Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Overveldende angst og jobb

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Overveldende angst og jobb

okt 18 2022 - 08:45
Hei!

For 3 mnd siden startet jeg i ny jobb. Bare 1 mnd inn i jobben måtte jeg ta ut sykemelding da angsten tok helt over. Lå med panikk 3/4 av dagen, spiste ikke og sov ikke. Jeg kunne ikke konsentrere meg på jobb og måtte ofte bare løpe ut for å få panikk eller gråte. Dette gjorde tilslutt at jeg fikk noen heftige selvmordstanker, og da sa det stopp for meg og jeg sykemeldte meg. Jeg har prøvd 2 ganger nå å komme tilbake til jobb etter sykemeldingene. Men jeg er bare ikke klar. Angsten spiser meg opp. Tingen er at ingen forstår dette på jobb. Bare det å komme meg på jobb tar så mye energi at jeg er utslitt. Jeg har opplevd dumme ting med ledelsen på jobb etter jeg kom frem med mine angstproblem. Jeg fikk beskjed om at oppsigelse ville gjøre cven min uatraktiv og at jeg ville ødlegge mye for meg og familien min økonomisk om jeg sa opp. Dette synes jeg var så rart å si til noen som sliter såpass som meg og faktisk tørr å komme til ledelsen med det. I tillegg gikk ledelsen å pratet med tanten min som også jobber der. De pratet om mine angstproblemer og min sykdom med tanten min?! Og de ba tante snakke med meg for å få meg på jobb igjen. Nå i sta ringte jeg for å si i fra om at det ikke går å komme seg på jobb denne gangen heller, og da fikk jeg beskjed om at «alle har det litt sånn noenganger, det har ikke skadet noen» og at det faktumet at jeg ikke fikk i meg mat bare var vanlig. De tar meg ikke på alvor i det hele og jeg opplever arbeidsplassen min som negativ og utrygg pga alt dette. Jeg er også livredd for å si opp etter det ledelsen sa om cven min og økonomien.

Hva skal jeg gjøre? Er det innafor å sykemelde seg igjen ettersom det er så gale at jeg ikke klarer å ta vare på meg selv?

Har noen vært borti lignende?
Avatar

SV: Overveldende angst og jobb

okt 18 2022 - 10:39
Det høres ut som at jobben er årsaken til den økte angsten du opplever, du forsøkte en hel måned før du ikke orket mer, jeg synes det virker opplagt at du er nødt til å finne deg en annen jobb og det med en gang.

Ikke hør på hva de andre sier, du har gjort så godt du kan. Du maskerer nok ganske godt og dermed så antar de at du overdriver og det gjør jo bare situasjonen din enda verre, for da påfører de deg kanskje tvil og skam. Men ut fra det du beskriver om hvordan du har det, så har du virkelig gjort så godt du kan som holdt ut en måned.

Jeg ville startet med å kontakte fastlegen og NAV for å få hjelp og råd til hvordan du best kan gå fram.

Lykke til!
Avatar

Re: Overveldende angst og jobb

okt 18 2022 - 12:11
Det du beskriver her er ikke en seriøs arbeidsgiver, det er ikke lov å behandle sine ansatte på denne måten.
Avatar

Useriøst

okt 30 2022 - 07:58
Dette er skikkelig useriøst av jobben din. Er du organisert hadde jeg tatt det opp med dem. De at dem snakker med tanten din om dine personlige problemer er jo ikke lov. Kommer du ikke noe vei hadde jeg sagt opp, kan ikke ha en sånn jobb.
Avatar

Re: Overveldende angst og jobb

nov 16 2022 - 23:38
Jeg har nylig hatt erfaring med angst knyttet til jobb, endte opp med på bli langtidssykemeldt. Det er viktig at jobben tar grep og tilpasser sånn at du kan komme tilbake, det høres det ikke ut som de gjør nå. Jeg endte med å slutte og fikk hjelp av NAV. Det er ikke skamfullt å ta slike valg ❤️
Til forsiden