Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen sykepleiere her? Sliter på jobb.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen sykepleiere her? Sliter på jobb.

mai 17 2021 - 15:38
Hei. Jobber som sykepleier til vanlig. Hatt angst i mange år. I det siste har jeg hatt problemer med å takle alt ansvaret som følger meg på jobben. Det er altfor mange pasienter i forhold til bemanningen. På kveldsvakt kan jeg ha ansvar for opptil 12 pasienter med to assistenter som hjelp. Jeg føler ofte når jeg er på vakt at jeg ikke får puste, jeg hyperventilerer og blir kvalm. Noen andre sykepleiere her ute som også sliter med alt ansvaret?
Avatar

Hei fine deg!

mai 17 2021 - 20:45
Du er modig! Jeg klarte ikke bli sykepleier på grunn av alt ansvaret. Så skjønner deg godt!
Vondt å ha det sånn på jobb! Kanskje du på en eller annen måte må huske å overbevise deg selv om at du faktisk får det til. Egenkjærlighet og positivt snakk. Kan hende den indre kritiker har kontroll uten at du vet det.? Bare noen tanker!
Avatar

Re: Noen sykepleiere her? Sliter på jobb.

mai 17 2021 - 23:38
Hei, jobber også i helsevesenet og har bare en viktig ting å si til deg. uansett ansvar og uansett bemanning. IKKE ta på deg alt alene, du har kollegaer. om det så er assistenter eller faglærte eller hva det nå er, bruk dem. jobb sammen. ikke alene.
Og såklart om det blir vell mye tull mtp bemanning kan du snakke med avd leder eller tillitsvalgt, du skal ikke ha det fælt på jobb, det tjener ingen på (:
Hold ut tøffe deg, det er nettop personer med "litt i bagasjen" som trengs generelt i helsevesenet. Heier på deg (:
Avatar

Re: Noen sykepleiere her? Sliter på jobb.

mai 19 2021 - 14:42
Takk for svar og gode råd:)
Avatar

Hei :)

mai 20 2021 - 16:15
Ingen god følelse dette. Har altfor god erfaring med å føle på utilstrekkelighet, føle at jeg ligger bakpå og at det er så mange ting en skulle fått gjort. Det mest nødvendige blir gjort men...
Obs om dette kan være symptom om at du begynner å bli utslitt / utbrent? Kan være lurt å snakke med fastlegen :) Jeg har selv gått på en smell pga jeg har vært sliten over tid, og en del av det skyldes nok stort trykk på jobb. Jeg ante ikke at jeg var så sliten heller.. Og det var ikke alltid det er mulighet for å ta pauser heller pga akutte situasjoner/ ting som ikke kan utsettes. Kan være lurt å snakke med noen tror jeg. :) Skal ikke være slik på jobb heller. :)
Sykepleier er et flott yrke (synes jeg), men slitsomt om det blir stort trykk over tid. Tror det er viktig å snakke med kollegaer og ledelsen :) Det å vite at en ikke står alene i det er også viktig :)

Til forsiden