Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Overtenking

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Overtenking

april 25 2021 - 23:24
Jeg sliter veldig med ovetenking. Det er flere situasjoner hvor jeg for eks er med kjæresten eller vennene mine at jeg overtenker situasjoner. Spesielt i situasjoner hvor det skjer en diskusjon eller en liten krangel. Det ender alltid med at jeg gråter siden jeg tenker på alle mulige fremtidige ting og fortiden. Det kan være alt fra at jeg får meg selv til å tro at de ikke vil være med meg lenger eller droppe meg senere som ender med at jeg generelt tar avstand. En annen ting er at jeg overtenker i de værste situasjoner som får meg til å ikke tenke. Dette skaper urasjonelle valg. En annen ting er at jeg også har opplevd dette rett før jeg sovner og det kan ende med gråting hvor jeg føler jeg må straffes for alle valg jeg noen gang har hatt i livet. Jeg bare føler at jeg har kommet til et endeløst hull hvor alt skjer om igjen og om igjen.
Avatar

altså

april 26 2021 - 03:35
overtenkning
er jo python da
men du er klar over det
og det er kjempebra
det er nemlig første skritt videre
videre til helbredelse
få deg en profesjonell
som kan hjelpe deg
du trenger teknikker
for å komme ut av dette ;)
Avatar

Re: Overtenking

april 29 2021 - 08:09
Hei! Jeg føler på veldig mange av de samme følelsene selv. Sliter veldig med å se hvordan jeg skal komme meg ut av dette tankemønsteret. Akkurat nå er jeg så nær å gi fra meg en utrolig god mulighet bare fordi det er så bekymret for alt som kan gå galt, og så har dette tatt helt av og jeg sitter nå med konstant uro og stress i kroppen. Hvorfor må vi ødelegge for oss selv? Det er så utrolig frustrerende. Og trist. Tar gjerne i mot tips for hvordan man snur på disse tankene.
Avatar

Ikke tro på alt du tenker

april 29 2021 - 20:49
Tankene lurer deg, og får deg til til slutt tro det er sannhet i det.

-spør deg selv:

Er det sant det jeg tenker NÅ?
Vil denne tanken bety noe om et år?
Om en måned?
Om en uke?
Imorgen?
Avatar

hmmmmm

mai 2 2021 - 03:29
altså
jeg skal
ikke påberope meg
fasiten her
dette kan ha
mange fasiter
så hva hjelper det
å gruble
hold din sti ren
så tar du det med
fred i din sjel liksom
Avatar

Overtenking er noe dritt

mai 4 2021 - 21:13
og jeg sliter også veldig med det. Sa nei til forfremmelse og bedre lønn på jobben for jeg tenkte for mye på at "det klarer jeg helt sikkert ikke" Endte med å få angst og sa opp jobben istedet og angrer som pokker nå... Overtenking skaper bare trøbbel og gir god grobunn for med overtenking.
Har kjøpt meg boken "Hvordan gi litt mer faen" som handler om hvordan en skal gi faen i overtenkingen og hva som skjer inni hodet når vi tenker sånn. Veldig interessant!
Til forsiden