Jeg har PTSD etter en stor trafikkulykke. Jeg går til EMDR-behandling én gang i uka, men så langt, så er dagene like uforutsigbare, og de indre smertene og redselen like ille... (ulykken var i januar).

Saken er den; jeg holder på å gjøre min samboer syk også... jeg sover lite og dårlig, mye uro etc, og nå er han så sliten at han rett og slett ikke har det noe bra.

Dette føler jeg veldig på; både at jeg er ansvarlig for at han er utkjørt, samt at det sliter på meg at jeg gjør han sånn... Jeg skulle ønske jeg kunne gi ham like mye som e får av han. Han er klippen min, jeg er så utrolig glad i ham og kan ikke se for meg et liv uten han. Men så får jeg helt panikkfølelse; " hva skal jeg gjøre... skal jeg flytte før jeg ødelegger hele hans verden også?.

Noen med lignende situasjon, som har noen gode råd?
Avatar

Re: PTSD

nov 22 2021 - 11:37
Veldig trist å høre hvordan du har det. Det er mye gjenkjennbart her. Hvordan syns du EMDR-behandlingen fungerer? Kanskje det ikke er rett behandling for deg? Husk at du ikke har skylden for traumereaksjonene du opplever. Send meg gjerne DM om du vil :)
Avatar

Re: PTSD

nov 22 2021 - 13:07
Hei.
Jeg har også PTSD, jeg vet nøyaktig hvor ille det kan være med søvn og panikkanfall.
Har du delt hvordan det går med deg med samboeren din? Hvis du er komfortabel med det, kan du forklare om behandlingen din og symptomene du opplever, jo bedre forståelse han får, jo lettere vil det være for han å takle det.
Det er kjipt at han blir påvirket av din situasjon, men du skal ikke føle anger eller skyld, det er ikke du som skader ham, det er din PTSD.
Jeg har gått i behandling helt siden august, ting virket ekstremt håpløst, og behandlingen virket ubrukelig. Jeg var derfor veldig overrasket en stund etterpå, da ting faktisk blir bedre. Så kanskje du er i den der ned-fasen enda, som bare forteller deg at ting blir bedre herifra!
Avatar

Re: PTSD

nov 23 2021 - 18:23
Ja, han deltar aktiv i min behandling, og har også vært med på time, så det er godt at han vet hva som skjer når kroppen får slike problem. Men det er klart te tærer på han også, ikke minst å se hvor dårlig jeg er, uten å få gjort noe med det. Jeg føler at EMDR-behandllingen har hjulpet bra på noen områder, men så har jeg slitt med en del i tillegg (en voldsom trang etter fakta og oppsøking av alt rundt ulykken, for å prøve kontrollere noe jeg ikke kan kontrollere... Så det er innviklet..
Til forsiden