Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ny her!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ny her!

sep 19 2011 - 01:29
Vil gjerne dele litt av min historie med dere her inne i og med at jeg er ny her! Fikk så og si dillirium for ca 2 mnd siden da jeg var med en date på et seminar som omhandlet hundetrening!

Har alltid hatt litt angst og er nok litt den angst-typen men jeg har klart å holde de værste panikkangst- anfallene på avstand i ganske mange år frem til nå! Den turen på seminar gjorde at jeg fikk totalt panikk og jeg satt for meg selv og prøvde å samle meg i et par timer!

Da kom alle panikktankene og at NÅ blir jeg aldri bra igjen! Følte et ENORM nedlag og tusen tanker raste gjennom hodet mitt! Da jeg endelig kom meg hjem var jeg helt ødelagt og la meg relativt tidlig den kvelden!

Siden har jeg ikke vært meg selv og fått stressnakke med masse muskelspenninger, veldig svimmelhet og ryggvondt! Sitter mest inne da jeg får panikk bare jeg gåt ut døren. Klarer å kreke meg i butikken og såvidt på kjøpesenteren hvis det er noe helt livsnødvendig jeg må ha! Det aller værste er svimmelheten! Den hemmer meg noe voldsomt. Den kommer nok av både nakken og at jeg puster feil da jeg blir så redd!

Har blitt henvist til psykomotorisk fysioterapi så jeg håper det kan hjelpe meg! Går også til psykiater men føler ikke at det hjelper stort pr dags dato! Akkurat om dagen nå er jeg helt motløs da jeg føler meg helt fanger i mitt eget hjem! Noen som kjenner seg igjen? Gode råd?
Avatar

Re: Ny her!

sep 19 2011 - 10:52
Hei!

il bare si at jeg har lest det du har skrevet,selvom jeg ikke har hatt sånne problemer. Dating høres fint ut,men er utrolig krevende psykisk,tenkte å melde meg på speeddating til våren men fikk mine tvil nå. Men alt skjer som det skal som min venninde sier. Det er en mager trøst,kansje du har forsømt deg selv på en eller annen måte før og må ta det igjen nå. God bedring,håper den finnes nok.
Avatar

Re: Ny her!

sep 19 2011 - 11:16
Hei frøken!

Skrev nettopp svar til en annen kar her inne, og skal gjengi noe av det jeg skrev til ham:

Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du beskriver. For det første er det "angst for angsten": Du hadde en jævlig kjip og skremmende opplevelse. Du har tatt og følt på hvor forferdelig det var, og dermed er det ganske normalt å utvikle en frykt for å oppleve det på nytt. Ingen vil ha det slik. Så slik sett er det mange havner i en spiral hvor de fortsetter å frykte (hence angst for angsten).

Det neste du beskriver er sosial angst. Det er også noe jeg selv utviklet etter ha å hatt angst en stund, noe jeg tror jeg utviklet p.g.a. mitt syn på angsten i seg selv. Jeg hadde alltid vært en "alphamale" som likte å være midtpunktet, og så plutselig skulle _jeg_ begynne å føle at jeg mistet kontroll. Jeg begynte dermed å se ned på meg, i stedet for å tenke at "jeg er en ok kar, men jeg har et angstproblem. Det er ikke MEG det er noe galt med, jeg har bare et litt skrudd syn på livet for øyeblikket". Når man inndirekte ser ned på seg selv, eller er misfornøyd med visse sider av seg selv, kan det også bli lett å føle ubehag blant andre mennesker, som vi gjerne oppfatter som "normale" (selv om vi ikke har et clue om hvilke problemer og laster de har. ALLE sliter med et eller annet, uansett)

Når det gjelder sosial angst anbefaler jeg deg å sjekke ut lydboken "Overcoming Social anxiety step by step" av Dr. Richards. Den er å få tak i på ulike vis over nettet. Jeg har lest og hørt på sykt mye greier, og dette er en bok jeg kom over ganske nylig. Og den er SYKT bra. Han har en veldig fin approach på hvordan vi kan lære oss å endre syn på angsten og livet. Han er for øvrig en kar som selv i over 20 år slet med sosial angst. Når han så begynte å forstå hvordan han skulle komme ut av det dedikerte han livet sitt til å hjelpe andre. Han er på et institutt i USA dedikert til akkurat sosial angst.

Ønsker deg alt godt, og at du får det lettere fremover. Send gjerne en privat melding om du vil "prate" litt.
Klem fra Oslogutt

NB! Jeg er seff ingen fagperson, bare en average guy (to år eldre enn deg, slik jeg tolker det) som har hatt sin share med angst. Så dette er bare mine personlige oppfatninger, etter å ha brukt MYE tid på å sette meg inn i min egen problemstilling.
Avatar

Re: Ny her!

okt 17 2011 - 21:39
Hei! Vil bare si at jeg har prøvd psykomotorisk fysioterapi og det hjalp en del mot den angsten jeg hadde da. Jeg gikk til en som jeg følte veldig "var på mitt lag". Tror det var viktigere enn den faktiske fysioterapien - det å vite at det var et profesjonelt menneske som ville stille opp for meg og VIRKELIG hjelpe meg. Prøv det! Og lykke til :-)
Til forsiden