Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nummenhet og prikking

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nummenhet og prikking

nov 16 2014 - 20:07
Hatt veldig sterk angst den siste tiden. Noe som gir meg mer angst, er de følelsene angsten gir meg. Eller jeg håper hvertfall det er angsten som gir meg disse plagene. Når det står på som verst er jeg så sikker på at det er hjerneblødning eller noe sånt.

Jeg blir nummen i halve ansiktet, samtidig som det prikker i munnen og ganen, og nedover mot halsen. Det føles som alt jeg har inni hodet trekker seg sammen, og det kribler, med en ekkel rennende følelse i hele hodet. Blir også nummen forskjellige steder i hodet.
Det er forskjellige steder i hodet hver gang. Men det er alltid halve ansiktet som blir numment, bytter på å være venstre og høyre siden. Blir også nummen nedover i armene og hendene.

Noen andre som opplever lignende når dere har angst?
Avatar

Helt normalt

nov 16 2014 - 23:41
Har kjent på mye av det samme og lest om det samme utrolig mange steder på internett, så du kan ta det helt med ro :) Det er selvfølgelig greit å få det sjekket bare for å være på den sikre siden, men hvis det er noe som kommer igjen flere ganger og du merker at det kommer når du er i en ekkel situasjon, så er det nærmest helt sikkert at det bare er angsten.
Avatar

Re: Nummenhet og prikking

nov 16 2014 - 23:47
Det var godt å høre. Det kommer ofte. Hadde vell ikke gjort det om det var hjerneblødning!? Men det er så plagsomt når jeg har det sånn. Klarer ikke å fungere i det hele tatt! :(
Avatar

.

nov 17 2014 - 18:02
Har akkuratt samme følelsene. Og har det ganske ofte! Har også ofte trodd hjerne blødning eller slag. Første gang jeg fikk det havna jeg på sykehuset i tyrkia for jef var sikker på noe skjedde med hjernen.

Å etter det har jeg fått angst for det .. har ekkel følelse i ene siden av hodet av og til. Nummenhet i armer og ben og i høyre siden av ansiktet. Veldig ubehagelig :(
Avatar

Re: Nummenhet og prikking

nov 17 2014 - 22:12
Akkurat sånn jeg har det å Sommerz3. Godt å vite at jeg ikke er alene om det. Da er det nok bare angsten. Skjer som regel på min høyre side også, rart det der..
Avatar

Re: Nummenhet og prikking

nov 17 2014 - 22:47
Kjenner meg igjen. mine symp: trykkende press i hode hals. Gjerne halvsidig. Det kommer når jeg tenker mye negativt og er i stresset situasjon som mye folk. Mye svimmel. Svie i munnen. Føler jeg ikke kan svelge og puste. Smerter i hele kroppen som rygg/nakke hjerte. Frykt for å dø. Sover extremt mye. Slapp føler meg syk. Masse blodprøver. Ekg. Ct av hode alt fint. Mn jeg tror selv etter det at det er en annen sykdom strax den ene er utelukket.
Avatar

Re: Nummenhet og prikking

nov 18 2014 - 01:34
Rart at vi får det halvsidig. Skjønner ikke helt hvordan det er mulig pga angst jeg. Jeg også tror alltid det er en ny sykdom. Selv om jeg innerst inne vet at det bare er angst.. Men man kan jo aldri være sikker.
Skjønner ikke hvordan jeg noen gang skal klare å bli kvitt disse plagene. De er jo det hele tiden, selv når angsten ikke er så ille.. :(
Avatar

Re: Nummenhet og prikking

nov 18 2014 - 08:43
Desverre så henger psyken og kroppen utrolig godt sammen.. hjernen kan gjøre så mye som kan skremme..

Jeg også hadde det hele tiden en periode , å det som hjalp meg var å ta kaldt vann i fjeset, for det dempet symptomene mine litt.

Å nå har det egentlig sluttet å skremme meg, spørs av og til. Men selv uten engstelse og angst har jeg fortsatt symptomene.. men de begynner gradvis å forsvinne de også..

Men etter som plagene mine har vart i over et halvt år så bestemte jeg meg for at jeg vil ta en ct. Så kanskje jeg blir enda roligere, selv om jeg gruer meg enormt mye til den.
Det er vanskelig å endre til posetiv tankegang når man er kommet inn i en ondsirkel
Avatar

Re: Nummenhet og prikking

nov 18 2014 - 12:31
Ja det er merkelig hvordan det henger sammen.
Så godt å høre at symptomene dine begynner å bli bedre. De gjør vell det når man slutter å være redd for de!
Idag har jeg det skikkelig ille! Ista var jeg helt sikker på at det var er slag jeg hadde. Var like før jeg ringte legen.. Men er vell ingen vits å dra til legen når der bare er angst. Det er fortsatt veldig ille. Helt nummen i høyre siden og det føles som om hodet trekker seg sammen. Er så ekkelt! :(
Avatar

Re: Nummenhet og prikking

nov 18 2014 - 17:51
Angst er veldig skummelt, og det forekommer jo i forskjellige former. Men mye av det som blir nevnt her er veldig likt, og mange som kjenner seg igjen i. Jeg ble også fortalt om at migrene anfall kan kjennes på akkurat samme måte. Og migrene anfall blir ofte utløst av stress, på samme måte som angst. Det er kroppen som sier i fra om at ikke alt er som det skal. At du har kjørt deg selv for hardt, kanskje over for lang tid. Det kan være i form av stress, at du er redd for noe, at du tenker mye negativt, bekymrer deg osv. Men det kan også føles som det kommer ut av det blå. Men somregel ligger det en eller annen årsak bak. Men det kan ha kommet fra fortiden. Og det som var vanskelig for meg, var å forstå hvorfor det skjedde, og når det kunne skje. Det kom liksom bare! Og frykten for at det skulle skje, gjorde livet uutholdelig til tider. Det er så vondt å gå rundt med en slik frykt. Den indre uroen konstant.

Jeg ser at flere forsatt har den tvilen til at; Er det bare angst denne gangen, eller kan det faktisk være noe annet? Den tanken kjente jeg nesten hver gang selv. Jeg merket meg alltid noe nytt. Noe nytt som skjedde fysisk, slik at jeg ikke kjente alt igjen fra forrige gang. Men jeg er nå her i dag. Så alle fysiske symtomer jeg hadde, var faktisk bare angst. Og når jeg virkelig skjønte dette, så bestemte jeg meg for å face angsten, og ikke prøve å bekjempe den. Å prøve å fighte i mot gjorde det ofte verre, og gjorde meg mer sliten. Med erfaring, kan jeg si at det å "stå i det", og vite at det faktisk bare er angst, jeg vil overleve, det hjalp meg. Da angsten ikke lenger hadde overtaket, slapp også depresjonen. Nå har jeg fått tilbakefall på depresjonen, men angsten holder seg forsatt unna meg. For jeg frykter den ikke! Møkka angst. Kan bare våge seg...
Avatar

Re: Nummenhet og prikking

mars 8 2021 - 07:35
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Til forsiden