Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen som har overvunnet angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen som har overvunnet angst?

des 24 2018 - 23:09
Lurer på om det finnes noen der ute med en aldri så liten solskinnshistorie på lur? Det jeg tenker på, er om det er noen som er så heldige å bli kvitt angsten sin etter å ha slitt i mange år, og som ønsker å dele erfaringer om hvordan de klarte det?:)
Avatar

Re: Noen som har overvunnet angst?

des 25 2018 - 15:41
Jeg var faktisk kvitt den i 10 år, men så kom den snikende tilbake. Tror man aldri blir helt kvitt angst, men man kan redusere symptomene og lære seg å leve med den.

Har du prøvd trening? Det fungerte utmerket for meg og en av grunnene til at angsten kom tilbake var at jeg nesten sluttet å trene. Prøver å komme i gang igjen nå. For ikke å snakke om nok søvn! Alfa & Omega!!!
Avatar

Re: Noen som har overvunnet angst?

des 25 2018 - 19:17
Min erfaring med angsten er noe av det samme som Anxiety83 sier. Jeg har blitt kvitt den angsten som hindret meg i å leve livet mitt, men jeg har akseptert at den aldri vil bli borte. Så man må lære seg å leve med den og ikke kjempe så fordømt hardt imot den. What you resist will presist.

Trening og søvn er essensen for meg til å holde angsten på ett fornuftig nivå. Stressende jobb har jeg sluttet med, for stress over tid får angsten min rett i skyene.

Så det å bli frisk er å lære seg å leve med angsten å ha kontroll på den så den ikke tar over livet mitt. Ønsker alle som sliter med angst og psykiske lidelser en så fredfull romjul som mulig :)
Avatar

Re: Noen som har overvunnet angst?

jan 4 2019 - 23:50
Hei.
Jeg har hatt helseangst og tvangstanker, og kan med hjerte på hånda si det kan bli bedre med hjelp, og mye egeninnsats.
Jeg tok tak i det med en gang jeg fant ut hva det var, fikk terapi men leste bøker, fant fagstoff som hjalp meg, og ikke dytta meg ned, i form av symptom søking o.l..
Jeg ble erklært angstfri i mai/juni. Kan jo si man blir nok aldri helt fri, men går meste parten av tiden symptomfri, og hvis jeg får et aldri så lite tilbakefall så har jeg lært meg hva jeg kan gjøre, og det varer maks i en dag eller mindre.
Angst er noe en bør og må få hjelp med å bli kvitt jævelskapet, og selvfølgelig mye egeninnsats. Terapi hjelper deg bare så langt, og du må selv stå for resten.
Avatar

Jeg håndterer det med tips jeg har fått

jan 6 2019 - 13:07
..hos coach jeg gikk til 5 ganger.
Hos meg er det triggere som stress og søvnmangel .
Må ha trening , egentlig og nok hvile for å håndtere dagen bra.

Et tips jeg har er å inngå våpenhvile med angsten - den går desverre ikke helt bort.Personlig sliter jeg mest med lavt selvbile,katastrofetanker og krisemaksimering inni hodet.

Jeg aksepterer at de negative tankene er der men lar de ikke slå beina under meg.
Dessuten har jeg gjort øvelser som coach viste meg om å skru hjernen inn på et nytt spor- det er vanskelig men gjennomførbart.
Avatar

Re: Noen som har overvunnet angst?

jan 6 2019 - 15:21
Jeg sleit mye med angst i mange år. Holdt på å bryte helt sammen flere ganger. Tror det var en ond sirkel, var mye deprimert siden jeg sleit daglig med panikkanfall, samtidig som jeg er genetisk anlagt. Mange i min familie har bi-polar lidelse og noen sliter med schizofreni.

Har ikke hatt noen anfall på over 10 år nå. Det hender jeg sliter litt med fylleangst 1-2 dager etter at jeg drikker alkohol, men det er jeg inneforstått med, så jeg oppfører meg deretter. Er som et lam når jeg drikker, for jeg vet at angsten kommer.

Tror panikkangsten var underbevisstheten min som prøvde å si ifra at jeg var på feil spor i livet. Det tok enormt med krefter og jeg utviklet meg mye på å klare å få kontroll. Jeg er veldig takknemlig og har det kjempefint der jeg er idag. Angsten fikk meg til å bryte ut fra et dårlig miljø og fikk meg til å komme meg bort fra mennesker som påvirket meg dårlig
Avatar

Jeg kan heller ikke gå på fest som før

jan 6 2019 - 22:00
.. som satanbuse forteller så må jeg være veldig forsiktig med alkohol- har sjelden vært en partydame og gjør aldri noe gale men den forferdelige følelsen dagen derpå er ikke verdt det.

På julebordet feks hadde jeg bare 3-4enheter men hadde likevel en ekkel følelse over at jeg hadde dummet meg ut. Worst case scenario spillte i hodet flere dager etterpå.
Da er d ikke kjekt å gå på fest lenger altså :-P
Avatar

Re: Noen som har overvunnet angst?

jan 11 2019 - 01:30
Jeg har klart å bli kvitt det meste av angsten min. Det klarte jeg gjennom trening og tøyeøvelser. Spesielt på grunn av tøyeøvelser siden den løsnet opp kroppen min. Følelse henger sterkt sammen med kroppen vår.

Det er også viktig å huske på at man ikke kan eliminere at man blir stresset til tider. Hvis man har en stressende situasjon så vil det påvirke en, uavhengig om man har angst eller ikke.

I tillegg til det er det trekk i psykologi som blir kalt for nevrotisisme. Det er arvelig betinget og blir påvirket av forskjeller i hjernestrukturen til de enkelte.

Er man en person som har en lav stresstoleranse, lett blir engstelig og redd. Så er man mest sannsynlig høy i det. Det er lite man kan gjøre med det, annet enn å lære seg å leve med det. For eksempel ved å være aktiv, meditasjon og ta vare på seg selv.
Avatar

Søvn!

jan 11 2019 - 08:10
Igjen; Søvn, søvn, søvn og atter søvn! Gjør alt du kan for å legge til rette for at du sover nok!!!
Avatar

Hei.

feb 6 2019 - 16:26
Jeg er relativ ny på denne med angst-følsen ser jeg , men jeg fikk min første ( å forhåpentligvis siste) sammenbrudd på verst teklig sted i januar Ifjord - det bare sortnet fullstendig å jeg fikk pusteproblemer ...i flere dager å uker så kunne en negativ tanke bare dukke opp å jeg strigråt i 90 min. -2 timer per dag kjempe slitsomt .
Få uker senere innså jeg da at jeg ikke klarte meg uten no hjelp så tok da kontakt med fastlege - etter mye om å men fikk jeg snakket med en saksbehandler fra kommunen å fortalt hva jeg trang hjelp med å hvordan de kunne få meg te å føle meg bedre - var en lang prosess men , ca 3 mnd etterpå kom det en psykriatisk sykepleier da fra kommunen hjem te meg i hver 6 uke for samtaler for å da hjelpe meg te å tenke ut et bedre tankemønster for å redusere min angst å depprisjon.

Å både hu å mange andre her har både sitert å skrevet at angst det blir man aldri kvitt når en først har ankommet , den vil nok altid bo hos deg men kunsten r å kunne trykke den mest mulig ned for at ikke den skal ta over livet ditt fullstendig , er som mange skriver her søvn å trening er en god kombo , samtidig som at det renser hue ditt for mer positive tanker , har du å folk riundt deg som du forguder av hele ditt hjerte vær en del med dem å , for om de kjenner deg da 130% så vet de å hvordan de skal gå frem om man har en kjip dag.
Jeg kjenner meg også veldig igjen når andre skrev her om at angst å kan forekomme om man er stressa eller man skal igjennom noe som gjør at en gruer seg ekstra eller ikke føler seg vel i enkeltse sosiale sammenkomster , der kjenner jeg meg veldig igjen å til tider ønsker jeg bare å rømme .

Alt jeg kan si at ( som mange andre pååpeker å ) Angst forsvinner kanskje aldri helt men , har man teknikker for å kunne tynge angsten en god del ned så en ikke lenger tenker på den så er man på god vei her i livet :)
Avatar

Re: Noen som har overvunnet angst?

feb 6 2019 - 20:53
Man overvinner nok den ikke sånn sett, men som noen nevner man lærer og leve med den, og lærer man det og ufarliggjør den litt så vil den dukke opp mer og mer sjeldent. Det er jo igrunn en seier i seg selv :)

Ser de fleste skriver søvn og trening, det er 100% rett, trening hjelper og optimal søvn, kostholdet hjelper også, at man får i seg nok av vitaminer og mineraler. Igrunn er de de 3 beste tingene man kan gjøre selv, neste steg er jo eventuellt og ha noen og snakke med om det, lese seg opp på psykologi og forstå mere om hvordan hjernen vår fungerer etc

Avatar

Re: Noen som har overvunnet angst?

feb 9 2019 - 21:21
Jeg ble kvitt den, men min angst var da ei heller aldri så veldig fremtrendende, annet enn når jeg var ungdom (14-15 år), og etter hvert som jeg fikk det bedre, så følte jeg ikke det lenger. Pleide å ha det for mye dog: Høye lyder, hva som kunne skje, og noen ganger hadde jeg det nesten uten grunn.

Dog skal det påpekes at selv om jeg er over det for nå, så vet én aldri hvorvidt det kommer tilbake senere eller ikke, men jeg tar vel oppgjør med det da også, tenker jeg. I tillegg, så fikk jeg mye hjelp og veiledning av noen, og jeg har generelt de to siste årene følt meg tryggere på meg selv, mye også grunnet at jeg har stått i, og kommet forbi veldig vanskelige situasjoner som jeg tidligere i livet var redd for at jeg ikke kom til å mestre.

-Vetle
Til forsiden