Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når skal angsten gi seg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når skal angsten gi seg?

nov 15 2018 - 10:03
Har slitt en stund med helseangst. Kjenner meg mektig lei nå. Har hatt hjernesvulst, hjernehinnebetennelse og i det siste HIV. Har blitt utredet for alt, men angsten sitter som støpt. Klump i brystet, spenninger i ryggen, stiv nakke og kalde føtter er noen av symptomene jeg sliter med. Jeg kan ha gode perioder, men faller alltid tilbake på de samme katastrofetankene. Noen som sliter med det samme? Er så klar for å legge alle de vonde tankene ifra meg, men får det bare ikke til. Jeg må si at å lese andre sine historier har hjulpet veldig, men savner virkelig noen "lykkelig slutt" historier. Kan man bli kvitt de vonde tankene for godt? Noen som vil dele noen erfaringer?
Avatar

Re: Når skal angsten gi seg?

nov 15 2018 - 15:19
"Jeg må si at å lese andre sine historier har hjulpet veldig, men savner virkelig noen 'lykkelig slutt' historier. Kan man bli kvitt de vonde tankene for godt? Noen som vil dele noen erfaringer?"

Anbefaler deg å lese hele denne tråden:
https://www.sidetmedord.no/Forum/Angst/Flere-som-opplever-det-samme
Avatar

Re: Når skal angsten gi seg?

nov 15 2018 - 16:33
Jeg regner med at du har oppsøkt noen form for terapi?
Avatar

Re: Når skal angsten gi seg?

nov 15 2018 - 20:31
Har ikke oppsøkt noen form for terapi, utenom mindfulness, og samtaler med lege og bekjente. Sliter med å spør lege etter psykolog. Har heller ikke lyst på medisiner, har lest det er litt bivirkninger og at det tar laang tid før de virker. Men hvis det ikke gir seg, så blir jo dette veien å gå.
Avatar

Re: Når skal angsten gi seg?

nov 15 2018 - 22:20
Henvisning til terapi er nok veien å gå i første omgang. Har ikke legen anbefalt noe når du har tatt det opp? Jeg har ingen personlig erfaring med helseangst (sliter med andre ting i stedet :), men det er ofte sånn at psykiske problemer trenger å tas tak i nokså inngående for å komme frem til hva som kan ligge til grunn og lære seg nye måter å håndtere det på. Det er mao ikke så enkelt å få til på egenhånd. Det er skummelt å stå i følelsen av at man ikke har kontroll, men så lenge du fortsetter å prøve deg frem med profesjonell hjelp, så tror jeg det skal kunne gå seg til.
Avatar

Re: Når skal angsten gi seg?

nov 15 2018 - 22:42
Jo vi har snakkt om det. Vet ikke hvorfor det er vanskelig for meg å spør etter det. Kanskje det har med at angsten blir mer "virkelig". Har alltid prøvd å tenke at det er noe som jeg kan takle selv, og har gjort det i tidligere perioder med angst. Men har nok taklet det på feil måte (fortrengt det), så har det bare hopet seg opp. Og nå er det blitt skikkelig vanskelig å leve med det. Nå er det på tide å bli kvitt det for godt. Skal snakke med legen om det. Tusen takk for svar forresten
Avatar

Re: Når skal angsten gi seg?

nov 15 2018 - 22:47
Jo, bare hyggelig.

Har selv erfaring med hvor vanskelig det kan være å anerkjenne et problem fullstendig. Fort gjort.

Du får ha lykke til og god bedring !

Til forsiden