Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når skal man ta medisinene?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når skal man ta medisinene?

juli 4 2013 - 21:30
Tar Ecitalopram (Citalopram). På pakken står det at man skal ta de i en enklet dose, morgen eller kveld. Legen sier det samme.

Er det noen som har hatt personlige erfaringer med dette? Som følge av når man tar de på døgnet. Har du kanskje tatt de på kvelden, og byttet til å ta de på morgenen? Eller omvendt. Og gjerne hvorfor.
Avatar

hei

juli 5 2013 - 01:02
Dette er et omdiskutert spørsmål. noen mener at de bør taes på kvelden, fordi en av bivirkningene på den er trøtthet, og da er det jo greit å ta den på kvelden, kanskje en sover litt bedre, om en sliter med å sove. også er det jo kjedelig å gå rundt å være trøtt hele dagen også om du tar den på morgenen. mens noen får mer energi av den, og da er det jo dumt å ta den på kvelden, så en ikke får sove. så da er det best å ta den på morgenen. selv så tok jeg den vell på morgenen når jeg gikk på de (en liten måned). selv kjente jeg ingen forskjell på energinivået mitt verken positivt eller negativt.

så det beste rådet jeg kunne gitt deg, er eventuelt å spurt legen hva h*n trur. eller så kan du bare prøve deg frem. se litt hva som passer best for deg. i forhold til døgnrytmen din ellers. jeg trur ikke det skal være noe problem å bytte fra morgen til kveld eller motsatt om du merker at du burde bytte av forskjellige årsaker.

nå kan det være at jeg sier feil. men dette er erfaringene mine selv, og etter hva jeg har lest at andre har skrevet om det legemiddelet. og sine erfaringer og tips. så det kan kanskje være lurt å søke litt rundt og lete både innepå siden her, og kanskje google det. for jeg vet ihvertfall at innepå her, så er det flere diskusjoner om denne typen legemiddel.

lykke til med den nye medisinen din, så håper jeg den hjelper for deg. og kan gi deg et bedre liv :)
Avatar

Å så bra! :-)

juli 6 2013 - 01:02
NÅ ser jeg det.. Har fått det veldig mye bedre etter jeg begynte på medisinene. Har tatt de på kvelden. Men jeg har blitt veldig opplagt av de, og dermed fått problemer med å sove. Ikke oppgiret eller noe sånn, men mer avslappet og en behagelig energi. Kommer sikkert av at angsten slipper taket..
Har ferie nå i to uker, så da skal jeg prøve å ta de om morgenen, og tror nesten sikkert det vil løse mye. Takker for godt svar. :-)
Avatar

så flott

juli 6 2013 - 16:47
hihi. så flott at jeg kunne være til hjelp :) og at du fikk noe forhåpentligvis bra ut av svaret mitt :) ønsker deg masse lykke til med utprøvinga. så håper jeg at det vil løse søvnproblemet ditt.

:))
Til forsiden