Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ocd!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ocd!

jan 11 2019 - 19:44
Jeg har ocd. Livredd kjemikalier, giftstoffer og alt som kan vær farlig.
Hele dagen går nesten kun til vasking, og finne ut om ting jeg eller andre (spesielt samboeren) har vært borti noe. Jeg kan vaske de samme klærne om igjen flere ganger visst jeg føler at de ikke er blitt rene nok, eller har vært borti noe . Jeg bytter klær med en gang jeg kommer hjem til «inne» kler. Jeg er livredd for bensin, lim, vaskemidler osv.
Jeg vet ikke hva som er normalt mer. Tenker hele tiden på hvor farlig er ting?Jeg leser på datablad hele tiden. Står det noe der om at der kan vær farlig så går alt til helv....

Går til psykolog, men hjelper ikke. Skal vær med på et kurs om noen mnd. Er alt for lenge til. «Bli kvitt ocd på 4 dager» kurset . Er det andre som har hatt det sånn, og blitt kvitt det ? Hvordan??vil komme i kontakt med andre som også har/hatt det sånn..
Aner ikke hvordan jeg skal klare å fortsette sånn.. ødelegger meg selv og alle rundt meg..
Avatar

Re: Ocd!

jan 11 2019 - 20:05
Vil gjerne forsøke å forstå slik OCD. Kan jeg få lov å spørre om noe?

Anser du vannet du vasker med som rent?

Hva tilsier at du ikke skal tåle de stoffene som andre tåler i samme dose?
Avatar

Ocd

jan 11 2019 - 20:45
Selvfølgelig :) ja det anser jeg som rent! Jeg vet ikke.. jeg hadde før ekstrem helseangst som no er blitt til at jeg er livredd alt som kan vær farlig eller giftig. Men helt ærlig, jeg vet ikke helt hva jeg skal svare på det. Om hvorfor jeg ikke skal tåle det. Handler mye om kontroll, at jeg blir forgiftet og ikke har kontroll hvis det skjer noe ?
Hadde jeg eller noen andre vært borti noe, og tatt i ting i hjemmet, så føler at hele huset er skitten. Jeg tenker ikke noe spesielt på det hvis andre er borti noe, da tenker jeg at de tåler det, men bare ikke vær borti meg eller ta i ting hjemmet.
Avatar

Re: Ocd!

jan 12 2019 - 12:05
Takk for at du svarte!

Denne 4-dagers kuren går på eksponering, tror jeg. At en erfarer at det går bra. Og det jeg har lest om den så er den veldig effektiv. Men at erfaringene må holdes ved like etterpå.

Jeg er nysjerrig på om logiske ressonnementer, begrunnede argumenter, sannsynlighet også kan virke, for vi mennesker er jo tenkende individer. F eks kan jeg synes at kontanter er uhygieniske og ekle og jeg vasker hendene når jeg har måttet ta i godt brukte kontanter, men jeg kan jo faktisk ikke vise til en eneste gang at jeg har blitt syk før jeg ble så oppmerksom på at kontanter kan være en bakteriebombe.
Til forsiden