Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

PTSD

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

PTSD

juli 5 2013 - 00:03
Hei, er ny her inne, og lurer rett og slett på om det er noen her inne som har noen god måte å takle flashback/angst i forhold til PTSD?
Avatar

Tja..

juli 5 2013 - 06:21
Jeg har ihvertfall lært meg mange teknikker etter mange år med PTSD. Mye kommer jo ann på om du får hjelp eller ikke, har du noe tilbud?

Jeg er pr i dag ute av det værste men har tilbakefell ved påkjenninger som trigger og må jobbe med meg selv hver dag for å holde meg stabil.

Krykkene mine er betablokkere som demper hjerterytmen, det stopper den værste panikken.
Avatar

..

juli 7 2013 - 15:17
Får hjelp fra psylokog ja, men siden jeg stadig blir utsatt for retraumatisering, har man ikke kommet fram til noen god måte å takle flashbacks på enda...
Avatar

Skjønner...

juli 7 2013 - 20:13
Første bud er å komme seg ut av traumatiske situasjoner, først da kan man bli rehabilitert.

Mener du at du fortsatt blir traumatisert eller mener du at du stadig er utsatt for triggere? Det er jo forskjell på det..

Det kreves mye mot og handlingsvilje for å komme seg ut av det, men det går ann!
Avatar

Retraumatisering

juli 8 2013 - 17:50
Med retraumatisering mener jeg at drt stadig skjer nye alvorlige hendelser, slik at jeg ikke får kommet over den ene sorgen før en annen "tar over"..

Det har dessverre blitt sånn at jeg har mistet opp mot 30 personer i nær krests de siste to årene, så det blir mye å takle i tillegg til det som har gjort at jeg har fått PTSD..
Avatar

Hei

juli 8 2013 - 20:12
Har dette noe med 22.juli å gjøre?. Beklager å si det sånn rett ut her inne..men bare lurte. Uansett så håper jeg du får den hjelpen du har krav på.
Klem, "Caroline33".
Avatar

hei

juli 8 2013 - 20:38
Hei, Caroline33, ja det er hovedgrunnen her..
Det er helt ok! Bare spør hvis det er noe du lurer på, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan.. synes det er bedre enn at folk går rundt med spørsmål. :)
Avatar

juli 9 2013 - 10:04
på en måte så er det sånn at du er i en enormt lang sorgprosses, og det er ikke sånn at du er fysisk utsatt for noe pr i dag, eller?

Jeg må spørre for å forstå.. For viss det er sånn at det ikke skjer noe direkte med deg i dag så blir du jo ikke direkte traumatisert. Jeg oppfatter det sånn at du har så mange ting å bearbeide at du er i en veldig tung bearbeidelses periode. Skjønner jeg deg rett?

Ved direkte traumatisering så er man feks utsatt for vold i hverdagen og da kan man ikke rehabiliteres, men har volden opphørt så kan man begynne å jobbe med det. Man må bare ta bit for bit, sorg for sorg. Og på en merkelig måte så skal en være glad for hver reaksjon som kommer for det betyr at ting er på vei UT av kroppen. Det værste er faktisk viss man går helt i lås å ikke har noen reaksjoner for da skjer det ingenting og man går bare å bærer på det vonde som vokser seg større og større og hjulet med paraniode tendenser er i full gang.......

Du kan godt legge meg til som venn viss du vil skrive. Jeg har opplevd gjenntatte traumatiseringer, noen i fra barndom og mange i voksen alder så PTSD har nok ligget i kroppen min hele livet så det har blitt kronisk.

Men jeg har faktisk kommet langt og jeg kan veldig mye om dette her så jeg kan godt skrive med deg :) Det finnes en god del teknikker for å komme seg igjennom det og selvom det kan virker håpløst og tungt så finnes det en vei ut for alle!

Det at du skriver her viser at du ha vilje og pågangsmot til å jobbe med alt sammen og det er bra.


I de årene jeg var som sykes så gikk jeg, gikk og gikk og forsøkte å løpe ifra min egen uro. Det hjalp vel ikke direkte men jeg tror det var bra for meg, jeg fikk en naturlig høy puls som på en måte overstyrte panikk pulsen og jeg ble fysiks sliten sånn at det gikk ann å få litt søvn.

Falsh kjenner jeg god og har funnet noen metoder som funker så bare spør :) Jeg gikk rett i flash da alt dette du har vært med på skjedde og var livredd, husker jeg var å gikk i skogen bak en fotballbane, på den banen så er det reklameskilt, på de skiltene var det noen som spaket ball så det smalt høyt. Jeg husker faktisk jeg trodde det skulle komme noen i skogen å skyte oss og var overbevist om at det var noen som hadde våpen i nærheten. Så ptsd kan virkelig sabbotere hverdagen, det er helt sikkert....

Jeg husker jeg løp hjem fordi jeg var så redd... Men uff så teit å løpe livredd hjem fordi noen sparket ball på et skilt...
Avatar

Hei

juli 9 2013 - 17:40
Ok..tenkte meg det..håper du får mange gode råd her inne. Er du gutt eller jente?
Til forsiden