Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen andre som blir veldig fysisk slitne av angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen andre som blir veldig fysisk slitne av angst?

nov 6 2018 - 19:00
Er det noen andre som blir fysisk utslitt av angsten? Jeg har GAD og den siste måneden har vært helt insane med tanke på angstens styrke. Jeg har vært helt sykt anspent hvert eneste sekund i våken tilstand. Når jeg kommer hjem fra jobb er jeg så sliten at det kjennes ut som jeg kan ramle sammen, men må jo lage middag og passe barn frem til de legger seg. Etter det ligger jeg som et slakt på sofaen eller i badekaret før jeg legger meg i 22-tiden. Sliten, svimmel og anspent når jeg våkner altfor tidlig neste morgen. Noen som kjenner seg igjen???
Avatar

Re: Noen andre som blir veldig fysisk slitne av angst?

nov 6 2018 - 19:48
Ja det er "normalt" å bli tømt for krefter av å leve med en kronisk angstlidelse, så kjenner meg godt igjen.
Samtidig synes jeg du skal berømme deg selv for at du står i jobb og klarer å være en omsorgsperson for barna dine, det er imponerende i seg selv.

Tror nøkkelen til å få mer energi på sikt er å finne ut hva som skaper angsten.
Er nok enklere å få innsikt i årsaken hvis den kommer innenfra enn utenfra.

Med det mener jeg potensielle problemer og katastrofetanker som kan inntreffe vs reelle utfordringer som må taes tak i.

Som et eksempel fra mitt eget liv:

Har funnet ut at grunnen til at jeg er så sliten er fordi jeg ikke har utviklet min egen, trygge identitet.
Har hatt en oppvekst med en psykisk syk mor hvor jeg ubevisst utviklet en utrygg tilnærming til min omsorgsperson.
Det lærte meg at jeg kun er verdt noe hvis andre mennesker gir meg positiv tilbakemelding på min oppførsel.

Så jeg lærte meg å være en kamelon i alle møter med andre mennesker, jeg tilpasset meg og presenterte den personligheten jeg trodde de forventet fra meg. Dette fører til at hjernen jobber overtime med å scanne og analysere andre mennesker, istedet for å være tilstede i situasjonen.

Og dette, kort og greit, koster enormt med energi, derfor er jeg dausliten etter jobb, familieselskap og kvelder på byen.

Så løsningen for min del er, lytt mer til mine egne følelser og behov, og ha mot til å tørre å vise mer av meg selv, og dermed bli sårbar og risikere avvisning. (Noe som selvsagt er jævla mye enklere sagt enn gjort)

Håper du finner ut hva som må til for kunne få til en positiv endring i ditt liv og gi deg mer energi i hverdagen :)
Avatar

Sliten ja..

nov 7 2018 - 16:48
Hei.

Jeg har ingen angstdiagnose fra lege enda, men det er ingen tvil om at jeg har fått stressrelatert angst. Livet rakner fullstendig og jeg er så sliten at jeg ikke får sove!
Det kjennes ut som at jeg har lungebetennelse og influensa samtidig. Det gjør vondt over alt og jeg sliter med å puste. Hvis jeg får sove, blir søvnen urolig og avbrutt. Våkner og blir liggende å tenke. Slikt blir man dørgende sliten av. Jeg er sykemeldt, så jeg har heldigvis ingen jobb jeg må fokusere på. Men jeg har barn med store vansker. Og systemet rundt fungerer ikke i det hele tatt.
Jeg har måttet ta en avgjørelse i forhold til private saker som er nær ved å ta livet av meg, men hvis jeg ikke hadde tatt den avgjørelsen ville det vært like ille.

Ja, jeg blir fysisk dødssliten!
Avatar

Re: Noen andre som blir veldig fysisk slitne av angst?

nov 7 2018 - 23:04
Kjenner meg veldig igjen i det dere skriver her. Blir vanvittig sliten av det vanlige hverdagslige! Humøre er også på kanten hele tiden. Skal ikke mye til før at man blir irritert.
Noen av dere som sliter med mye dårlig form? Følelsen av å være skikkelig dårlig?
Avatar

Re: Noen andre som blir veldig fysisk slitne av angst?

nov 9 2018 - 16:42
Hei dere som er slitne, det eg jeg også. Har noe form for angst. Vet ikke helt enda hvilken akkurat. En del tvangstanker har jeg og veldig redd for å bli gal. Så er jeg redd for å føle på vanskelige følelser, jeg er redd for å miste kontrollen hvis jeg blir sint.
Jeg er veldig sliten hele tiden. Sover dårlig, svetter, har hjertebank om natten. Har vært sykemeldt i en uke og det var godt. Føler at jeg fikk slappet av da. Går på antidepressiva, før jeg begynte på de var jeg kjempedårlig. Var redd for å kjøre bil, var redd for kniver og alt mulig annet. Føler at det hjelper å trene, særlig å jogge ute. Mindfullness hjelpet også en del. Prøve å være her og nå, til stede så mye som mulig. Akseptere det hvordan kroppen føler seg, aksptere tankene og la de gli forbi. Lettere sagt enn gjort, selvfølgelig.
Stå på folkens, husk at himmelen er alltid blå bak skyene.
Avatar

Re: Noen andre som blir veldig fysisk slitne av angst?

nov 25 2018 - 14:06
Hei. Jeg er også mye sliten. Fikk diagnosen kompleks ptsd i september i år. Og er i samme situasjon som deg med barn og full jobb. Og for å holde rulla i gang med barnehage, skole, aktiviteter og å være effektiv på jobben da må jeg prioritere. Søvn er viktigst etter min mening. Ofte kjenner jeg tidlig på dagen hvordan resten av dagen blir hvis jeg har hatt en dårlig natt søvn.

Jeg har lært meg til å si nei mye mer enn før og trekker meg unna når jeg føler at angsten tar over. Her pleier jeg å ha øvelser i mindfullness og respirasjon eller å være til stede. Angst tankene roer seg litt og jeg prøver å ta dem inn i meg. Å gjøre motstand mot tankene kan gjøre det være.

Og EMDR ( Eye movement desensitization and reprocessing ) kan gjøre mirakler syns jeg. Det finnes terapeuter for denne type behandling men jeg foretrekker å gjøre det selv ( har ikke råd til å gå til terapeut ... holder nok med psykolog utgiftene) og det hjelper. Har prøvd den par ganger og følger meg ganske trygg og selvsikker på meg selv etterpå ... det er en deilig følelse.
Noen foretrekker EMDR på morgenen men jeg tar den på kvelden for å kunne ha en god natt søvn. You tube har en del videoer.

Og vær ærlig og glad mot deg selv. Husk å puste...
Yoga anbefales også.

Lykke til !

Mvh
C
Avatar

Re: Noen andre som blir veldig fysisk slitne av angst?

nov 25 2018 - 16:08
Nofloz79, takk for deling av gode erfaringer, kan du være snill og kort forklare EMDR? Hvordan du gjør det? Gjerne på privat melding. Blir forvirret av you tube filmene.
Til forsiden