Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når alt blir for mye

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når alt blir for mye

des 25 2020 - 00:58
Er så sliten nå. Og angsten er som en våt klut over ansiktet, så jeg ikke får puste. Og sen biter sorgen, desperasjonen i halen. Og sinnet, raseriet på alt og alle, på de små og store tingene jeg ikke klarer å la gå, men biter i meg mens jeg smiler og bare noen ganger lar skinne igjennom i skikkelig usjarmerende passiv-aggresjon. Fysisk svekket, men fytterakkern så mye angst jeg kan produsere likevel. Så utrolig gjerne jeg vil dø for å slippe mer, men har ikke lov, kan ikke velge den veien.

Klarer ikke mer angst nå. Alt det andre er vondt, men de andre bare slår. Angsten, derimot, drukner meg.

Noen som har erfaring med å overvinne panikkangst når det er kombinert med sykdom/utmattelse som gjør at man ikle har overskudd til terapi o.l?
Avatar

huttemeitu

des 30 2020 - 00:21
du har det ikke enkelt
jeg lider med deg
du hadde trengt
et langtids opphold
bare slappe av
hente deg inn
og så sakte
men sikkert
begynne terapi
når du er uthvilt ;)
Avatar

Re: Når alt blir for mye

jan 9 2021 - 15:55
Det river i hjertet mitt å høre deg prate om angsten din. Jeg kan kjenne meg igjen i det å være så sliten at du tenker du ikke orker mer, men at du "ikke har lov" til å tenke på noe utvei. Jeg heier på deg i det du opplever, og jeg håper du finner glede i de små øyeblikkene!
Avatar

Re: Når alt blir for mye

jan 11 2021 - 11:33
Panikkangst er forferdelig. Jeg er så evig takknemlig at jeg har klart å komme over det. Men det er ikke sikkert at det som hjalp meg, vil hjelpe deg. Men skriver det i tilfelle det kan hjelpe. Krysser virkelig fingrene for at du finner noe som hjelper.

-Jeg leste meg opp på hva panikkangst er, symptomer og dette med ur-instinktet vårt «fight or flight».
-Legg merke til hva det første symptomet er før panikken slår inn. Bruk det til å fortelle deg selv at dette er angsten. Det er ingenting fysisk gale. Det hjalp meg etter vert at jeg kunne unngå å havne helt inn i panikken.
-Når panikken kommer, og det lar seg gjøre, sitt/ ligg helt i ro og kjenn på det helt til det går over. Det er helt forjævlig, men du lærer hjernen din at det ikke er farlig.
-Pusteøvelser hjelper noen ganger. Jeg hadde en app som viste innpust, hold på pust, pust ut. Tar fokuset vekk og du stopper hyper-ventilering.
-Psykologen min gav meg et tips der du tar en penn/blyant og biter( ikke hardt) på den. Den skal stikke ut forbi munnvikene slik at kroppen din oppfatter det som om du smiler. Det var noe jeg begynte med etter jeg hadde fått noen Lunde kontroll på panikkangsten.

-Hvil deg når du kan. Prøv mindfullness. Det synes jeg hjelper godt på den generelle angsten. Det ligger masse på Spotify, YouTube osv. Panikkangst tar absolutt all energien man har og knuser deg fullstendig. Og når man er trøtt og sliten er det større sannsynlighet for at det skjer igjen. En evig runddans i et hælvette.

Dette går over. Og selv om det var et sant mareritt når det sto på, er jeg den erfaringen rikere. Og har større kontroll over meg selv og mitt sinn. Håper noe av dette kan hjelpe deg.
Avatar

Takk!

jan 16 2021 - 22:25
Tusen takk til dere som svarte! Det går sakte men sikkert bedre nå. Angsten er her fortsatt, men får stadig lengre pauser. Nå har jeg mange gode timer hver eneste dag. Og det gir håp om enda mer... klemmer til dere alle
Avatar

Krefter til terapi

jan 16 2021 - 22:43
Håper du har, eller ser for deg i større grad enn tidligere, at du kan få krefter til terapi.
Til forsiden