Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen av mine erfaringer (:

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen av mine erfaringer (:

juli 22 2017 - 10:04
Heisann, folkens! (: Først vil jeg bare si at dette ikke er et spørsmål, men en artikkel der jeg deler litt av mine erfaringer rundt angst. Håper du tar deg god tid til å lese dersom du sliter/har slitt med angst før. Takk.

Angst dukker gjerne opp plutselig. Angst kan finnes i mange ulike typer. Angst forblir gjerne over lengre tid. Man kan f.eks. ikke kalle flyskrekk en type angst, for den skrekken kommer bare i visse situasjoner, som da man skal ut og fly. Flyskrekk er heller mer en fobi. Derfor er det viktig at man kan skille mellom disse to.

Det kan være veldig forvirrende for den personen som aldri har slitt med angst tidligere, og plutselig får et angstanfall. Personen kan da bli svimmel eller kvalm, begynne å fryse eller få vondt i brystene, uten at det er noe annet galt enn angsten. Dette gjør bare personen enda mer redd! Personen begynner da å google opp symptomene som tyder på de mest farlige sykdommene. Da kaller man dette angsten for angsten.

Når du har hatt angst i lengre tid, sånn som meg, begynner du å bli vant med angstsymptomene. Du vet at disse symptomene kommer ifølge med angsten, og blir ikke redd om du plutselig skulle bli veldig uvel ifølge med angsten. Noe jeg vil du skal vite: Angsten har sine egne symptomer! Angsten kan lure deg trill rundt med at du har en livsfarlig sykdom, eller at du kommer til å dø. Minn deg selv på at selv om disse symptomene kan minne om farlige sykdommer, er det bare angsten som kødder med deg! Okay?

Når du har blitt kjent med egen angst, har du allerede kommet deg langt på denne veien. Men hvordan i huleste kattemat skal du bli kvitt denne forbaska angsten?!?! Dette har jeg brukt både dager og år på å finne ut av! Hvordan blir jeg kvitt angsten NÅ?! Jeg vil ha den vekk nå! Jeg vil være happy! Angsten sliter meg helt ut!

Jeg tror, eller jeg vet hvorfor jeg ikke har greid å gi slipp på min angst. Jeg har gitt angsten altfor mye oppmerksomhet, brukt hver dag på å prøve å bli kvitt den osv.. Hvis du prøver å bli kvitt angsten, ender du til slutt opp med mer angst! Du forteller på en måte hjernen at den må slutte å være så redd, noe som gjør at du egentlig minner hjernen på å være redd! Der gikk du i fella! Hadde jeg greid å la angsten ligge, og ikke gitt den altfor mye oppmerksomhet, hadde jeg nok blitt kvitt den hersens angsten for lengst! Poenget her er at du må la vær å bry deg lizzzzzm
Avatar

Re: Noen av mine erfaringer (:

aug 5 2017 - 19:08
Takk! Dette hjalp å lese etter en lang dag med angst
Til forsiden