Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nedtrapping av antidepressiva

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nedtrapping av antidepressiva

juni 30 2020 - 23:53
I samråd med lege holder jeg på å trappe ned på Seroxat. Er nede i 10 mg nå og kjenner på kraftige bivirkninger av nedtrapping. Mye uro, selvmordstanker, panikkanfall, smerte i hele kroppen, kvalme og støt i hodet/kroppen. Har stått på antidepressiva i 5 år og har hatt negativ effekt av den. Jeg er veldig bestemt på å ikke begynne på antidepressiva igjen på grunn av jeg vil klare meg uten.
Er det noen som kjenner seg igjen i bivirkningene? Noen som kan støtte meg igjennom dette? Jeg er ganske fortvilet. Er det noe som har hjulpet dere gjennom denne nedtrappingsfasen?
På forhånd takk for svar.
Avatar

Re: Nedtrapping av antidepressiva

juli 1 2020 - 00:36
Tror det er lurt om du snakker med lege om det også, så du evt. kan justere dosen deretter. Tenker at kanskje nedtrappinga går litt for raskt. Det er greit å ville kutte det ut, men bivirkningene skal jo ikke gå helt over styr heller.
Avatar

Hei

juli 1 2020 - 04:09
Desverre veldig normale bivirkninger når man trapper ned på anti depressiva/ssri medisiner, ser du gjør det i samråd med lege som er bra.
Det tar tid å omjustere seg spesielt ved langvarig bruk, men det vil gå over. For mange er det vanskeligere enn å slutte med narkotiske stoffer grunnet store ubehag men det gir seg gjerne alt fra et par uker til 2 måneders tid, men det vil gå over, det er bare utrolig slitsomt mens man er oppi det, spesielt støt og lignende som gir en virkelig fysisk merkelig følelse .

Nå er du godt på vei , ting vil bli bedre og du vil ikke angre etter du har vært gjennom helvete du går gjennom nå men disse månedene kontra årene fremover går du i riktig retning. :)

Har du bestemt deg så hold fokuset på hvorfor du slutter og vær bestemt. Stor respekt at du jobber deg gjennom dette, men det blir bedre med tiden når det er ute av systemet, bare pass på at du ikke har trappet ned for fort. Om du har brukt lang tid allerede på nedtrapping ville jeg vurdert å snakke med lege å bare kutte det helt siden du har disse virkningene for de vil nok gå over raskere jo fortere det er ute av systemet, men gjør det i samråd med legen men er du oppegående så kjenner du kroppen din bedre enn legen og kan avgjøre litt selv for veldig få leger kan sette seg inn i hvordan disse symptomene er.

Lykke til, håper det løsner seg så raskt som mulig og stå på, det vil garantert gi seg. :)
Avatar

Re: Nedtrapping av antidepressiva

juli 1 2020 - 11:59
Takk for svar Vestfold38
Det var veldig betryggende å motiverende. Imorgen slutter jeg med medisinen helt, gleder meg til det. Vil bare få det ut av kroppen.
Til forsiden