Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen som meg? Helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen som meg? Helseangst

sep 7 2017 - 20:41
Hei.

Jeg trenger å få ut litt frustrasjon.
Jeg har slitt mye med angst og depresjon en god stund. Helseangsten viste seg for snart 10 år siden, da trodde jeg at jeg hadde et hjerteinfarkt og var inn og ut av legekontoret en periode. For 3 år siden startet alt på nytt i mye verre grad, da tok helseangsten over livet mitt og jeg begynte å slite med pusten. Trodde kroppen "ikke pustet av seg selv" og ble etterhvert helt anspent i muskulaturen. Grublet og googlet på meg både astma, magesår og hjertefeil. De siste ukene har vært verre enn noen sinne, konstant anspent og full av angst i kroppen. Får nesten ikke sove eller spise normalt. For en uke siden startet hjertet å leve sitt eget liv, pumper helt uten takt og hamrer i brystet dag og natt. Får verken sove eller fungere på arbeid.

Akkurat nå er jeg forferdelig lei meg for denne situasjonen fordi den er i ferd med å ødelegge hverdagen og relasjonene rundt meg. Vet innerst inne at disse helseplagene ikke har rot i virkligheten, men klarer ikke slå meg til ro når symptomene er i gang. Stoler rett og slett ikke på det legene eller samtaleterapeuten forteller meg.

Hadde bare vært fint å høre noen trøstene ord fra noen som kan relatere seg, håper så inderlig at jeg kan få det bedre en dag :'(
Avatar

Re: Noen som meg? Helseangst

sep 8 2017 - 11:13
Hei,

Ønsker bare å si at jeg føler med deg og at jeg håper du føler deg bedre en dag :)
Avatar

Re: Noen som meg? Helseangst

sep 9 2017 - 21:19
Hei!

Ja, jeg har også en sterk helseangst. Den har virkelig tatt knekken på meg, men det var en video som fikk meg litt over kneika, se gjerne på den hvis du ikke har gjort det.

https://vimeo.com/19296882

Send meg gjerne en melding hvis du lurer på mer.
Avatar

Relatere

sep 14 2017 - 16:19
Jeg kan relatere til dette med pustevansker. 4 dager på rad nå har jeg hatt en følelse av å ikke klare å trekke pusten gjennom halsen og ned til lungene, og den følelsen er helt brutal.

Jeg kjenner også til det med å ikke stole på profesjonelle vurderinger. Så når man kombinerer dette med en sjekkementalitet så er ting frustrerende til et nytt nivå.

Men, på en eller annen plass har jeg klart å snakke med ut av panikkanfall når angsten er på 95 %, mye takket ABCD modellen. Samtidig så er et av mine klare mål å stole på det profesjonelle fagfolk sier.

Som min psykolog sa. Det er ikke en fysisk reaksjon man ikke kan skylde på angsten. Når man tenker over det så gir det jo også litt mening, har personlig vært så anspent at jeg mistet følelsen i begge armer, og oppover sidene av hodet.

Men, for min del handler det bare om at fordi om jeg har blitt "kvalt" og hatt x-antall "hjerteinfarkt" så sitter jeg jo her likevel. :)

I forhold til hjertet kan jeg fortelle deg at jeg har hatt en hvilepuls på 80-90 i et halvt år nå, og tatt hjertetester som forteller at hjertet mitt er i orden, og når panikken kommer hopper jeg opp på 120-140 uten å ha bevegd meg.

Uansett, føler med deg og kjenner meg veldig igjen! Det er aldri bra å høre at andre har det likt, men kanskje det kan være godt å høre at noen allikevel har det likt? :)

Avatar

Re: Noen som meg? Helseangst

nov 6 2017 - 13:10
Jeg er en bra trent mann på 27 år som også har kjempet mot helseangst, og hatt flere legebesøk og tester av både hjertet, MR av hode for at jeg har vært redd det har vært noe alvorlig gale med meg.

Jeg har oppdaget hvordan meditasjon og mindfullness kan gjøre tanke gangen "friskere".. Dette har fungert veldig bra for meg. Anbefaler og lese "Buddahs Brain" av Rick Hanson og " The Power of Now" av Eckhart Tolle.

Vit at du kan få det bra en dag.
Avatar

Hei

nov 7 2017 - 11:21
Jeg anbefaler deg å lese bøkene til Ingvar Williamsen, husker ikke tittelen. Han er i alle fall leder på landets eneste hypokonderklinikk. jeg fikk mange aha- opplevelser når jeg leste en av hans bøker for noen år siden, fikk den anbefalt av fastlegen og boken er også litt morsom fordi han tar helseangst så "på kornet".

Han holder også foredrag.

Jeg anbefaler også mindfulness og det å ta et øyeblikk om gangen spesielt når man har det vanskelig. For de fleste øyeblikk er uten egentlige problemer, det er bekymringer og grublinger som oftest er problemet og ikke faktiske problemer her og nå.
Avatar

Helt likt her..

nov 9 2017 - 18:12
Fokuset på å IKKE ha en alvorlig sykdom er så sterk at jeg har alle symptomene jeg kan finne på alvorlige sykdommer i hjertet og lungene. Det er ufattelig slitsomt. Jeg blir gal av meg selv! Jeg går med en konstant tung pust hele tiden, men alle prøver er fine.. EKG, røntgen, oksygenmetning...
Til forsiden