Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen som strever med noe av det samme som meg? Eller som har noen gode råd?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen som strever med noe av det samme som meg? Eller som har noen gode råd?

feb 25 2019 - 14:10
Jeg er en 40 år gammel mann som vokste opp i et hjem hvor jeg ble mishandlet av mine foreldre. Jeg opplevde å bli fysisk avstraffet nesten hver eneste dag. I tillegg var det mye psykisk avstraffelse i form av kjefting, devaluering, sinte blikk. Mamma var fraværende. I dag vet jeg at hun slet med store psykiske problemer. Jeg opplevde ingen støtte, trøst og oppmuntring fra mamma. Pappa hadde evnen til å trøste når jeg var lei meg, men han var nesten aldri hjemme.
Jeg tror utviklingen av en engstelig unnvikende personlighet begynte i 13-14 års alderen. Jeg stolte ikke på noen. Dette står veldig sterkt den dag i dag. Jeg har store vansker med å involvere meg i andre mennesker og å stole på andre. I begynnelsen av tenårene skjønte jeg også at jeg er homofil. Min far hadde alltid sagt at homofile var svin. De burde henges, skytes og utryddes. I voksen alder gjør jeg fortsatt alt jeg kan for å skjule min legning. Jeg vil ikke bli "avslørt". Jeg sliter også med generalisert angst. Jeg har en konstant uro i kroppen som aldri gir meg fred. Bekymrer meg for økonomi, egen helse, mamma og pappas helse, bror på havet som fisker, klimaendringer o.s.v. Gruer meg lang tid i forveien før jeg skal på jobb, gå ut, gå på butikken. Ser for meg ulike skrekkscenario som kan hende.

Jeg har gått til psykolog siden jeg var 20 år gammel. Dette har hjulpet meg, og blant annet gjort at jeg har klart å stå i arbeid i flere år. Nå får jeg derimot ikke mer behandling. Får ikke psykolog lengre fordi jeg visstnok ikke blir bedre. Det er feil. Legen min har sendt flere henvisninger, men alltid fått avslag. Jeg klarer pr. i dag ikke å stå i jobb.
Blir veldig takknemlig om noen har noen råd å komme med, eller deler sine erfaringer.
Avatar

Hei

feb 26 2019 - 11:25
Så leit at du sliter med alt dette.

For det første er ikke homifile svin. Det er den legningen du har fått utdelt. Det er som å si at alle blonde er no dritt. Eller alle med brune øyne bør henges.

Håper du forstår det. At du ikke er mindre verdt pga av din legning. Og at du nå føler du må skjule hvem du er, er en reaksjon på fordommer fra din far og omverden.

Når vi må undertrykke en så viktig del av oss blir vi syke. Du, den bevisste deg undertrykker og skjuler. Men den ubevisste deg vil ikke undertrykkes mer, og vil komme frem.

Dette har sikkert dere snakket om i terapi timer.
Men det kan ikke være lett for kroppen din. Som bare ønsker å være seg selv, være fri.

Har du prøvd meditasjon?
Har du prøvd EMDR?

Jeg har en hjemmelekse til deg!
Sett på rolig behagelig musikk. Sett deg behagelig. Lukk øynene, og hold rundt deg selv.
Fortell hver kroppsdel fra foten din og oppover at du er min. Jeg er glad i deg.

Vet det høres dumt ut. Men vær så snill og prøv.

Og fortell oss hva du følte. Hva du tenkte. Hva som skjer inni deg.

Lykke til!

Em
Til forsiden