Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Oppblåsning øverst brystkasse HJELP

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Oppblåsning øverst brystkasse HJELP

aug 2 2020 - 00:12
Tror kanskje jeg har skrevet om det før, men sliter med «oppblåsningsfølelse» i øvre del av brystkassen, ganske høyt oppe. Kjennes ut som at det eser ut litt og kjenner pulsen ekstra godt ganske lokalt et par sekunder når det skjer. Blir også svimmel et par sek, men kan være pga angsten og at jeg blir redd. Noen som vet hva det kan være, evt flere med det samme? Har tatt ekg som ikke viser noe galt med hjertet men klarer ikke å legge fra meg tanken om at det kan være noe alvorlig, hjelp :)
Avatar

Re: Oppblåsning øverst brystkasse HJELP

aug 2 2020 - 00:14
Kan forresten også kjenne det inne nederst i halsen noen ganger
Avatar

Øvelse

aug 2 2020 - 00:45
Hei :-)
Ubehagelig følelse du beskriver. Jeg har ingen medisinsk bakgrunn, men basert på egne erfaringer så kan det høres ut som at du sliter med å puste riktig og til slutt så kjennes det ut som om alt sitter øverst i brystet og av og til halsen.

En øvelse du kan prøve er å trekke pusten så dypt som du kan, presse leppene sammen og blåse sakte ut. Som om du blåste i en trumpet.
Når du har pustet ut skal du trekke pusten dypt igjen. Du vil da sannsynligvis kjenne at du klarer å trekke mer luft allerede etter en sånn øvelse. Gjør den gjerne et par ganger etter hverandre.

(Hvis det fungerer for deg så husk uansett å puste med magen og ikke med brystkassen!)

Hjalp meg. Kanskje deg også? Lykke til :-)
Avatar

Re: Oppblåsning øverst brystkasse HJELP

aug 3 2020 - 11:19
Hei, beklager for sen tilbakemelding til deg :) Er veldig ubehagelig, og har slitt med pusten over lang tid - sliter også med globusfølelse i halsen men føler at dette ikke er det samme.. Har prøvd diverse pustetøvelser, men ingenting hjelper..
Til forsiden