Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nytt og merkelig symptom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nytt og merkelig symptom

okt 28 2018 - 20:57
Okei... Så jeg har hatt angst siden jeg var 5 år gammel. Kan fortsatt huske pustevanskene, gråten som presset på og redselen for ikke å ane hva som skjedde. Det skjedde igjen og igjen. Det startet altså med panikkangst og alt som hører med. Etterhvert sosial angst og deretter dødsangst.
Jeg går på medisiner som funker helt ok, og gjør daglig ting som er med på å dempe det hele. Jeg er blitt så mye bedre, men er klar over at jeg skal leve med en form for angst hele livet. Jeg har godtatt den, og det tror jeg er det viktigste steget jeg kunne tatt.
Jeg er altså godt kjent med begrepet angst. Men!
Jeg hadde det med å jogge lange strekninger uten problemer. Å få opp pulsen var ikke lenger skummelt. Like før jul i fjor begynte jeg å bli veldig svimmel når jeg anstrengte meg ørelite for mye. Så svimmel at jeg sjanglet ut i midten av veien... Så ble jeg syk med halsbetennelse lillejulaften. Jeg fikk antibiotika og ble frisk. I dag, 10 mnd senere er halsen min fortsatt tett og jeg blir fortsatt svimmel. Jeg har sluttet å jogge, da det er helt håpløst for meg. Jeg har vært til lege mange ganger siden jul. Alle verdier er ok og jeg har ikke astma. Derfor er jeg blitt henvist til psykomotorisk fysioterapi. Legen mener jeg kan være så anspent at musklene rundt halsen strammer seg konstant. Jeg føler virkelig ikke dette er angst eller noe med min PTSD å gjøre...
Er det noen der ute som har opplevd dette? At angsten plutselig tar en annen, ukjent form? Føler meg ikke engstelig...
Avatar

Hei!

okt 29 2018 - 09:23
Definitivt kan nye angstsymptomer oppstå. Tenk bare på hvor mange som får sin første angsterfaring i en alder av 30, 50 eller 70. Da har det som du sier, oppstått noe nytt. Det at man har hatt angst lenge gir ingen garanti for at angsten skal være likedan hele livet.
Om du er mye stresset/engstelig strammes både de ytre og de indre halsmusklene. Mange sliter med smerter i nakke- hals området. Men også glatt musklatur inni halsen vil stramme seg. Dette kan gi følelse av at det er tungt å trekke pusten. Det kan jo også være at halsbetennelsen din var kyssesyke. Da kan man være slapp og ha sykdomsfølelse leenge etterpå. Samt at det kan være vanskelig å "komme seg i gang igjen" fordi kroppen har blitt vant til å føle seg syk. Her tenker jeg at psykomotorisk fysioterapeut kan gi deg mange gode råd.
Til forsiden