Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen andre med helseangst som gjør dette?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen andre med helseangst som gjør dette?

juli 17 2020 - 00:48
Noen andre med helseangst som driver å leter etter ting som kan være feil med kroppen, og dermed begynner å legge merke til mye rart? Feks har jeg plutselig begynt å lure på hvorfor blodårene mine er så synlige, om jeg har øresus, larver pp synet, osv... Ting som sikkert har vært der før, eller evt ting som er helt normalt men som bare en med helseangst blir skremt av ????

Noen fler???
Avatar

Re: Noen andre med helseangst som gjør dette?

juli 17 2020 - 04:42
Dette er helt vanlig å gjøre når man har helseangst. Sjekke kroppen hele tiden og merker symptomer. Ligger å kjenner etter og så plutselig kjenner man noe og så lurer man på om det er noe farlig.
Avatar

Re: Noen andre med helseangst som gjør dette?

juli 17 2020 - 12:31
Jeg har også gjort dette, i perioder så merket jeg at blodårene min f.eks var veldig synlige, og mindre synlige og begynte og tenke på eventuelle sykdommer. Det er mest sannsynlig bare angst, du blir hyper sensitiv til din egen kropp og begynner å lete.

Men det er som Jokernord sier, dette er veldig vanlig for noen med helseangst.

Når du sier larver, tenker du da på svarte prikker som er der konstant eller tenker du på mer svar sirkler som du ser?
Avatar

Re: Noen andre med helseangst som gjør dette?

juli 17 2020 - 12:49
Har det slik selv, blir fort oppslukt i det :/

Her er noe som kanskje kan betrygge:

Larvene på øye er det bare å se bort fra, dette er etter all sannsynlighet noe som kalles flytere. Veldig mange har det, men lærer seg å ignorere dette. Hvor synlig blodårer du har går som regel på genetikk, muskler osv... Svært sjeldent forbundet med noe form for sykdom.

Håper du får en fin sommer, unn deg å nyte dagene uten å bli oppslukt i vonde tanker (vet dette ikke er lett).


Kildehenvisning:
https://www.optera.no/oyesykdommer/flytere-i-synsfeltet
Avatar

Re: Noen andre med helseangst som gjør dette?

aug 26 2020 - 14:41
Høres akkurat ut som meg. Er så slitsomt å være obsessed med kroppen sin:(
Blodårene på armene mine ble plustelig veldig synlige og litt hovne og smertefulle, i fjor. Det var starten på et helseangst helvete som medførte utallige legebesøk og utallige tusen brukt på å aldri finne noen årsak. Absolutt alle prøver og undersøkelser jeg har vært hos har vært bra.
Og jo flere undersøkelser jeg tok, jo flere symptomer dukket opp. I ettertid ser jeg jo at når jeg fokuserer på noe blir det "det jeg sliter med og plages av" en stund og jeg undersøker det. Før noe annet dukker opp og den gamle plagen blir så og si glemt.

Jeg er ikke i tvil om at kroppen min er plaget av noe. Men vet du hva jeg tror det er? Kronisk stress. Plis ikke gjør som meg og bli enda mer stresset ved å la symptomene leke med deg og føre deg ned i helseangst jungelen. Det eneste det fører med seg er lidelse og en utmattet kropp med enda flere symptomer. La kroppen hvile, sov, gå i terapi, spis rent og sunt og fyll dagene med ting som gir mening og tar deg bort fra kroppen. Det er det som fungerer ❤️
Avatar

Stemmer

sep 22 2020 - 13:44
Ja, og ønsker at jeg ikke gjorde det! Det gjør alt bare verre. Og virker som kroppen reagerer på det og gir meg nye fysiske symptomer eller de gamle kommer sterkere tilbake. Hater dette. I perioder jeg sluttet å søke opp, ble mye bedre.

Det er mye å jobbe med... ????
Til forsiden