Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen som har svelgevansker?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen som har svelgevansker?

jan 9 2019 - 09:16
Hei!

Sliter med helseangst og har de siste 9 dagene fått skikkelige svelgevansker. Akkurat som om spiserøret er trangt i toppen og jeg må svelge flere ganger før jeg får ned maten. Noen ganger setter maten seg helt fast bak adamseplet.

Var på privatklinikk for dette og de sjekket nedi halsen, fant ingenting.

Er det noen andre som har opplevd dette? Er det angst?
Avatar

Det beroliger litt!

jan 9 2019 - 11:29
Kjæresten min har også noen halsproblemer for tiden, men hun har jo vondt. Det har ikke jeg. Jeg bare får ikke til å svelge skikkelig. Mat går liksom ikke ned bak i svelget, eller blir sittende fast der. Er ikke snørrete, ikke feber, ikke hovne mandler, ingenting. Er ikke sårt engang. Er tørr i halsen innimellom. Dette har jo nå vart i 9 dager og blir bare værre. Om dette var en infeksjon/virus av noe slag så burde jeg jo fått andre symptomer nå?

Er så livredd for at det skal være noe nevrologisk som ligger bak. Stuper jo i vekt fordi jeg er redd for å spise, og har ingen appetitt heller. Blir bare kvalm av tanken på mat. Eneste som beroliger meg litt er at om jeg tvinger frem hoste så er det ikke tørr hoste, kjenner det ned i pusterøret. Det er jo mer tegn på noe bakterie/irritasjonsgreier? Hoster jo ikke med mindre jeg tvinger meg til det da.
Avatar

Re: Noen som har svelgevansker?

jan 9 2019 - 13:18
Blir jo redd for å spise fordi det minner meg på at det kan være alvorlige grunner til at jeg ikke får ned maten slik som jeg pleide. Er min helseangst for ALS som gjør det. En høyst sjelden sykdom, især blandt folk på min alder. Den kan starte med smertefrie svelgevansker.

Tror det må bli litt flytende føde fremover ja, slik at jeg får i meg noe.
Avatar

Re: Noen som har svelgevansker?

jan 9 2019 - 15:35
Jeg hadde problemer med å spise en periode pga noe lignende. Dvs jeg fikk panikk når jeg skulle svelge og fikk for meg at jeg ville sette maten i halsen. I mitt tilfelle var det psykosomatisk pga angst, innså jeg selv. (Har det samme problemet ved svelging av kapsler/piller). Uansett, vil bare anbefale næringspulver fra apoteket som du kan blande i vann eller melk. Suppe har også vært en redning for meg flere ganger. Håper det løser seg.
Avatar

Re: Noen som har svelgevansker?

jan 9 2019 - 18:59
Næringspulver kan være tingen. Lagde en shake med proteinpulver, melk og peanøttsmør i stad. Skikkelig kaloribombe.
Avatar

Re: Noen som har svelgevansker?

jan 9 2019 - 19:30
Hehe. Det hørtes godt ut, da.
Avatar

Re: Noen som har svelgevansker?

jan 11 2019 - 04:41
Har samme symptomer når jeg har en dårlig periode med mye angst. Da er det akkurat som at jeg ikke klarer og svelge, selv ikke spytt. Men det er nok kun angsten... Siden du har fått det sjekket ut så kan du slå deg til ro med at det er angsten som spiller deg et lite puss. Nye symptomer på angst er ganske vanlig, selv så virker det som jeg får et nytt så snart jeg overvinner et gammelt angst symptom.
Avatar

svelgevansker

jan 12 2019 - 17:19
jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver her. Jeg hadde en periode hvor jeg haddeangst for å svelge, og trodde alt jeg puttet i munn skulle sette seg i halsen slik at jeg ble kvelt. var også hos øre,nese,hals for å sjekke om alt var som det skulle og det var det jo, men dette gjorde det egentlig ikke noe enklere. Så dette er jo kun psykisk, men er veldig vanskelig å tro på..
Til forsiden