Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Overtenker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Overtenker

mai 28 2018 - 22:40
Hei!
Får ikke sove, ligger å overtenker alle ting jeg har gjort. Alle feilene jeg gjør og alt det dumme jeg har gjort. Klarer ikke sove når tankene bare hoper seg opp og jeg følelsen av at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Klarer ikke tenke klart. Føles nesten som fylleangst som ikke går bort. Men bare varer og varer.

Vet at ingen andre enn legen kan diognisere meg, men vet noen om dette kan kalles angst? Og om det er god nok grunn til å oppsøke legen? Synes det er så vanskelig å be om hjelp. Men har hatt dette problemet en stund nå, ikke bare på kveldene men også på dagtid. Tankene kommer med en gang jeg ikke er sosial. Prøver derfor å fylle dagene opp med jobb og venner, noe som i lengden blir veldig mye (ettersom jeg ikke får noen tid alene)..
Avatar

Re: Overtenker

mai 29 2018 - 01:05
Angst kan vera veldig individuelt. Det første som slår meg når eg les det du skriv er at du har indre uro. For meg er indre uro angst. Eg har mykje av det og det kan vera ganske så energitømmande. Dersom ein ikkje får søvn vert det fort verre.
Det skadar ikkje med ein tur til legen. Legen er jo der for å søka råd hos. Dersom du tenker det er vanskeleg å gå aleina, ta med deg nokon du kjenner deg trygg på :) Lykke til!
Avatar

Re: Overtenker

mai 29 2018 - 14:18
brukernavn02: Ikke røm fra tankene dine ved å distrahere deg med andre ting. Hvis du vil løse problemet må du gå løs på det; ikke rømme fra det.

Det høres ut som problemet hovedsakelig er selvfølelsen eller anger over ting, og at løsningen dermed er å ikke se på deg selv som verdiløs, og å virkelig akseptere de eventuelle feilene man har gjort og mulighetene man ikke tok. (Lettere sagt enn gjort, så klart.)
Avatar

Re: Overtenker

juni 19 2018 - 08:53
Hei

Det er greit å vite at angst er en spektrum tilstand. Det vil være vanskelig å si om du trenger hjelp eller ikke, vi kan liksom ikke si, jeg har angst eller jeg har ikke angst i hele tatt. Sånn som jeg ser det ihvertfall så bør man oppsøke hjelp hvis man føler det påvirker livet ditt i den grad at vi ikke fungerer 100% i hverdagen. Alle har litt angst, men når den blir irrasjonell og forstyrrenes i livet ditt så burde vi nok oppsøke en form for hjelp.

For meg så virker det litt som om du har litt tanker å bearbeide. Å når du sier at angsten blir borte når du har noen som distraherer deg(venner, o.l.) så flykter du kanskje litt fra angsten din, noe som ikke er helt bra. Du må gi deg selv litt tid i hverdagen til å tenke litt også være litt med deg selv, jeg personlig setter av litt tid etter jobb til å tenke litt slik at jeg ikke får sånne tankeras rett føre jeg skal legge meg.
Avatar

Tanker er som mat

juni 25 2018 - 09:44
Mye mat vi spiser har ikke kroppen noe nytte av. Fint brød snop etc. Tomme kalorier. Sånn er det med tanker og mye av det vi tenker eller engster oss for skjer ikke. Tankeløse tanker
Til forsiden