Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen som sliter med helseangst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen som sliter med helseangst?

jan 10 2013 - 20:16
Ønsker å komme i kontakt med andre som sliter med angst for sykdom.
Avatar

Hei

jan 10 2013 - 20:26
Jeg vet ikke om jeg har direkte helseangst, men jeg er alltid redd for at symptomer fra kroppen skal være noe farlig. Feks så sliter jeg mye med rygg og brystsmerter pga spente muskler, og har vært på legevakta sikkert 50 ganger fordi jeg tror det er hjertet hver gang. Har begynt å skjønne at det ikke er det da, men er fremdeles redd hver gang smertene kommer. Og har jeg vondt i magen eller er kvalm, så er jeg overbevist om at det er omgangssyke. Jeg har fremdeles angst for hiv 8 år etter jeg hadde en one night stand jeg angrer på osv.
Avatar

angst

jan 10 2013 - 20:42
Kjenner meg igjen ja.. det er bare ille å ha dette. Bruker du medisiner ? Jeg bruker zoloft og det fungerer men er mye trett..
Avatar

:)

jan 10 2013 - 21:05
Ingen medisiner nei. Tåler ingenting av det som er på markedet av medisiner. Er hypersensitiv så får alt av bivirkninger i sterk grad. Jeg prøver å bare bruke sunn fornuft, selv om det ikke alltid er like enkelt.
Avatar

Veldig...

jan 13 2013 - 14:18
Ja, jeg sliter definitivt med helseangst :( Har gjort det siden jeg var liten, alltid vært engstelig for helsa. Tenker ofte det verste når et eller annet symptom dukker opp. Helsebekymringene opptar tankene mine store deler av dagen og gjør meg veldig deprimert. Selv om jeg har vært hos legen og tatt diverse blodprøver o.l., så vet jeg at det fins SÅ mange sykdommer - som man potensielt kan få. Dette blir jeg helt tullerusk av å tenke på.

Ja, jeg prøver å ikke tenke på kroppen, symptomer osv, men det er ikke så lett når man har mye vondt her og der, og kjenner symptomer som er forenlig med farlige sykdommer hver dag. Jeg har prøvd å endre tankene mine (gjør det hver dag), gått til psykolog, men det er ikke så enkelt å bryte mønsteret. Redselen for sykdom og døden preger store deler av livet mitt...

Hva gjør dere andre når helseangsten kicker inn? Er den der alltid? Har dere noen beroligende triks?
Avatar

Jeg sliter også med helseangst

jan 18 2013 - 20:44
Er forferdelig slitsomt.. Jeg har vært igjennom det meste av tenkte sykdommer.. Har hengt meg mest opp i hjertet nå.. Er godt utredet, med 2 ultralyder av hjertet og arbeidsekg, ekg og 24 timer rytmeregistrering, først fordi hjertet mitt ikke føltes regelmessig (ekstraslag) nå i det siste har det begynt å stikke så fælt i brystet.. Skikkelig ubehagelig. Akkurat nå tror jeg ikke at jeg overlever kvelden:( samtidig så ringer jeg ikke legen fordi jeg føler at det ikke er noen som tror på meg/ finner noe galt uansett.. Går ikke på medisiner men til psykolog. Et kroppslig symptom utløser ofte skikkelig panikkangst, jeg svetter i hendene, blir kvalm og alt føles uvirkelig...
Avatar

Hei

jan 19 2013 - 11:07
Jeg sliter definitivt med helseangst. Det er så spesielt at jeg tørr påstå at selve angsten kan være verre enn selve sykdommen.
Jeg ble utredet for MS i Mai 2012, men så ble de da enig om at prøver o.l så fine ut. Livet etter sykehusoppholdet har vært mer eller mindre et 'sant helvete'.

Jeg har ikke panikkangst, men jeg får symptomer _hele_ tiden. Symptomer som forsvinner etter 2-3 dager, for da står det et nytt symptom i kø og venter slik at jeg aldri får avlastning på noe som helst måte.

Jeg må til legen å få meg lykkepiller snarest mulig, for dette begynner å tære skikkelig på. Jeg fikk bekreftet alle mine mistanker nå på mandag, da tok jeg en sobril fordi jeg trodde jeg hadde fått en synsnervebetennelse (igjen, det var grunnen til at jeg ble innlagd med tro på MS). Etter jeg tok sobrilen ble jeg helt normal igjen, klarte for en gangs skyld å slappe av.

Dagen etterpå derimot.. herregud... Jeg hadde vondt i absolutt alle musklene i kroppen, slik som du har dagen etter en hard treningsøkt, og jeg var svimmel.. Fryktelig svimmel. Idag er det lørdag og når jeg sto opp idag måtte jeg spy pga den samme snikende svimmelheten jeg har hatt siden tirsdag... Blah... Kan det ikke bare slutte, jeg VET jo det bare er angst...

Går forresten ikke på noe medikamenter..

Godt å få det ut!
Avatar

Ja, her er det helseangst

jan 19 2013 - 12:00
Hei, har hatt helseangst i mange år. Har toppa seg helt det siste året. Masse bekymringer og ørten ganger hos lege og legevakt for å sjekke hver minste ting jeg bekymrer meg for. I perioder ødelegger helseangsten livet mitt. Vil kun være inne og på sofaen. Vet jeg må bli langt tøffere mot meg selv for å komme ut av dette, men det har jeg foreløpig ikke klart. Blir helt satt ut hvis jeg kjenner hjertebank. Tør ikke presse meg på trening fordi jeg er redd for at pulsen min skal gå veldig opp. Livredd for hjertefeil enda jeg brukte 3000 kr på hjertesjekk på volvat i fjor høst. Helt latterlig. Men det mest latterlige er at jeg ikke klarer å tro på legen når han sier jeg er frisk.
Logikken min klarer ikke overstyre tankene. Jeg jobber med å lære meg at tanker ikke er fakta. Bekymringer er heller ikke fakta. Forrige uke var jeg på hypokonderklinikken i Bergen. Der snakket vi mye om døden. Jeg er livredd døden. Jeg fikk klar beskjed om å velge mellom å leve og å nyte livet eller å kaste bort livet med bekymringer.
Så der er jeg nå. Jeg må endre holdningene mine fra bunn av.
Avatar

helseangst

jan 21 2013 - 21:03
hei
jeg har slitt med helseangst i mange år. Det går i perioder,det følger angsten,har jeg angst er jeg automatisk på vakt på symtomer,tråler nettet,og blir mer og mer sikker på jeg har en sykdom. Helt grusomt.
Har gått til terapi,og syns det hjelper. Har perioder der jeg er helt fin.
Akkurat nå er jeg inne i en grusom fase,med grusomme symtom,kroppen svikter helt føler jeg, Har ikke kontroll på noe,og blir deprimeert i tillegg. Magen vil ikke fungere,dette sikkert som et resultat av mange år med angst. Har mistet kraften i kroppen føler jeg,og tenker på ME og andre ting. Vil jo bare vere frisk. Vet det er tankene mine som må forandres,men vansklig når en står midt oppi en periode som er vansklig.
Avatar

Noen som sliter med helseangst?

feb 5 2013 - 03:52
Hei!
Ja, jeg sliter med helseangst. Gjort det i perioder, og hatt et "opphold" på noen år mens jeg var veldig aktiv innenfor idrett. De siste årene nå har jeg vært mer inaktiv enn jeg pleier og da er ethvert "signal" fra kroppen om at noe er galt eller feil veldig overveldende. Kan bli liggende på natta, være på skole eller trening og gjøre andre ting, men konstant kjenne på en engstelse for at noe er galt med meg, enten det være seg kreft, litt mer Dr. House situasjoner eller mer psykisk. Vet jo stort sett at, egentlig hele tiden, at det bare er å slappe av, at jeg ikke er syk. Men, det er dette med angsten da. Den er jo irrasjonell til tusen..

Mvh
Mann, 24
Avatar

Helseangst suger!

feb 5 2013 - 20:01
Jeg vet jeg har helseangst. Hadde generell angst som liten, men klarte å "vokse" det av meg og bli bra. Men for 2 år siden, så ble jeg brått svimmel. Fikk vite det var krystallsyken. Og følelsen av å være konstant svimmel gjorde at jeg ble redd for å gå ut av huset og der startet helvette. Jeg sliter fortsatt med svimmelhet og nå sier dem at det ikke er sikkert at det er krystallsyken, men legene tar meg ikke seriøst fordi jeg har blitt diagnotisert med helseangst. Det er skikkelig kjipt å vite at alt faktisk startet med en sykdom, og siden jeg som følger av det fikk helseangst, så fokuserer dem mer på det enn det som faktisk gjorde meg svimmel i første omgang. Jeg begynte på medisner. Og de hjalp mot panikkanfall, men det hjelper ikke mot tankene og bekymringen. Det overtar hele livet mitt. Jeg har nettopp startet nedtrappingen på medisnene ettersom å ha gått på dem et år har gjort meg surrerte, ukonsentrert og likgyldig. Jeg har også vært en del deprimert, og når pillene gjør at jeg ikke klarer å gråte, så føles det enda verre. Jeg tror alltid at noe er galt med meg. Vært inn og ut hos legevakten, byttet fastleger, prøvd alternativ behandling. Jeg føler det er en evig og ond sirkel. Og selvom jeg vet hva som må til for å komme meg ut av det, så er det sinnsykt vanskelig. Vi alle vet hva vi må gjøre, men frustrasjonen ligger i det at vi føler det er umulig. Jeg måtte slutten i jobben min, slutte å spille håndball, satt studie på vent. 2 år av livet mitt er borte, og jeg vet ikke hvor lang vei jeg har igjen foran meg.

Jente 22 år.
Avatar

hei

feb 8 2013 - 23:29
Helse angst er no dritt :P

Send meg melding om du vil snakke, har blidt kvitt min helse angst.
så bare send melding til profiln min, så kan jeg sikkert komme inn med noen gode ord :)

Robin 21 år
Avatar

Helseangst

feb 11 2013 - 09:37
Hei, og velkommen i klubben..:-). Jeg sliter med helseangst selv..har vel alltid hatt litt i perioder,men da jeg havnet på sykehuset etter en besvimelse, fant de noe småtteri ( tror jeg, slik forstår jeg legene..selv om jeg ikke helt tror på det..he he) etter dette ble alt verre, dette er 2 år siden.. Jeg jobber på borerigg, der er det faktisk lettere,har mye annet og tenke på der.
Går til psykolog, usikker på om det egentlig hjelper....
Bruker valkee ( lys rett inn i øregangen, dette føler jeg har en effekt)
Har som andre skriver her hatt brystsmerter, vet egentlig at det kommer av spenninger,men tenker at det er hjertet..kan jo være at det er det denne gangen..(flere som kjenner den tanken?)
Føler meg mindre og mindre sprek, trener mye med fjellturer, blir tyngre og tyngre?? Er dette pga angsten??? Psykologen sier du tappes for krefter med og gå slik...
Har vondt i halsen og kjevepartiet,har hatt det slik en stund..kreft???? Eller bare det at jeg er anspent og strammer musklaturen i kjevene....osv osv..

Sikkert mange som kjenner seg igjen her.. Ødelegger mye av hverdagen for meg, men er gift og 2 flotte hjemmeboende barn, god jobb og god inntekt.. Må bare prøve og bli kvitt angsten... :-(
Avatar

ja

feb 14 2013 - 19:35
Det kan være hjerte denne gangen ja, trur de fleste kjenner den igjen.
Avatar

Jeg tror det

feb 17 2013 - 20:43
Jeg hadde en periode med angst for åtte år siden, der jeg var overbevist om at det var noe galt med hjertet mitt. Men jeg kom meg til legen, og hun fant ikke noe galt bortsett fra at jeg var usannsynlig anspent i skuldre/nakker. Etter det gikk angsten nesten over av seg selv.

Men nå er den tilbake. Det har bare vært sånn i sju uker (til dere som har levd med dette i flere år: dere er fantastiske!), men jeg kjenner det igjen fra sist. Jeg er skikkelig anspent i nakke, skuldre og bryst, jeg får hjertebank, det stikker i brystet, jeg har en generell følelse av uro, klarer ikke å slutte å kjenne etter om alt er "normalt", og jeg får panikkanfall. Jeg var hos legen, og han syntes han hørte en bilyd på hjertet (en annen lege mente det kanskje var dobbeltslag), så jeg skal til utredning hos en kariolog om en og en halv måned.

Det hjelper ikke akkurat på angsten at det faktisk kan være noe galt med hjertet! Jeg klarer ikke å slutte å uroe meg. Jeg kjenner på pulsen min hele tiden, blir engstelig når jeg er i bevegelse og den går opp, jeg blir til og med engstelig når jeg sitter rolig og pulsen er lav! (Er den for lav? Er den i ferd med å stoppe opp?)

Men når jeg tenker etter innser jeg jo at det ikke egentlig er noe som tyder på at jeg er syk. Pulsen min er helt normal (bortsett fra når jeg får hjertebank, og det er jo ikke ofte), jeg kan fint være skikkelig aktiv uten at jeg blir fysisk sliten, jeg sover godt, jeg har apetitt, jeg ser frisk ut, og jeg klarer for det meste å konsentrere meg om andre ting.

Jeg håper utredningen hos kardiologen viser at alt er greit, og jeg håper at det skal hjelpe meg til å få roet ned angsten.
Avatar

Helseangst i mange år

mars 20 2013 - 22:02
Hei!
Jeg sliter med helseangst. Har gjort det i mange år. Har stort sett reelle symptomer men jeg tenker alltid det værste. Er jo nesten alltid en mindre farlig forklaring på symptomene.
Er veldig slitsomt å være konstant redd for å bli syk.
Tror egentlig jeg er mer redd for angsten enn selve sykdommen noen ganger.
Går til psykolog men har ikke fått henvisning fra legen min så det koster meg 1000 kr pr time så det blir ikke så jevnlig.
Noen som har noen tips om tankemåter eller noe for å dempe angsten?
Jeg prøver å tenke hver gang jeg får angst at jeg skal bruke livet mitt på å leve og ikke på å unngå å bli syk. Det hjelper.
Avatar

Helseangts :(

april 3 2013 - 09:58
Hei. Jeg sliter veldig med angts og helseangt. Trenger noen å prate med :)
Avatar

sliter med helseangst

april 3 2013 - 19:39
Jeg har slitt med helseangst helt siden j fikk min datter for 5 år siden. Det er bare helt grusomt når det står på. Går i perioder. Min helseangst er mest rettet mot farlige smittsomme sykd som Hiv. hep etc.. passer jo veldig dårlig at jeg også er sykepleier.. vi skal liksom være sterke og takle alt... uff..
Avatar

Dritt :(

mai 1 2013 - 21:14
I dag igjen urolig dag med angst som utløste et panikkangst anfall :( var klar over at det var et panikkanfall så pusta meg igjennom det varte vell et par minutter..

Reaksjon en halvtime etterpå er enda vanskeligere med urolig hjerte, ekstraslag og urytme.:((
Frykten og kroppslige plager no utover kvelden, smerter og ubehag i bryste, føles som om at heile brystet vibrerer..:(
Noen som har kjent eller opplevd dette :((
Avatar

Til smoblikk63:

mai 2 2013 - 01:22
Hei igjen!

Jeg tror jeg har et tips til deg! :)
Istedet for å prøve å finne ut hva som er galt med hjertet ditt, og tenke på om andre har opplevd lignende symptomer osv, så er det sikkert mye bedre å prøve å finne ut hva du kan gjøre med angsten. Om du greier å takle angsten, vil nok symptomene "over hjertet" også forsvinne/bli bedre! :)

Stol på hjertet ditt, hjernen din eller hva det måtte være, og prøv ditt beste for å gi angsten mest mulig tanker. Jo mer man tenker, jo mer bensin heller man på bålet!

Dette fikser du fint! :)

Avatar

helseangst?

jan 22 2014 - 02:46
Ja, jeg har i det siste begynt å tro at jeg sliter med helseangst. Jeg tror dette ble utløst da ei kollega av meg (kun 20 år) døde brått av blodpropp for noen uker siden. Jeg var ikke klar over at dette gikk innpå meg engang, men nå begynner jeg å innse det. Har hatt mye magebesvær og vært kvalm og vært livredd for at dette er alvorlig. Har vært på legevakten to ganger men de har aldri funnet noe, og jeg begynner å føle meg som en klassisk hypokonder, ingen god følelse... Godt det er flere av oss, jeg føler jeg trenger noen å prate med. :)
Avatar

Ja!

jan 22 2014 - 18:12
Jeg har helseangst i sammenheng med at jeg plutselig ble konstant svimmel og utslitt for 3 år siden. Legene fant ingen fysiologisk årsak til det og etter halvannet års tid i uvisshet begynte angsten å ta over. Jeg har gått til kognitiv terapi i ett års tid nå og det har hjulpet en god del. Da jeg startet kunne jeg ikke gå til byen eller i butikker engang. Det var såvidt jeg turte å gå ut for å lufte hundene våre. Siden da har jeg blitt utredet for ME og fått den diagnosen.

Nå har jeg nettopp hatt en veldig god periode på nesten to uker uten særlig ubehagelige angstsymptomer, men for 4 dager siden fikk jeg en sånn intens angstfølelse helt plutselig. jeg ble svimmel, kvalm, verk i venstre arm og i halsen og fikk en vanvittig sitring i brystet. Jeg trodde jeg skulle dø. Siden da har det kommet litt i bølger og musklene mine, spesielt i overkroppen er så stramme. Nå er jeg engstelig for at den sitringa og det der skal komme tilbake hver gang det skjer noe i kroppen og hver gang jeg skal noe sted. Jeg er så irritert for det gikk jo så bra! :(
Avatar

Helseangst

jan 22 2014 - 21:07
Jeg har slitt med helseangst i 2 år, og begynner å bli mektig lei! Har vært hos lege utallige ganger og ikke funnet noe. Nå føler jeg at hver gang jeg ringer lege eller legevakt er svaret på symptomene mine angst, er så redd for at de overser noe, vi med helseangst kan jo bli syke som alle andre. En periode kunne jeg nesten ikke gjøre noe som helst alene og isolerte meg. Begynte i kognitiv terapi og jeg tørr mye mer nå, men føler symptomene bare blir verre og verre selvom psyken blir bedre. Nå er nettene og morgenene værst, er ofte jeg tror jeg dør. Har også mye plager hele døgnet. Før var det mest hjertebank og brystsmerter. Nå er det sjeldent brystsmerter. Men veldig mye svimmel, som om jeg er på en båt. Og fryktelig mye ubehag i bakhodet ikke smerte men akkurat som en foss i bakhodet som alt raser ned i bena og jeg føler jeg skal falle om når som helst. Det har foreløpig ikke skjedd. Noen som har/hatt det lignende. Har også merkelig puls, kan våkne med puls i 180 som er ujevn blir da og svimmel. Men kan og føle jeg har hjertet i halsen da har jeg målt pulsen i 49 og pulsen føles svak. Er så redd for at det er noe galt med hjerte mitt:(

Hvis noen kjenner seg igjen, legg meg gjerne til da jeg ønsker å snakke med noen som har det som meg! Jeg vil ut av dette nå, da angsten ødelegger livet mitt:(

Hilsen lei og fortvilet jente
Avatar

Kjenner meg igjen

mars 19 2014 - 11:56
Hei. Eg ein gutt på 23år. Kjenner meg igjen i alt det du skriver. Jeg har vært engstelig for helsen min gjennom hele livet, helt siden jeg var liten. Denne engstelsen utvikla seg hos meg til å bli angst - og eg har hatt angst for nesten alt det går ant å få angst for. Har hatt angst i to år, men har gått/går litt til psykolog, og tar ein liten Cipralex om dagen. Jeg skjønte egentlig ikkje at eg hadde angst før jeg hadde hatt panikk og panikkanfall i noen uker, og begynte på medisiner (veeeldig liten dose) da panikkanfallene ikkje gikk over bare ved hjelp av psykolog. Den dag i dag er det over et halv år siden jeg hadde panikk sist gang, og jeg har lært å mestre de fleste tankene som forårsaket panikkanfallene mine. No begynner mine dårlige perioder (fordi man blir aldri kvitt angsten - man lærer bare å mestre den) med å engste meg for helsen min, før det utvikler seg og eg begynne å engste meg for alt annet. :)

Tenkte eg kunne dele med deg koss eg har opplevd min helseangst. Angst er verdens naturligste følelse. Den er der for å beskytte deg og kroppen din. Så du må huske at du aldri skal bli kvitt angsten, du skal bare lære å kontrollere den - Ikkje la angsten kontrollere deg. Når det kommer til min helseangst, så bekymre eg meg hovedsaklig om hjertet mitt, hjernesvulst og kreft andre steder. Det som er morsomt/merkelig er at eg kan kl 9 ein kveld være livredd for at den lille følelsen eg har i hodet er hjernesvulst, og 9.15 samme kveld kan eg være livredd for at det er noe galt med hjerte pga høg puls. Eg er ikkje redd for både hjerte og hjernesvulst, bare ein ting om gangen. Bare dette sier at det er noe galt med tankemønsteret mitt. Eg er egentlig ikkje redd, men det noe oppe i hjernen min som ikkje fungerer heilt optimalt. Hjernen min har gjennom flere år programmert seg til å tenke på den måten den gjør, og det er ikkje bare bare å omprogrammere den. Det tar masse forståelse og trening. Psykolog og medisiner (spesielt for panikkanfall) hjelper, men det er umulig å bli "bra" uten enorm innsats fra egen side.

Eg kan prøve å forklara enkelt koss hjernen fungerer når det kommer til angst:
La oss begynne med TANKER. Det man sitter og tenker utløser alltid FØLELSER. Føleser er grunnlaget for FYSISKE SYMPTOMER man merker rundt i kroppen. Disse tre komponentene legger grunnlaget for hvordan man OPPFØRER seg. Alt det er koblet sammen i hjernen, og når man har programmert hjernen til å fungere på en måte i ein gitt situasjon, er det ikkje alltid lett å omprogrammere den.

Fysiske symptomer
I
I
Oppførsel--------- I---------Følelser
I
I
Tanker

Håper du skjønner denne figuren. Den viser hvordan disse fire komponentene er koblet sammen i hjernen. (Enkelt forklart)

La meg gi deg ein sjølopplevd situasjon:
- Eg ligge i senga og har bittelitte grann vondt i brystet. Eg begynner å tenke "Det er noe galt med hjertet mitt" og "Hva hvis jeg dør når jeg sover" og "Hvordan vil de rundt meg reagere hvis eg dør".

Fysiske symptomer
I
I
Oppførsel--------- I---------Følelser
I
I
"Det er noe galt med hjertet mitt", "Hva hvis eg dør når eg sov", "Hvordan vil de rundt meg reagere hvis eg dør"


- Disse tankene gjør meg redd, trist og engstelig.

Fysiske symptomer
I
I
Oppførsel--------- I---------Redd, trist, engstelig
I
I
"Det er noe galt med hjertet mitt", "Hva hvis eg dør når eg sov", "Hvordan vil de rundt meg reagere hvis eg dør"

- Her slår angsten inn med full styrke hos meg. Pulsen går opp, spenninger i musklaturen, klump/kvalme i halsen, svimmel

Pulsen går opp, spenninger, klump/kvalme i halsen, svimmel
I
I
Oppførsel--------- I---------Redd, trist, engstelig
I
I
"Det er noe galt med hjertet mitt", "Hva hvis eg dør når eg sov", "Hvordan vil de rundt meg reagere hvis eg dør"

- Det fører til at jeg blir liggende å kjenne etter symptomer i brystet, tar pulsen min gang etter gang, surfer på symptomer på nettet og rastløs

Pulsen går opp, spenninger, klump/kvalme i halsen, svimmel
I
Surfer, I
Rastløs, --------- I---------Redd, trist, engstelig
Kjenner etter I
symptomer, I
"Det er noe galt med hjertet mitt", "Hva hvis eg dør når eg sov", "Hvordan vil de rundt meg reagere hvis eg dør"

- Og hokuspokus så e du i ein ond sirkel. Blir du liggende og kjenner etter symptomer i brystet så vil du garantert finne det, for pulsen er allerede gått opp, du har masse spenninger i kroppen og du har begynt å tenke katastrofe tankar. Denne sirkelen vil til slutt akkumulere og så får du panikk.

Alle disse fire komponente går fram og tilbake. De er ikkje einveikjøring. Fysiske symptomer fra denne figuren, feks etter trening, kan sette i gang tankene, følelsene og oppførsel. Du kan føle deg engstelig for en eksamen og fyre i gang tankene om hjertefeil og påfølgende symptomer. Det er dette som er drit.

Det vi kan forandre med egen innsats er tankene. Her er det ingen fasitsvar, og psykologen er til god hjelp med å lære deg ulike mestringteknikker for tankene dine. Personlig så hjelper det å akseptere det. Hvis eg finne meg sjøl i å tenka at eg har vondt i brystet så akseptere eg det. "Har eg hjertefeil, så har eg hjertefeil. Ingenting å gjøre med det nå". Dette fungerer for meg - sjøl om eg kan miste kontrollen til tider.
Livet er for kort til å bekymre seg for om man er sjuk eller ikkje. Spar energien til du trenger den. :) Håper dette hjelper litt. Jeg har opplevd alt det du beskriver, så det er ingenting galt med deg. Bare lær deg og mestre angsten, så blir alt bra. Og det kommer du til å klare helt fint. Og ikkje vær redd hvis det plutselig kommer tilbakefall, det er verdens naturligste ting.
Og bare vær klar over at det du opplever nå, gjør deg sterkere som person.

Avatar

Figuren

mars 19 2014 - 11:57
Blei ikkje heilt som eg laget den. :p

Det skal egentlig være et kryss mellom de fire.
Avatar

kjenner meg veldig igjen

april 22 2014 - 01:37
Legg meg gjerne til som venn, hadde vært deilig å hatt noen å prate med :-)
Til forsiden