Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen andre med klump i halsen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen andre med klump i halsen?

mai 18 2020 - 14:44
Hei. Lurer på om flere har det som meg.

Jeg har hatt en klump følelse i halsen i over 1 år nå. Klumpen er på venstre siden og går aldri bort. Den er der hver time, hvert sekund av dagen.
Kan ikke kjenne den fysisk og har hatt utredning av det. Legene fant ingenting galt med halsen min.

Klump følelsen gjør at jeg brekker meg ukentlig. Og har problemer med å få i meg mat fordi det føles som jeg skal brekke meg.

Har noen hatt noe lignende? Det begrenser hverdagen min enormt.
Avatar

Re: Klump i halsen

mai 18 2020 - 18:25
Hei.

Jeg har hatt en lignende opplevelse med halsen. I mange år slet jeg med mye oppkast og brekninger. Det føltes ut som om det kom uprovosert men også noen ganger når jeg spiste.

Det tok lang tid før jeg forsto at dette kom av angst. Anspenthet i halsen og kjeven som gjorde at musklene strammet seg så jeg brakk meg eller føltes ut som at jeg ble kvelt.

Det er jo et utsagn som heter å få klump i halsen. Som betyr at man er nervøs, redd eller stresset.

Etter at jeg søkte hjelp for andre ting i livet så har det mer eller mindre blitt borte.
Avatar

Re: Noen andre med klump i halsen?

mai 19 2020 - 02:00
Takk for svar! Merkelig hvordan angsten kan være så ekte og så fysisk. Sitter her nå og har problemer med å puste selvom jeg ikke er noe stresset eller noe. Slitsomt. Håper alt kan bli bedre.
Avatar

pssssst ja

mai 19 2020 - 11:34
det er angst
garantert
du puster ikke dypt nok
konsentrer deg
jobb med pusten
du skal etter hvert
kjenne effekten
roligere pust
roligere puls
lykke til ;)
Avatar

Re: gutt 18

mai 20 2020 - 12:16
Jeg skjønner frustrasjonen din. Det er utrolig slitsomt å kjenne angst fysisk på kroppen. Det blir ekte fordi hjernen vår kommuniserer hele tiden med kroppen, de to er ikke separate.

Noe jeg har lært er at angst ikke trenger å komme av en spesifikk situasjon i det øyeblikket som gjør deg stresset. Det er ofte underliggende ting som ikke er så lett å se.

Kroppen din kan havne i en konstant bekymringsmodus. Over tid kan det stresset resultere i sykdommsfølelser som tærer på kroppen fysisk.

Det å være klar over denne sammenhengen kan hjelpe. Men jeg tror det viktigste er å ta tak i de underliggende bekymringene man har i livet generelt.

Husk på at du har kontroll over livet ditt og kan søke ut hjelp hvis angsten blir et hinder i hverdagen. Du skal ikke behøve å ha det sånn :)
Til forsiden