Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Oss med helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Oss med helseangst

okt 12 2020 - 23:27
Jeg ville starte innlegget med en ukomplett liste av sykdommer jeg har ment jeg kanskje har eller vært overbevist om at jeg har iløpet av det siste året:
ALS, MS, tungekreft,siste stadie av KOLS, hjertefeil, kreft i munnhule,hjernesvinn og hjernesvulst!

Nå om dagen er jeg mest redd for at jeg faktisk har enten kols eller kreft i tannkjøtt pga snus.
Gjerne da begge deler samtidig selvsagt!

Folkens, vi sliter oss ut!!

Jeg har hatt helseangst hele livet, men dette siste året tar kaka altså. Dette ble ekstremt etter en dyp depresjon. Depresjon, angst og helseangst kom etter en lang manisk periode. Jeg vil ikke leve slik lengre. Jeg skal ta noen grep.

Jeg er så ekstrem at jeg kjenner etter døgnet rundt og hver minste ting henger jeg meg opp i. Sår hals, fettkuler, hoste, fluer i synsfeltet, ørhet, ekstraslag på hjertet, andpustenhet av å bytte sengetøy osv osv.

Jeg skriver lister over alt jeg er redd for så jeg skal huske alt jeg er redd for. Listen er planen å ta med til legen, men jeg har jo blitt redd for å dra til legen også. Jeg vil ikke at noe skal bli bekteftet.

Vi som er så heldige å ha partnere vet jo at vi totalt sliter de ut med vår konstante syting om at vi er i ferd med å dø. Men for oss også er det jo fryktelig å leve på denne måten. All vår tid brukes på å tenke på hvordan den siste tiden blir. Det høres grotesk ut for folk som ikke har kjent på denne frykten. Det skjønner jeg veldig godt. Men det er ikke skuespill, vi lever i frykt. Vi ønsker ikke å ha det sånn. Hjernen kødder med oss. Vi vil jo alle ut av denne runddansen.

Vi veksler mellom å vite, tro og håpe at dette bare er helseangst. Når vi får noe bekreftet er feilaktig slutning så er vi lykkelige i fem minutter og så går vi tilbake til å engste oss. Det stopper ikke.

Igjen, er det noe rart vi blir slitne?
Avatar

Re: Oss med helseangst

okt 15 2020 - 19:57
Jeg har skrevet her inne i flere måneder og veldig mange ganger om min helseangst, blant annet. Jeg har hatt ganske jævlig helseangst i hvert fall ett år, og har vært innom alle alvorlige sykdommer og lidelser, pga. at jeg har hatt mye rare angst-symptomer fra kroppen.

Den siste tiden derimot har det roet seg veldig... og symptomene også. Kroppen er faktisk langt bedre, fordi hodet har vært roligere. Jeg har på en måte innsett at man kan aldri kontrollere alt uansett, man kan jo aldri vite hvilken sykdom man kommer til og få, om det er en alvorlig sykdom eller ingen i det hele tatt, så jeg orker ikke slutte å leve før jeg faktisk en dag dør. Jeg ble så sliten av hele greia.

Dro til legen og fikk testet meg for alvorlig sykdom, gang på gang. Fikk påvist angst og spenning i muskler pga. angsten, og at alle symptomene mine faktisk var forenelige med angst. Jeg kan fortsatt ha vondter her og der, men det er så langt bedre enn hva det har vært!! Den siste uka har jeg levd ganske rolig uten så alt for mange bekymringer....

Vi kan nemlig ALDRI kontrollere fremtiden. Hvorfor bekymre seg for noe som kommer, hvorfor bekymre seg for noe som kanskje ikke kommer. Vi vet ikke vår skjebne, men at en skjebne venter oss ja det er helt sikkert. Når den kommer, vet vi heller ikke. Vi kan ikke stoppe å leve i dag pga. fremtiden, da taper vi mulighet til å faktisk ha det litt fint her på jorden mens vi er her.
Avatar

Re: Oss med helseangst

okt 16 2020 - 20:11
Gjerne si hva slags grep du tar og hvordan de fungerer for deg! Jeg synes jeg har det ille men har det heldigvis ikke sånn som deg og har ikke har helseangst hele livet.

Jeg har hatt angt for at de nærmest meg skal dø men etter en feilaktig vurdering av leger om en føflekk i sommer har fått skikkelig helseangst. Og det påvirker alt og det går å lurer I bakhodet hele tiden. Hele tiden tenker jeg på det.

Jeg søkte opp hypokonderdoktoren og det virker jo som grepene å ta er det å innse at man ikke har kontroll. Som er så lett sagt enn gjort.

Avatar

Re: Oss med helseangst

okt 16 2020 - 23:06
kan du si hvilke grep du tar tak i, for jeg har spesielt tannlegeskrekk og skrekk når eg ska te legetimer på sykehuset og slikt. Nå når jeg skulle gjennom en operasjon som egentlig var planlagt å ta på dagkirurgisk så var kroppen så redd at jeg måtte legges i narkose for at jeg skulle kunne gjennomføre opersjonen for ellers hadde ikke kroppen klart å gjennomføre operasjonen, så hadde vært greit å fått vist om noen triks. For eneste eg gjør når jeg er hos tannlegen spesielt er å høre på musikk i mine egne ører og fokusere på min musikk og ikke hva som skjer i rommet lukke øynene og ikke se hva som skjer i rommet, men bare der må jeg ta beroligende før tannlege timen for at eg ska komme meg gjennom timen. ellers går det kje.

etter legetimene er eg så dårlig at hele dagen går på å måte sove for å hente energi og krefter igjen. for ellers blir kroppen skikkelig dårlig flere dager.

så tips tar eg gjerne i mot. og musikk er ikke et dumt triks hos tannlegen viss andre sliter der.
Avatar

Jeg har også helseangst...

okt 26 2020 - 10:07
Hei dere!
Jeg har også helseangst! Det er helt utrolig hvor slitsomt det er å konstant være redd for, og tro, at man har alle slags sykdommer hele tiden. Jeg har angst for mye annet også og går rundt med konstant angst og frykt hele tiden. Da blir man jo så sliten og får mye fysiske plager, og det gjør det enda verre for helseangsten. Tror jeg har korona, slag, kreft, diabetes og tarmsykdommer hele tiden. Nå er jeg så sliten, tiltaksløs, hodepine, vondt i hele kroppen, spesielt rygg og nakke, hjelper ikke sove, dirrer i kroppen, veldig kvalm, stikker i magen, tristhet, en følelse av å ikke være helt med,feberfølelse og ørhet. Jeg er så redd fir at dette ikke skal være symptomer på angst, og angster enda mer på grunn av det igjen.. Ting tar aldri slutt!
Avatar

Libra:

okt 26 2020 - 20:50
Var det du som slet med leamus i lang tid? Eller tar jeg feil?
Til forsiden