Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen erfaringer om angst og depresjoner?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen erfaringer om angst og depresjoner?

des 4 2013 - 10:54
Hei

Jeg lurer på om noen av dere har noen erfaringer eller råd som kan hjelpe meg.
Min kone er 24 år og har slitt tungt med angst og depresjoner siden ungdomsskolen. Hun sluttet på videregående og har vært hjemme siden dette. Nærmest sengeliggende i mange år, utbrent og uten lyst eller motivasjon til å gjøre noen ting. Noen år etter hun sluttet på videregående ble hun henvist til DPS og gikk til samtaler med psykolog der. Hun er redd for å gjøre noen ting som helst alene og holder seg kun inne på sofaen til jeg kommer hjem. Etter en stund på DPS ko også NAV inn i bildet, og ettersom hun gikk på arbeidsavklaringspenger ble diverse tiltak for arbeidsutprøving testet. Hun klarte aldri å komme i gang med noen av disse tiltakene og det bare tappet hun for krefter. For to år siden sa både tiltaket gjennom nav (Fretex) og psykologene på DPS (etter at de hadde funnet ut at diagnosen de satt på henne først var feil), at det ikke var mer de kunne gjøre for henne og avsluttet da behandlingen.
Etter to år uten noe særlig press fra NAV om å komme ut i tiltak har det gått litt oppover med ørsmå skritt, men bare litt.
Men nå er de fire årene for arbeidsavklaringspenger slutt og min kjære har egentlig ikke krefter til å prøve ut ting hun har prøvd før som ikke har fungert.
Søknaden om uføretrygd ble også avslått, noe vi ikke helt forstår.

Så jeg ble anbefalt å skrive et innlegg her om hvordan vår situasjon er. Kanskje noen har opplevd noe lignende og har noen erfaringer om hvordan det er mulig å komme seg ut av noe slikt?
Setter stor pris på alle som måtte ha noe å komme med :)

-Bjørn
Avatar

Hei

des 4 2013 - 12:19
Jeg er 25 år og sliter med angst.. Kanskje jeg har noen råd og tips å komme med.. Dersom du ønsker, kan du legge meg til som venn, så kan jeg fortelle litt om min situasjon.. Jeg kan kjenne meg igjen i en del av det du skriver!
Til forsiden