Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ocd og samlivsbrudd

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ocd og samlivsbrudd

juni 28 2019 - 08:26
Jeg blir veldig sliten av alle tankene. Jeg slo opp med samboeren tidligere i år da jeg sluttet på medisinen. Fikk plutselig mye tvangstanker om forholdet mitt og tanker som ikke stemmer. Jeg hadde gitt det en sjanse til, men alle rundt meg stopper meg og sier at «selv om det var ocd-tanker så vil det ikke det var feil» jeg elsket han, og synes det er skummelt at ocd kan påvirke så mye at det faktisk kan ødlegge et forhold. Jeg er redd jeg fikk rocd, men ingen av psykologene jeg har snakket med har hørt om det, så de kan verken bekrefte eller avkrefte det:( jeg vil bare ha svar... jeg klarer heller ikke å bestemme meg for om jeg skal gi det en sjanse til eller høre på alle rundt meg. Når jeg tviler og spør om bekreftelse så bekrefter de det ocden min ikke vil høre. Ååh, er det noen som har gått gjennom noe lignende? Jeg trodde angsten ville forsvinne da jeg slo opp, men alt ble egentlig bare mye verre
Avatar

Re: Ocd og samlivsbrudd

juni 28 2019 - 09:50
Hva slags tvangstanker om forholdet ditt var det du fikk? Hvorfor tenkte du St angsten ville forsvinne av å slå opp?
Avatar

Re: Ocd og samlivsbrudd

juni 28 2019 - 10:18
Fikk tvangstanker om at jeg burde slå opp. Fordi noen rundt meg sa at jeg ikke så lykkelig ut og det virket som vi ikke hadde det bra i forholdet. Jeg fikk sjokk når de sa det og fikk tvangstanker. Googlet grunner til å gjøre det slutt. Istedenfor å la tanken komme og så gå. Tvangstanker om at vi ikke elsket hverandre. Tvangstanker om å sammenligne forholdet med andre par. Tvangstanker om å «sjekke» forholdet. Hørte med folk om hva jeg skulle gjøre. Sa ting som ikke stemte om forholdet:( begynte å tro ting som ikke var sant..
Avatar

Re: Ocd og samlivsbrudd

juni 28 2019 - 11:47
Det er lurt å tenke høyt og dele tankene dine med andre, så man får sjekket dem. Likevel er det vanskelig for andre å gi råd om ditt forhold. Det burde de kanskje ikke gjort, eller kanskje hadde de rett. Særlig om du ikke snakket helt sant.

Det er også lurt å la tankene komme og gå igjen før man tar viktige beslutninger (som å slå opp). Lurt om du nå avventer beslutningen din om å ta ham tilbake. Nå kjenner jeg ikke så godt hvordan tankene flyter frem og tilbake ved OCD, men det er ihvertfall slik ved andre lidelser der stemningsleiet svinger: Vent med å ta viktige avgjørelser når det svinger. Jobb med impulskontrollen. Det er til det beste for både deg selv og ham du vil ha, så slipper han en berg-og dalbane.

Hvorfor sa du ting om forholdet som ikke var sant?
Avatar

Re: Ocd og samlivsbrudd

juni 28 2019 - 12:36
Jeg synes det er vanskelig, og jeg er sur på de fordi de ødela en forhold som fungerte, før de sa noe om det. Jeg begynte å tro på tvangstankene mine om forholdet som ikke stemte. Jeg har aldri hatt tanker om å slå opp før det. Jeg synes det er vanskelig å ta valg, så jeg hørte med foreldrene mine før jeg slo opp, og de mente det var det rette. Jeg er ikke helt enig, men selv om alle rundt meg sier det var det rette så tviler jeg veldig. Vi hadde et skikkelig bra forhold. Er bare redd for at dette kan skje igjen med en annen. Føler også foreldrene mine har veldig høye krav til kjæreste for meg.. de vil ikke at vi skal bli sammen igjen heller. Jeg vil reise tilbake i tid og ikke slå opp, og la det gå lenger tid før jeg tok valget. Nå føler jeg det blir rart å bli sammen igjen, for folk har sagt sine egentlige meninger:(
Avatar

Re: Ocd og samlivsbrudd

juni 28 2019 - 12:38
Psykologen min sier det var et usunt forhold, men jeg er ikke enig i det hele tatt. Jeg har jo fortalt ting som ocden min trodde stemte og så stemte det ikke:(
Avatar

Re: Ocd og samlivsbrudd

juni 28 2019 - 12:49
Da er det tid for opprydning, tenker jeg. Så får beslutningen om forhold eller ikke forhold komme etterpå siden både deres meninger og din beslutning ikke ble tatt på riktig kunnskapsgrunnlag om forholdet :)

Likevel kan jo det være riktig at det var usunne elementer i samspillet mellom deg og ham, uten at det betyr at det er riktig å slå opp. Se på hvordan et videre forhold kan bli sunnere enn det var før?
Til forsiden