Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nystagmus

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nystagmus

jan 11 2018 - 17:13
Nystagmus - ufrivillig, hurtig øyebevegelse, i mitt tilfelle til siden. Opplevde det en sjelden gang med flere måneders mellomrom for flere år siden, men nå de siste ukene har det tatt helt av. Opplever det minst en gang om dagen.
Noen andre som har det?
Kan det være relatert til mye stress og anstrengelse av øynene?
Avatar

Link til nystagmus

jan 11 2018 - 17:21
http://www.sansetap.no/diagnoser-og-tilstander/syn/nystagmus-medf%C3%B8dt/
Avatar

Re: Nystagmus

jan 11 2018 - 17:32
Hei, takk for svar!
Men jeg tror ikke at jeg bør gå inn på den linken.. har slitt litt med helseangst og forsøker hardt å unngå selvdiagnosering for da blir jeg bare stresset :) Leste nok om alt det eventuelt kan kobles til, MS, slag, skader på synsnerven etc, mens jeg forsøkte å finne det konkrete medisinske navnet på ufrivillige øyebevegelser.
Hvis det ikke roer seg får jeg ta en tur til fastlege igjen, men vil gjerne se om andre har opplevd det som ufarlig før den tid.
Avatar

Re: Nystagmus

jan 11 2018 - 20:33
Oi, dette har jeg faktisk opplevd av og til, så lenge jeg kan huske! Har aldri tenkt noe mer over det egentlig, og har vært fysisk frisk hele tiden så har aldri bekymret meg noe for det. I mitt tilfelle skjer det som regel om jeg er veldig trøtt, og om jeg har anstrengt øynene over tid. Jeg bruker briller, og synet forandrer seg jo ofte, så i mitt tilfelle kan det også være det at jeg ofte går en stund med litt for dårlig styrke før jeg går til optiker. Kanskje det er en ting du kunne gjort - tatt en synstest hos optiker? Men om du er veldig redd for at det kan være noe kan du jo spørre legen ja. Nå vet du ihvertfall at du ikke er den eneste som opplever dette :)
Avatar

Svar

jan 13 2018 - 01:52
Ville bare si at når man har øye-forstyrrelser så er det best å holde seg unna mye sitting foran data/mobil-skjermen. Dette er fordi, følge medisin-forskerne, så inneholder mobil/data noen blå stråler som er skadelige for øynene. Derfor er det viktig med lange pauser og begrense tiden foran skjermen.

Noe annet som er super viktig! Er at man ikke skal se på mobilen i et mørkt rom. Da anstrenges synet og det er selvfølgelig skadelig for øynene over lengre tid.
Så man må ha nettvett. Mange forstår ikke dette fordi de mangler informasjon.

Ønsker deg god bedring:)
Avatar

Takk

feb 8 2018 - 18:30
Takk, humpetitten :) Det var det jeg trengte å høre.
Til forsiden