Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nyopstått helseangst som ikke gir seg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nyopstått helseangst som ikke gir seg

april 4 2015 - 19:00
Hei,

Sist søndag ble jeg innlagt på akutten(sykehuset) med brystsmerter. Før dette har jeg vært inn og ut hos legen da jeg hadde mye problemer med press i hodet, svimelhet, tretthet, zombie "modus", følelse av tung pust osv.

Alle tester har vært fine, jeg er helt frisk sier de. Det samme skjedde på sykehuset, alle EKG, blodprøver, røntgen osv var helt normale og ingen fare for alvorlig sykdom.

Men jeg klarer ikke å godta det, har hele uken hatt vondt i brystet konstant og er "sikker" på at jeg er alvorlig syk og hjerteinfarkten nærmer seg. Men såklart skjer det ikke no, jeg er jo frisk. Er også veldig tungpustet Ila dagen, men dette også sitter kun som en følelse i brystet og hjernen. Har gått flere turer i fjellet Ila uken og da er pusten min helt fin.

Har også vært en tur til legevakt Ila uken hvor igjen alle tester var normale, alikevel ligger jeg her og føler meg kjempe syk, alt på grunn av litt press i brystet som egentlig ikke gjør vondt engang? Det er ikke veldig smertefullt, mer en plage.

Men alikevel klarer jeg ikke slappe av, armen er også veldig døsig/tung som jeg også tar som ett tegn på hjerteinfarkt. Men det kommer aldri, og vill sannsynligvis ikke komme heller.

Har tidligere hatt vondt i brystet og hatt samme tanker i perioder, men da har det gitt seg etter kort tid. Dennegangen slipper det bare ikke.

Har ordnet meg henvisning til psykolog, skal til psykiatrisk sykepleier for å prøve kognitiv terapi neste uke og håper det hjelper på. Tror også jeg skal prøve å dra til fysio da smerten sannsynligvis sitter i bryst musklene.

Så er det noen som har det på samme måte som kan gi meg noen tips og betryggende ord? Noe jeg virkelig trenger nå...

Så for å oppsummere føler jeg press i venstre del av brystet, følelse av tungpustet og tung/døsig venstre arm. Alle prøver fra sykehus/lege viser at jeg er frisk men alikevel er jeg "sikker" på at infarkten ligger rett rundt hjørnet. Nå søker jeg alle tips jeg kan få!

Har også fått foreskrevet atarax av legen for dempe angsten, de hjelper ikke veldig mye synes jeg. Men får såre godt av dem da! Det er jo en hjelp i seg selv. 10mg morgen/kveld
Avatar

:)

april 4 2015 - 19:53
Jeg har vært inne til registrering i en periode hvor livet var tøft. Akkurat som deg! Plutselig fallt jeg om og måtte reise på sykehuset - slo meg ikke til ro med at dette var angst.

Og ja. Jeg hadde vondt i hjertet og i venstre arm. Kroppen din blir så oppmerksom på disse smertene at de virker reelle. Jeg lå og kjente etter hva jeg følte på disse delene. Etterhvert som angsten gikk over, gikk også "smerten" over. Ta det med knusende ro:) det er helt vanlig at du føler smerte, fordi du føler det du vil føle.
Avatar

Re: Nyopstått helseangst som ikke gir seg

april 5 2015 - 07:19
Takker for tilbakemelding! Ja det er sant at det er bare meg selv som holder det gående, men jeg ser ikke ut til å la være og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få det til å slutte denne gangen. Håper psykiatrisk sykepleier kan hjelpe meg neste uke.
Avatar

Heisann :)

april 5 2015 - 19:45
Jeg kan bare føye meg i rekken her og si at jeg har tatt EKG og masse prøver selv. Hadde ekstrasystoler så det sang etter noe som er et ekstra tungt hjerteslag da hjertet fusker litt med det forrige slaget. Helt ufarlig men superskummelt for oss med nervene utenfor kroppen.
Du kommer helt sikkert til å få bra utbytte av timen med profesjonell hjelp! Jeg har en jeg snakker med når ting blir for tøft og det er utrolig deilig. Jeg vet ikke hvor lenge du har slitt med slik angst men jeg anser meg selv som en relativt erfaren en og så lenge du tar deg selv litt i nakken og jobber med følelsene dine kan du finne en grei måte å takle det på :) Om plagene forsvinner helt vet jeg ikke men du kan lære deg å leve med de. Det har jeg gjort <3
Avatar

Re: Nyopstått helseangst som ikke gir seg

april 6 2015 - 07:25
Hei og takk for svar! Setter pris på alle:)

Alle mine tester har vært normale og jeg har aldri fått høre at noe er unormalt eller noe slikt.
Disse bekymringene oppsto vell for en god del år tilbake(6-7 kanskje) når jeg var på ferie. Etter dette har jeg hatt noen episoder der smertene har kommet tilbake og jeg har blitt stresset og bekymret. Men da har de alltid forsvunnet etter en kort periode. Men nå i påsken har jeg hatt konstante smerter og det gir seg ikke denne gangen:/ dette gjør meg jo bare mer bekymrer, selv om jeg ikke har grunn til det(ref normale tester).

Skal sies at jeg har vært bekymret over helsetilstanden siden jul/nyttår da jeg har følt meg sliten og dårlig. Da var det hodepine og følelse av å være helt utslitt etter jobb som var problemet. Følte ikke hjernen fungerte skikkelig. Men etter jeg ble lagt inn på akutten med brystsmertene har jeg vært helt stressa. Vill helst ikke være alene, redd for å sove, redd for å befinne meg "øde" plasser og altslags tull..
Avatar

Hei igjen

april 6 2015 - 09:24
Så raskt du kommer i behandling for angsten vil du føle deg bedre. Det kan jeg love deg så bare hold deg fast og hold ut så er det lys i tunellen :) Stor påskeklem
Avatar

Re: Nyopstått helseangst som ikke gir seg

april 10 2015 - 05:42
Det som hjalp meg var å møte svimmelhet, ekstraslag og redselen for å dø på følgende måte:

1. Håndskrive om ting jeg syntes var vanskelig, og som kunne tenke seg å ligge bak angsten. Det ga meg selvempati.

2. Lære meg å tenke at "det du føler nå er angst. Det er ikke farlig. Det føles helt forjævlig, men det er ikke farlig (på det tidspunktet hadde jeg også fått en grundig helsesjekk hos lege, og da handler det om å tro på legen)

3. Jeg lærte meg følgende setning: Én dag skal jeg dø, men alle andre dager skal jeg det ikke. Da er det dumt å begrense livsutfoldelsen med angst.

4. Jeg hadde lenge mange teite leveregler. Uskyldig, og på ingen måte hemmende, men teite: Ikke gå under stige, holde meg unna enkelte tall, ikke drepe edderkopper inne. Veldig lett grad av overtro der jeg ikke trodde på overtroen, men likevel tillot meg å la den påvirke. Nå tvinger jeg meg selv til å gå under stiger, og kjøpe fem epler (fremfor fire eller seks, som jeg pleide)

5. Og så har jeg gått til akupunktur. For all del. Det kan være at det ikke funker, men bare det å ha litt tro kan gi et lite placebo-kick.


Nå skal det sies at jeg ikke tror dette er løsningen for alle. Jeg har aldri slitt med MYE angst, men som deg opplevde jeg en intens periode som kom plutselig og overraskende på meg.

Nå er livskvaliteten nærmest bedre enn før angsten. Men kropp og psyke kan være vanskelige greier. Noen må og bør ha medisiner, og for andre kan det ligge andre psykiske lidelser i bunn, og da må disse kanskje behandles. Så finn noen bra folk du kan holde i handa.
Avatar

Oppdatering

april 11 2015 - 14:26
Hei,

For å holde tråden i live vill jeg oppdatere situasjonen min. Først av alt vill jeg takke for tips! Setter veldig pris på det.

Første uken på jobb etter påske var tøff, mye bekymring for at noe skulle skje mens jeg var der, men ble bedre ut over uken. Og når jeg ser tilbake på den nå så gikk det jo fint.

På torsdag var jeg hos psykiatrisk sykepleier, hun driver med kognitiv terapi. Vi snakket om problemene mine og hun sa jeg hadde gode utsikter for å bli frisk da jeg hadde akseptert angsten. Jeg fikk hjemme oppgaver som pusteøvelser, mindfullness og være observant på tankene i situasjoner der angsten kommer.

Har også lest ca halve boken: "Livet, ett usikkert prosjekt". Må si jeg liker den godt og den hjelper meg til å endre tanke mønster. Spesielt dette med å utsette bekymringer og forstå at alle er i samme situasjon, vi vill dø en dag men det er ikke vits i å tenke på det og bekymre seg for det.

Også dette med å se på smertene fra sannsynligheten sin side. Altså det meste taler for at jeg er frisk, og det er dette jeg må fokusere på. Ikke den lille muligheten til at jeg ikke er det.

Dagene går nå litt opp og ned og jeg jobber med å endre tankene mine, men de er absolutt bedre enn dagene i påsken!
Avatar

Re: Nyopstått helseangst som ikke gir seg

april 14 2015 - 20:31
Skal sjekke ut boken du anbefaler :) Kjenner meg igjen i noe av det du skriver.Flott å høre at du er bedre :)
Avatar

Re: Nyopstått helseangst som ikke gir seg

april 16 2015 - 11:18
Heisan,

Vil bares si at jeg kjenner meg veldig godt igjen i dette,vondt i brystet og du tror det er hjerteinfarkt....har hatt det sånn hele denne uken....men prøver å tenke rasjonelt....hadde det vært hjertet så hadde jeg gått i bakken for lenge siden....dette er bare muskulert og du kjenner det bedre fordi at hjertet er på den siden....det er jo en muskel bare i seg selv....bekymringer er med på å forsterke dette x 10.....i 2013 var jeg på EKG sikkert 6-7 ganger....det er ingenting gale....vi tenker oss dårlige...men å snu tankegangen er ikke alltid like lett.....Wilhelmsen sine bøker er veldig bra!!
Avatar

tøffe dager

april 23 2015 - 13:28
Ikke snakk om det vill slippe dette her, har nå pågått siden påske og ser ut til å ingen ende ta. Var hos legen i dag, ikke veldig oppløftene nyheter egentlig. Øke dosen på medisinene, ikke en liten undersøkelse fysisk engang.

Kan man virkelig ha fysiske smerter i månedvis pga angst?
Avatar

Re: tøffe dager

april 23 2015 - 18:13
Har hatt mye angst i mange år nå, og det kan absolutt føre til ubehag og fysisk smerte. Noe som har hjulpet meg litt er å lære om hva som skjer i kroppen ved angst. Hvordan stresshormonene som kortisol og adrenalin påvirker oss rent fysisk osv. Kanskje det kan hjelpe deg og, om du ikke alt vet? :)

En annen ting som er litt nyttig å tenke på er at angsten ikke er farlig. Kroppen reagerer som den gjør fordi den ønsker å beskytte oss, ikke skade oss! :-) Den tror jo at noe er livsfarlig og reagerer deretter. På lik linje med hvordan vi kanskje ville reagert om vi plutselig sto ansikt til ansikt med en stor skummel løve eller noe annet farlig. Vi rekker ikke tenke, kroppen reagerer på refleks. Det kan til tider føles heelt uutholdelig.
Jeg håper veldig at du får den hjelpen du trenger og fortjener, og at du blir mye bedre snart.
Avatar

Hei.. :)

april 23 2015 - 20:58
Har det på en måte likens. Er helt forjævlig ;o Finner ikke roen og livet passerer...
Avatar

Re: Nyopstått helseangst som ikke gir seg

april 24 2015 - 20:01
Jo jeg kjenner jo til dette som skjer under angst, men føler ikke det passer meg. Jeg har skjeldent store anfall. Hos meg er dagene fult med konstant smerte kombinert med angst om at nå kommer siste time. Kan virkelig angsten få meg til å ha brystsmerter i timesvis?

Min største frykt er helt klart at legene har oversett noe som igjen gjør at jeg faller om en dag i fremtiden. Det er jo slik jeg føler det, smertene blir mer intense for hver dag og bekymringen øker. Men søker jeg hjelp hos lege er det kun snakk om det psykiske.
Avatar

Høy puls for tiden

april 26 2015 - 12:40
Har til tider veldig høy puls og hjertebank og lurer på om andre sliter med det samme? Kan ligge på sofaen og se magen dunke i vei og måle pulsen til gjerne 100 slag i minuttet. Tar jeg meg en dusj klarer jeg nesten ikke å måle pulsen engang, kommer fort over 120 da. Dette kan vare i timesvis(mens jeg slapper av i sofaen). Kan dette også stamme fra angsten? Altså at pulsen er så høy over tid og øker så veldig med små anstrengelser??
Avatar

Re: Nyopstått helseangst som ikke gir seg

april 26 2015 - 18:15
Ja,jeg har det slik tidvis...Føler som jeg er ute å jogger,men ligger på sofa.90-120 i puls,noen ganger mer.Ser det på magen og kjenner det i brystet.Skikkelig ekkelt.Dette trente jeg på meg for noen år siden.Kommer plutselig innimellom nå.
Avatar

Re: Nyopstått helseangst som ikke gir seg

april 27 2015 - 21:09
Jeg hadde to år med intens hypokondri / helseangst. Ventet på å dø hver dag i nesten to år. Det tar på...
En dag spurte jeg noen venner om å be for meg. Var like redd resten av dagen, men da jeg vokna neste morgen var alt vekke. Helt sprøtt. (Håper ikke dette blir sett på som "forkynning" av nettstedet). Kristne eller ikke, slik skjedde det i allefall.
Ett helt år har jeg gått med all angst vekke, før det nå har begynt å blusse opp igjen. Ikke gøy.

Noe som hjelper veldig er kunnskap. Lære hva angst og hypondri er.Ingvard Wilhelmsen er Norges ekspert på hypokondri og har skrevet flere utrolig gode og litt morsomme (for de som har selvironi) bøker som jeg absolutt anbefaler.

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/utvalg.do?term=forfatter:%22Ingvard+Wilhelmsen%22

"Sjef i eget liv" og "Kongen anbefaler" er supre til angst og hypokondri. "Det er ikke mer synd på deg enn alle andre" er også en flott bok for de som finner seg selv i en eller annen offer-posisjon.
De andre bøkene har jeg ikke lest enda.

Les!!!!
Avatar

Re: Nyopstått helseangst som ikke gir seg

mai 14 2016 - 15:11
Jeg og har vært på legevakt for smerter og trykk i brystet.
Blodtrykk og EKG var helt fin.
Også vært til legen for trykk i hodet.
Har også helseangst.
Men alt viser seg å være greit.
Legen mente ikke jeg trengte en MR engang da feks svulst i hode har en veldig spesiell smerte med masse andre symptomer også.
Når det gjelder brystsmerter var det for meg noe så simpelt som at jeg slutta å bruke BH med spiler.... ble borte i løpet av 2 dager.
Men jeg har litt hjerte klapp ellers men det er visst normalt med ekstraslag osv pga kaffe røyk stress osv. Begynt med cipralex og håper dette skal hjelpe meg med resten.
Avatar

Hvordan går det ?

april 8 2018 - 15:17
Hvordan har det gått med deg Salvesen ?
Til forsiden