Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Øresus

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Øresus

jan 6 2022 - 06:24
Har hatt plager siden september; svimmel, ør, utmattet, kvelningsfornemelser for å nevne noe. Men nå er det øresusen som.er verst.. Er der konstant- våkner av/med det.
Tror jeg blir sprø av denne susingen/brusingen! I tillegg får jeg som et press i hodet og blir ør av og til.
Legene har ikke funnet noe fysisk feil med meg ennå. Venter nå på MR av hodet.
Flere som plages av øresus? Er det vanlig å våkne av det? Kan det være angst?

Avatar

Re: Øresus

jan 7 2022 - 15:16
«Våknet» med øresus på venstre øre for 6 uker siden. Etter bare noen uker var dette blitt helt altoppslukende, og opplevelsen av øresuset nå er at det er mye høyere og intenst enn da det startet (ond sirkel ved tinnitus). «Sjekker» øresuset konstant, og de få gangene jeg ikke hører det er det fordi jeg er opptatt med å tenke på det. Har fått masse angst og er deprimert. Spiser lite, vil bare sove, klarer ikke se på tv, lese etc. Googler tinnitus som en gal i jakt på håp om at dette kan gå over og ikke er kronisk. Dersom dette ikke forsvinner er livet over!

Har vært hos ØNH (og skal også i MR men er ikke redd for at det er noen alvorlig sykdom bak) og hos Audiograf. Fikk påvist høyfrekvent hørselstap på øret med tinnitus og har fått låne et høreapparat hvor teorien er at med bedre høyfrekvent hørsel, blir høyfrekvent tinnitus mindre framtredende. Erfaring så langt? Tja :-/
Avatar

Re: Øresus

jan 7 2022 - 17:01
Jeg fikk beskjed om at det var helt vanlig med trykk i ørene/hodet og susing når man er utenfor toleransevinduet sitt..
det hjelper meg å legge meg flatt ned å hvile, som regel sove ????
Avatar

Re: Øresus

jan 8 2022 - 18:15
Takk for svar. Håper på bedring for oss alle ❤
Avatar

Re: Øresus

jan 11 2022 - 19:56
Jeg fikk tinnitus mai 2020 og har det fortsatt. Det er på venstre side, men av og til kan jeg merke det litt på høyre side også. Det var helt forferdelig i begynnelsen og i omtrent et år. Nå legger jeg kun merke til det når jeg er sliten/overanstrengt. Det hjelper med fysioterapi, behagelige bakgrunnslyder, nok hvile og litt trening. Og for all del må man unngå stress!
Avatar

Re: Øresus

jan 23 2022 - 12:04
Jeg har hatt konstant tinnitus i begge ørene i 2 og et halvt år nå. Og det begynte etter jeg startet opp med samtaler hos psykolog. Så jeg tror tinnitus og øresus henger sammen med vår mentale helse, selv om noen selvfølgelig har fått påvist at det skyldes høye lyder over tid. Hos noen er det jo slik, men i mitt tilfelle vet jeg at det ikke er det.
En vakker dag håper jeg det går over, men klarer å leve med det og inkludere det i drømmer når jeg skal sove. Hører også mye på musikk, og det overdøver susingen helt. Så kanskje du kan hente noen tips her?
Eventuelt kan det også være lurt å sjekke hørselen.
Avatar

Re: Øresus

jan 23 2022 - 12:37
Tinnitus er nervesystemets "bakgrunnsstøy". Absolutt alle har tinnitus, men som oftest legger vi ikke merke til den. Vanligvis kamufleres den av lyd i omgivelsene, og de færreste har noen gang opplevd absolutt stillhet (for da må man oppsøke spesialbygde rom som bare finnes på forskningsinstitusjoner). Når hørselen blir dårligere og vi oppfatter mindre av lyden rundt oss, er det klart at tinnitusen da blir mer fremtredende.
Avatar

Re: Øresus

feb 3 2022 - 19:06
For meg har tinnitus nå i løpet av 10 uker blitt altoppslukende med total funksjonssvikt på alle områder i livet. Tanken på at dette ikke skal gå over er så skremmende at jeg i større og større grad ser på selvmord som eneste utvei. Blir antagelig innlagt på DPS spesifikt depresjonsbehandling neste uke men har nada håp om bedring.
Avatar

Re: Øresus

feb 5 2022 - 13:59
Hei. Kjenner meg igjen i det du skriver om trykk i hodet og øresus. Kjennes ut som hodet hovner opp på en måte, men ikke vondt .Har du tatt mr og fått svar?
Til forsiden