Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nå har alt blitt verre

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nå har alt blitt verre

des 28 2019 - 17:38
Har slitt med generalisert angst i mange år, og i høst fikk jeg også diagnosen depresjon og PTSD av psykiateren jeg går hos. Hun er sykmeldt nå, og jeg vet ikke når jeg får kommet dit igjen - må kanskje gå til fastlegen for samtaler så lenge? Ihvertfall, i desember startet jeg med Brintellix 10 mg en gang pr dag, og syntes det hjalp. Til nå, for nå i jula er alt blitt verre. Mye svarte tanker, og panikkanfall - som jeg ikke har vært så plaget med før. Panikken starter gjerne med ilinger og stikninger nederst i magen, og så blir jeg svimmel, kvalm og får en ekkel uvirkelighetsfølelse i kroppen. Går hele tiden på vakt og er i beredskap. I dag takket jeg nei til et juleselskap fordi jeg er redd for disse stikningene/ilingene. Det var jo slik i fjor høst og, med like fysiske symptomer. Jeg er så redd. Er det noen som har opplevd dette, som kjenner seg igjen? Jeg skammer meg!
Avatar

Re: Nå har alt blitt verre

jan 4 2020 - 22:11
Hei! Jeg sliter med litt av det samme med det at jeg får fysiske symptomer av angsten og av og til så får jeg panikkanfall. Noen av de tingene jeg opplever er at jeg blir helt varm i brystet, nakken stivner og at jeg begynner å skjelve i knærne. Når jeg er engstelig så skvetter jeg også veldig lett (og veldig voldsomt) av ting jeg vanligvis ikke skvetter av.

Når jeg får panikkanfall så setter jeg meg ned hvis jeg har muligheten til det, og holder på sengekanten eller armlener med begge hendene slik at jeg får en 'connection' til omgivelsene og kjenner at jeg er trygg. For meg er det også viktig å kjenne på pusten min og prøve å roe den ned. Det hjelper å puste inn gjennom nesa, holde litt, også puste ut gjennom munnen. (Det finnes også flere forskjellige pustemetoder du kan sjekke ut på nett!) Jeg prøver å kjenne på det at jeg er i kroppen min, jeg er her nå, og at det som skjer - skjer i hodet mitt. Kroppen min er ikke i fare og jeg kommer ikke til å dø. Du kan også prøve å se rundt deg, hva kan du ta og føle på rundt deg? Hva/hvilke ting kan du se med øynene dine? Hvilke lyder kan du høre? Hvis du fokuserer på å finne ting i omgivelsene dine lurer du på en måte hjernen din til å konsentrere seg om de tingene istedenfor og 'guider' den vekk fra panikken i kroppen.

Har du snakket med fastlegen din om at psykiateren din er sykemeldt og at du trenger noen andre til å hjelpe deg i mellomtiden? Legen din burde kunne hjelpe deg med å finne alternativer!
Avatar

..

jan 4 2020 - 22:47
Ja jeg kjenner det absolutt igjen fra panikk angst. Det er ganske tydelige fysiske symptomer på at det er det du har. Vet det er skummelt. Prøv å kanskje kartlegge litt hva som kan trigge dette? Kan det være presset om å treffe folk i jula? Det at psykologen er sykemeldt? Bare det at du hadde det samme i fjor?

Anbefaler å gjøre noe konkret som å pusteøvelser. Selvom pusten går fortere og kanskje er sjelven, så pust godt inn med nesa, og godt ut med munnen. Det verste er å begynne å unngå alt fordi du er redd for å få "anfall ". Men ikke press deg for hardt heller. Lær deg først og fremst at det er ufarlig.
Avatar

Re: nå har alt blitt verre

jan 4 2020 - 22:51
jeg har en god øvelse som jeg bruker mye når jeg får panikkangst pog ofte når jeg er på steder der det er mye folk jeg ser for meg en firkant der jeg puster inn på de ene hjørne og ut på det andre ut på det tredje hjørne og ut på de site og sånt går jeg rundt firkanten mange ganger om jeg ikke klare å se for meg en firkant finner jeg en gjenstand om mer firkantet og stryker fingeren rundt den gjenstanden så når jeg kommer til gjørnene skal pusten følge me ut og inn rolig verdt et forsøk synes de var vanekslig i staren men hjalp veldig etter en god stund
Avatar

Re: Nå har alt blitt verre

jan 6 2020 - 22:02
Tusen takk for svar til dere! Godt å få råd når det gjelder pusteteknikk og andre tips. Vet godt at det er ufarlig, men det er neimen ikke lett å fortelle seg selv når de fysiske symptomene er så ekle og jeg tror at jeg skal kollapse når som helst... Satser på at øvelse gjør mester...
Avatar

Kjære deg♥️

jan 7 2020 - 10:09
Sender en god klem!
Som du sier: Det er neimen ikke enkelt når de fysiske symptomene blir så ekle! Jeg vet akkurat hva du mener med det!!!
Angsten kan være skikkelig slem med kroppen vår....
Til forsiden