Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen her med GAD?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen her med GAD?

des 11 2012 - 18:37
Lurer på om noen her har generalisert angstlidelse.
I så fall lurer jeg på hva dere er redd for...?
Avatar

GAD

des 11 2012 - 18:43
Folk med generalisert angst er overbekymret for dagligdagse ting. Hva dagliglivet består av vil jo variere fra person til person.
Avatar

Hei.

des 11 2012 - 18:58
Men noen trenger ikke være redd for alt, noen kan være redd for noen få ting og likevel få diagnosen gad.
Jeg er redd for menn, mørket og naturkatastrofer og har fått gad.
Så da lurer jeg på om det er flere med "få" ting man er redd for men likevel har fått gad.
Avatar

Nei såklart

des 11 2012 - 19:07
de fleste får vel "sine ting de henger seg spesielt opp i. Dette kan variere iløpet av årene synes jeg, om angsten for en ting er stagget så dukker det opp en ny "fare å sånn holdes det gående. For meg spiller det ingen rolle hva jeg konkret er redd for fordi jeg vet at det bare er tullball og at den ene skrekken ovelapper den andre. Men generelt sett så er man overbekymret for helt tullete ting som ikke er noen reel fare.

I perioder kan jeg kunn være redd for noen få ting mens i andre så er alt potensielt håpløst og fælt.
Avatar

Generalisert angstlidelse

des 11 2012 - 20:51
Jeg har GAD. Jeg er mest redd for å bli blakk så jeg ikke kan betale mine regninger osv. Min angst bunnder vel i opplevelser jeg har hatt da jeg var yngre. Denne angsten for økonomien har jeg hatt siden jeg fikk GAD.
Ellers i de siste 2årene har jeg fått en slags angst for å lage mat til folk jeg ikke kjenner så godt.
Avatar

takk

des 11 2012 - 21:12
Takk for et konkret og flott svar.
Det å lage mat til noen kan du trene deg opp til :)
Start med noe lett til kun en, så øker du serveringen til to osv. Så kan du briljere med noe vanskeligere etterhvert. Men jeg forstår godt angsten din.
Jeg tenker dessverre for lite på økonomi, jeg sløser for mye, men klarer meg fint til tross for det.
Klarer du å sette av penger til sparing? Sånn i tilfelle noe skulle skje ang. regninger etc?
Avatar

Svar

des 11 2012 - 21:36
Takk for tips :)
Jeg vet jo jeg kan lage mat og hver gang jeg lager mat får jeg komplimanger på at det er godt, heldigvis :) men alikvel er det kjempe skummelt å lage mat til noen jeg ikke kjenner så godt. Men når jeg har fått trosa den angsten, å først laget mat til den jeg ikke kjenner så godt så løsner den angsten for å lage mat til den personen :)

Jeg har alltid penger så om det skulle dukke opp uventa regninger så kan jeg betale dem. Har også sparekonto. Ellers så tror jeg virkelig jeg hadde nåd bunnen.
Jeg får arbeidsavklarings penger av nav, men er hele tiden redd for å miste de pengene å at jeg står uten jobb å kan betale husleie osv.

Håper at jeg får en jobb snart.
Avatar

Gad

des 12 2012 - 23:26
Jeg har gad og er spesielt redd for kritikk, gjøre noe feil og for at andre skal bli sint på meg. Jeg har i perioder også frykt for sykdommer og for at noen skal bryte seg inn i leiligheten min. Jeg har også fått økende frykt for fly og edderkopper. Disse er fobier som er lettere å håndtere enn angsten for kritikk og for å gjøre feil.
Avatar

Hei

des 12 2012 - 23:32
Jeg er redd for det meste egentlig. Naturkatastrofer, sykdom, død, ulykker, brann, høye lånerenter, prestasjonsangst, flere sosiale situasjoner, redd for å dumme meg ut (og terskelen for å føle jeg har dummet meg ut er _veldig_ lav), redd for å gjøre feil, redd for å skuffe, redd for å bli snudd ryggen til… ja, lista er lang.

For å oppsummere det så kan jeg vel heller si at jeg er generelt veldig full av bekymringer, som utvilker seg til direkte frykt og angst.

Men det er nok som det blir nevnt ovenfor her. Alle har sine ting de sliter med innenfor angstlidelsen.
Til forsiden