Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nå er jeg virkelig livredd...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Nå er jeg virkelig livredd...

sep 30 2019 - 14:07
Gratulerer så mye med jobb! Glad på dine vegne, og lykke i ny jobb!

Han har absolutt et poeng han legen din! Skriv det på en lapp at du _ikke_ tar de undersøkelsene. Så kan du minne deg selv på det når angsten skal være kjip. Ta det valget så kan du få litt ro.

Jeg har hatt MS i snart over 10 år, er fullstendig funksjonsfrisk og fikk nettopp beskjed om at jeg var svært lite preget av den sykdommen til tross for de årene den har vært i kroppen. Jeg bruker svært gode medisiner. Jeg har vært lam i hele venstre side; arm og bein. Brukte krykke i over ett år. Hatt dobbeltsyn, tåkesyn og CogFog. Har hatt nervekløe, mista følelsen i huden fra livet og ned. Hatt følelsen av varmt vann på beina, kaldt vann på beina, til ingen følelse i det hele tatt. Nå har jeg ingen av disse tingene. Jeg opplever perioder med fatigue.

Kan garantere deg at dersom legene hadde vært i tvil så hadde legen sagt det til deg.

Avatar

Hvordan går det med deg?

okt 18 2019 - 20:00
Gikk du til undersøkelsene?
Avatar

Re: Nå er jeg virkelig livredd...

okt 23 2019 - 13:49
Hvis du leser noen innlegg over her i dette innlegget ser du at jeg ikke har tatt undersøkelsene. Time hos nevrolog er ikke før om 1 mnd. Men MR timen har jeg utsatt og muligens bør jeg helt avlyse den. Er jo det de fleste mener. Unntatt legen som henviste for å betrygge meg. Ho ville gjøre meg den tjenesten. Men andre legen sier at da blir jeg aldri bra av angst.
Jeg ser at Sannsynligheten for at dette bare er angst og ikke als osv er stor. For der endrer seg hva jeg er redd for. Jeg har jo trodd jeg har hatt infarkt, svulst, tarmkreft, ALS. Ms og mye mer!
Nå det frykten for ALS som har vart i 2 mnd. Leamus daglig. Litt overalt. Samtidig prøver jeg da fortelle meg selv det som 3 ulike leger har sagt: Leamus starter ikke før total svekkelse i muskelen. Og alle muskler svekkes ikke likt ved ALS, så da kunne jeg ikke hatt ALS pga leamusen, for leamusen flytter seg. Dessuten er jeg dame og 30 år. Prøver virkelig roe meg ned. Nå har jeg målt leggene mine i 2 mnd, gjort øvelser hjemme for å sjekke fysiske funksjoner....og jeg er nå så sliten av dette.... :-(
Avatar

Re: Nå er jeg virkelig livredd...

okt 23 2019 - 13:54
Og jeg føler også at ene beinet mitt er svakt. Dette er noe legen min mente jeg følte.
Var forskjell på tenkt ALS og virkelig ALS.
Jeg føler noe er rart. At det er svakt.
Men jeg kan hinke, gå på tærne, løfte beinet som alltid. Så hvorfor jeg har den følelsen er vanskelig å si.
Kan jeg innbille meg ALS så sterkt? At jeg virkelig tror jeg har det så intenst....
Avatar

Re: Nå er jeg virkelig livredd...

okt 24 2019 - 23:16
? :-(
Nå er angsten helt ekstrem igjen... leamus rumpe, tommel, legg, durer og prikker i bein.... og dette sier samtlige leger er angst.... vet ho jeg har ekstrem helseangst. Men at det kunne bli så ille.... nå går jeg rundt hver dag og tenker at jeg har ALS. At jeg må bare nyte dagene mens jeg ennå klarer å gå....
Avatar

IKKE ALS

okt 25 2019 - 10:10
Hei :)

Ja, jeg har lest alle innlegg over, men kunne ikke se om du hadde gått til undersøkelsene. Vare bare nysgjerrig fordi vi har ganske like symptomer :)
Når det gjelder ALS - så kan du ta det 100 % med ro! Jeg var hos nevrolog forrige uke og det var ikke et tema engang, bortsett fra at hun sa: "Du har sikkert tenkt ALS, men det er det ihvertfall IKKE, fordi prikking osv utelukker ALS".

Jeg har også følt muskelsvinn i høyre lår, men de siste to dagene har jeg kjent mer styrke, fordi jeg har hatt fokus på hvile. Jeg har hatt et bein, venstre som jeg har hatt strålesymptomer og en fot som har prikket og vært nummen. Så spredte det seg til venstre hånd, så, så høyre fot og nå også høyre hånd. Så nevrologen tok noen flere blodprøver og skulle vurdere evt. andre undersøkelser. Jeg velger å tro at dette er stress og anspenthet og at nerver evt. har kommet i klem. Men de brennende føttene og håndflatene synes jeg er skummelt, men det kan kanskje ha en sammenheng med resten. Det blir liksom bare verre og verre ;)

Send meg gjerne en privat melding, så kan vi jo ha kontakten der :)

Avatar

Re: Nå er jeg virkelig livredd...

okt 25 2019 - 11:56
Sendt Det pm. Og tusen takk for svar!
Avatar

Sine1888

okt 26 2019 - 13:13
Har ikke fått mld av deg, la deg til som venn. :)
Libra1985:
Nei, det er ikke ALS. Har en plan nå og det er å skjerpe meg hva gjelder kosten. Ut med sukker, stivelse, gluten. For å bli kvitt betennelsereaksjoner i kroppen. Spise masse grønt. Ut med kaffe (som i seg selv kan gi leamus). Finne rom til ordentlig hvile, som roer nervesystemet og ta tilskudd som er bra for nervesystemet.
Har hatt et enormt press på meg den siste tiden og tåler stress dårlig. Vi er alle forskjellige der, derfor viktig å støtte kropp og hode best mulig. :)
Avatar

Heiagjeng

okt 26 2019 - 14:25
Går det an å legge til flere, sånn i en gruppe? For vi kunne jo lage noen mål og heie hverandre frem og se om symptomene blir bedre?
Avatar

Gruppe

okt 26 2019 - 15:12
Jeg er gjerne med i gruppe!
Men syns ting er litt tungvint her inne.... et annet sted vi kan lage gruppe?
Avatar

Vet ikke

okt 26 2019 - 15:18
Finner ingen funksjon for gruppemeldinger her. Har lagt dere til som venner, men ikke fått godkjent, har dere åpnet opp for det under profilen deres? Anonymitet bør vel ivaretas, så vet ikke hvor ellers:)
Avatar

Hei

okt 26 2019 - 15:46
Har godkjent deg nå filippa. Og sendt melding på nytt
Avatar

Hei

nov 1 2019 - 14:14
Jeg er gjerne med.. sliter sykt mye om dagen, og klarer snart ikke å gå på butikken å handle en gang..:(
Til forsiden