Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen som har erfaring med betablokkere mot angst/høy puls?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen som har erfaring med betablokkere mot angst/høy puls?

jan 26 2023 - 22:30
Hei!

Jeg har en puls som flyr litt løpsk, og generelt litt forhøyet hvilepuls. Spesielt ille er det hvis jeg f.eks gruer meg for noe, som jo da beviser at i slike situasjoner så er det stress/angst-relatert. Da er det rasende puls. Mulig det er noe stress/angst ellers i hverdagen også ift. hvilepuls, uten at jeg helt kobler det selv.

Har nå vært på hjerteutredning og alt er helt normalt og bra med selve hjertet. 24t EKG viste "hjerteanfallene" som stress-grafer og jeg har regelmessige hjerteslag under dette. Ingen funn, annet enn at jeg tydeligvis må være sensitiv. Pga. ubehaget ved å ha det slik, mente kardiologen at jeg ved behov kan bruke en lav dose (halv tablett av minste dosen 25mg) med betablokkere (Metoprolol/Zelo-sok).

Noen som har erfaring med det for lignende problem? Hvordan er isåfall virkningen? Synes det er litt skremmende med sånt som virker på hjertet, og er litt engstelig både for å ta det og for å oppleve motsatt effekt på noe vis. Har også ganske lavt blodtrykk, men han mente at det ikke skulle ha så veldig innvirkning på det i så lav dose.

Tar gjerne imot andre tips som kan senke puls og adrenalin også, hvis noen har gode erfaringer med noe :)
Avatar

Re: Noen som har erfaring med betablokkere mot angst/høy puls?

jan 26 2023 - 23:03
Jeg bruker det og det er helt fantastisk. Jeg tror du vil få svært godt utbytte av det. Dosen er så liten at du vil ikke merke stort annet enn at det føles roligere. Lykke til:)
Avatar

Re: Noen som har erfaring med betablokkere mot angst/høy puls?

jan 30 2023 - 20:52
Det var et interessant spørsmål. Med et blodtrykk såpass i taket at det ble notert spesielt til anestesilegen da jeg ble ryggoperert i fjor, og mye trøbbel seinere, virker det som en mulig løsning. Åpenbart spesialist, og den rette spesialisten, man må spørre.
Til forsiden