Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

OCD / helsefrykt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

OCD / helsefrykt

april 10 2018 - 21:15
Hei.
På en måte glad for å se folk kan dele sine problemer her, selvom jeg skulle ønske vi alle kunne vært foruten.. jeg håper noen kanskje vil hjelpe meg, mens jeg venter på hjelp.

Vell her er jeg da.. mann 28 år og utrolig nedfor og lei meg! Jeg har OCD/tvangslidelse. Det gjør at jeg ofte kan føle meg skitten, smittet osv. Er ekstremt redd for asbest osv. Det værste for meg er å ikke kunne kontrollere eller vite. Kan være så ille at jeg ser en håndverker og da føler jeg meg skitten og de værste tanker om at jeg har fått all mulig drit på meg osv.

Jeg har hatt det slik som nå kun 1x tidligere. Fikk hjelp ved dps klinikk der jeg også fikk zoloft. Zoloft for meg fungerte egentlig helt strålende, og jeg har i utgangspunktet et fint liv. Men har jo opplevd litt i tidligere jobber osv. Har selv jobbet litt som håndverker og fikk nok mye av frykten herifra.

Jeg sluttet med zoloft ca et år etter at jeg begynte med det. Da jeg følte alt gikk på skinner! Tok en rolig nedtrapping osv. Og ca 3mnd etter ferdig nedtrapping fikk jeg smellet igjen.. Dette er kanskje det dummeste jeg har gjort for min del og burde nok vært på medisinen litt lenger.

Jeg vet selv at mange av disse tankene er irrasjonelle, men klarer ikke å legge det fra meg. Er på x dagen nå der jeg har konstant uro i kroppen. Man blir jo egentlig depressiv av dette, og lurer på om jeg skal begynne med medisiner igjen.. egentlig vil jeg få hjelp og ordentlig rådføring før jeg bestemmer meg. For frykten er jo hva skjer neste gang jeg slutter med medisinen? Det vil jo også bli en frykt.

Jeg er ikke suicidale, men skal ikke skjule at tanken har gått forbi. Men jeg har så mye å leve for, og tanken på å gi opp gjør alt for vondt til å kunne gjøre noe slikt.

Alt i alt.. jeg har det ikke greit veldig sliten og utrolig lei av å ikke kunne forstå at mye av det jeg tenker er irrasjonelt!!!
Avatar

Re: OCD / helsefrykt

april 10 2018 - 21:17
En ting til..

Lærer jeg om noe annet som er farlig osv. Typ kreftfremkallende osv, da har jeg en ny ting som varselllampa alltid slår ut på uansett..
Avatar

Re: OCD / helsefrykt

april 13 2018 - 12:43
Les bøker, podkaster, søk på nettet alt du kan av Ingvard Wilhelmsen. Så hver gang du føler noe, tar du det frem. Da jobber du konstruktivt med det i stedet for å la angsten herje med deg.
Avatar

Re: OCD / helsefrykt

feb 17 2019 - 13:14
Alle helseproblemene kan løses med god hygiene. Jeg stoler på at huset bare rengjør til fagfolkene [url=https://www.flyttstadningistockholm.nu/]https://www.flyttstadningistockholm.nu/[/url].
Avatar

Re: OCD / helsefrykt

feb 20 2019 - 00:10
Jeg synes det høres lurt ut å få hjelp nå som du kjenner ekstra på angsten igjen. Du fortjener ikke ha det slik. Husk at du ikke er alene om det. Og ikke gi opp, for det er alltid hjelp og få, og håp, selv om det nå kanskje føles litt motsatt. Tror "pårettvei" kommentaren også har noen gode tips i hverdagen når angsten tar overhånd<3
Til forsiden