Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen som har opplevd det samme?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen som har opplevd det samme?

feb 25 2019 - 14:27
Jeg er en 40 år gammel mann som vokste opp i et hjem hvor jeg ble mishandlet av mine foreldre. Jeg opplevde å bli fysisk avstraffet nesten hver eneste dag. I tillegg var det mye psykisk avstraffelse i form av kjefting, devaluering, sinte blikk. Mamma var fraværende. I dag vet jeg at hun slet med store psykiske problemer. Jeg opplevde ingen støtte, trøst og oppmuntring fra mamma. Pappa hadde evnen til å trøste når jeg var lei meg, men han var nesten aldri hjemme.
Jeg tror utviklingen av en engstelig unnvikende personlighet begynte i 13-14 års alderen. Jeg stolte ikke på noen. Dette står veldig sterkt den dag i dag. Jeg har store vansker med å involvere meg i andre mennesker og å stole på andre. I begynnelsen av tenårene skjønte jeg også at jeg er homofil. Min far hadde alltid sagt at homofile var svin. De burde henges, skytes og utryddes. I voksen alder gjør jeg fortsatt alt jeg kan for å skjule min legning. Jeg vil ikke bli "avslørt". Jeg sliter også med generalisert angst. Jeg har en konstant uro i kroppen som aldri gir meg fred. Bekymrer meg for økonomi, egen helse, mamma og pappas helse, bror på havet som fisker, klimaendringer o.s.v. Gruer meg lang tid i forveien før jeg skal på jobb, gå ut, gå på butikken. Ser for meg ulike skrekkscenario som kan hende.

Jeg har gått til psykolog siden jeg var 20 år gammel. Dette har hjulpet meg, og blant annet gjort at jeg har klart å stå i arbeid i flere år. Nå får jeg derimot ikke mer behandling. Får ikke psykolog lengre fordi jeg visstnok ikke blir bedre. Det er feil. Legen min har sendt flere henvisninger, men alltid fått avslag. Jeg klarer pr. i dag ikke å stå i jobb.
Blir veldig takknemlig om noen har noen råd å komme med, eller deler sine erfaringer.
Avatar

Hei

mars 14 2019 - 23:43
Først så vil jeg si du har opplevd alvorlige ting og tenker på deg også vil jeg si at det egentlig er tåpelig fra psykiatrien fordi du ikke blir bedre.Det at du har det fortsatt slik sier jo nettopp hvor alvorlig det er.Alle kan ikke bli helbredet som dps vil ha de resultatene men man kan få det litt bedre enn man har det.du fortjener ikke å bli gitt opp.Har legen din sendt deg til komunen psykiatrisk sykepleier.De er jo også flinke så du kan ha oppfølging av sykepleier mens dere sender flere henvisninger.Det er merkelig at psykologen ikke videresendte deg andre steder el annen behandler enn å bare sende deg tilbake til fastlege.Langvarige pasienter krever mye ressurser det er slik de ser på det men høres ut du har god kontakt med fastlegen og da må dere bare fortsette.Jeg ønsker deg virkelig det beste og at det ordner seg at du får god hjelp etterhvert selv om du er sikkert skikkelig utålmodig.
Avatar

yepp

mars 16 2019 - 01:54
enig med nattdronning. ikke gi deg. stå på ;)
Avatar

Hei!

mars 17 2019 - 00:12
Jeg føler med deg, du har vært igjennom mye vanskelig i oppveksten din som naturlig nok preger deg i dag. Det er veldig merkelig synes jeg at du ikke får flere psykolog timer, det er klart at det hjelper når det gjør at du klarer å fortsette i jobb, det var merkelig, håper fastlegen klarer å overtale dem eller at du sender en klage til rett instanse(kan det være fylkesmannen?). De gjør jo en stor tabbe hvis de tar fra deg dette tilbudet.

Jeg har selv gått til psykolog, men for min del så hjalp ikke det så mye og jeg gikk ikke så mange ganger, men har prøvd 3 forskjellige psykologer oppigjennom.

Det som hjelper meg er youtube videoer om relevante temaer, f eks om emosjonelt ustabile, narcissister, codependency osv., vet ikke om foreldrene dine passer under noen av disse emneknaggene.

Jeg mediterer også for å roe ned amygdala("vakthunden" vår), roe tankene og se ting litt klarere- anbefaler deg å lytte til f eks John kabat Zinn om mindfulness meditasjon.

Jeg anbefaler også å spise sunt og trene, det hjelper i forhold til å få mer overskudd til å takle angst som kan stjele mye energi.

Jeg tenker også at hvis foreldrene dine tapper deg for mye energi, så kan det lønne seg å løsrive seg mer emosjonelt fra dem og ikke treffes så mye.

Jeg vet jo ikke om dette er forslag som faller i smak for deg, vi er alle forskjellige.

Ellers så kan jeg også nevne psykomotorisk fysioterapi.


Til forsiden