Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Oppstart Efexor

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Oppstart Efexor

april 16 2019 - 12:45
Har begynt med Efexor i dag, er det noen her som har erfaringer med dette ? Har lest om bivirkninger og blir litt skremt.
Avatar

Re: Oppstart Efexor

april 16 2019 - 14:57
Hei, jeg har gått på efexor depot (225mg) i 2 og et halvt år. Om du har noen spørsmål så fyr i vei, personlig hadde jeg bivirkninger de første 3 dagene i form av gnisse tenner og søvnløshet.
Avatar

Re: Oppstart Efexor

april 18 2019 - 11:33
Jeg skal bruke 75 mg i en uke og deretter øke til 150.
Har hatt dårlig søvn og helt syke drømmer og mye våken. Føler litt økt uro, men jeg tror det skyldes at jeg nesten går og venter på det. Har lest så mange skrekkopplevelser på diverse forum.
Opplever du at du blir flat følelsesmessig ? Hvis du er dame, sliter du med å få orgasme ?
Avatar

Re: Oppstart Efexor

april 18 2019 - 13:30
Vet ikke hva slags skrekkopplevelser du har lest! Jeg må presisere at jeg bruker efexor pga depresjon og ikke angst (selvom jeg har slitt med det i mindre grad) så det påvirker jo opplevelsen min av det.

Hadde ikke eksisterende søvn de 3 første dagene (sov kombinert 5~ timer) og uro, men det ga seg ganske fort etter de tre første dagene. Følelesmessig så føler jeg meg bedre enn det jeg gjorde uten det, jeg føler meg også mer litt mer stabil følelsesmessig. Viktigst av alt så har det gitt meg mer energi til å takle hverdagslige ting.

Jeg er mann men jeg har følt på redusert libido og kan slite med å få orgasme.

Efexor er en ganske mild medisin og jeg personlig har hatt gode erfaringer med det (er derfor jeg har brukt det så lenge haha) det er bare å prøve seg litt lenger på det, og hvis du føler at det ikke er til hjelp så er det bare å ta det opp med lege/psykiater :) Om det forsatt er mer du lurer på eller vil snakke om så fyr i vei :)
Avatar

Re: Oppstart Efexor

april 22 2019 - 13:53
Takk for svar, jeg er nå på min 6. dag, og i natt har jeg sovet som en stein i åtte timer, jippi!! I morgen skal jeg øke til 150 mg, er spent på hvordan det går.
Avatar

Re: Oppstart Efexor

april 22 2019 - 13:53
Takk for svar, jeg er nå på min 6. dag, og i natt har jeg sovet som en stein i åtte timer, jippi!! I morgen skal jeg øke til 150 mg, er spent på hvordan det går.
Avatar

Efexor

april 24 2019 - 14:19
Hei,jeg gikk over fra Cipralex til Efexor,det gikk smertefritt,eneste bivirkning jeg har er ofte nattesvette,og den går ikke over:(ingen vektøking.På cipralex la jeg på meg.Blir flatere i følelsene,og vanskeligere å gråte,bli skikkelig sint eller glad på begge.Tar nok lenger tid å oppnå orgasme også.Men bivirkninger er indivduelt,håper det går bra!
Avatar

Re: Oppstart Efexor

april 24 2019 - 17:40
Jeg har vert på effexor i over 15 år. Hadde bivirkninger helt starten men ikke etter det.
Avatar

Re: Oppstart Efexor

mai 31 2020 - 00:07
Jeg har nettopp startet med venlafaxin.
Etter 15 dager på 75mg så hadde jeg ingen bivirkninger og heller ingen effekt.
Dag 15 så dobblet jeg dosen til 150 mg.
Etter 25 dager så har jeg ingen bivirkninger og heller ingen effekt.
Så er på 2 dagen med 225mg nå.
Begynner å lurer på om venlafaxin har noen effekt for meg i det heletatt?
Gått på det i 27 dager.
Avatar

Re: Oppstart Efexor

mai 31 2020 - 03:29
Det er egentlig ikke meningen at spesifikke medisiner/doser skal diskuteres her inne. Det er først og fremst lege man bør snakke med ang. bivirkninger osv, særlig fordi det er så individuelt hvordan man reagerer. Det er også viktig å alltid lese pakningsvedlegget nøye.

Jeg vet ikke om fravær av bivirkninger sier noe om hvorvidt man har effekt av en medisin overhodet, men for noen kan det ta en del lenger tid enn forventet før en medisin virker optimalt. Så igjen, det individuelt og fagfolk vet best, inkludert de som jobber med å behandle resepter på apotek, så det går an å spørre de også, selv om du ikke skal hente ut en resept der og da.
Til forsiden