Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

des 11 2019 - 21:08
Jeg blir så stressa og bekymret pga disse ekstraslagene. Syns de har vært ekstra ille de siste dagene. Hvorfor blir det sånn? Fastlege sier bare det er helt ufarlig, siden jeg har hatt det før og at de da heller ikke fant noe unormalt. Føler at det kommer i perioder, gode og dårlige perioder. Pulsen er jevn og fin, er bare disse byksene jeg kjenner i hjerteslagene. Lurer på om det er noen flere her inne som opplever det slik og hvordan takler dere frykten? Er rett og slett redd for at hjertet tar skade av dette og at det plutselig svikter.
Avatar

pssssst

des 15 2019 - 01:08
jeg kan få et fly i hodet i morgen
skal jeg da bare ligge våken i angst i natt?
forstår det er sykt jævlig å ha slik helseangst
så jeg forenkler ingenting - for all del
men dere glemmer liksom å bare leve
det som skjer, det skjer
til ettertanke av artisten robbie williams
det har sikkert skjedd mye bra i livet mitt i det siste
men jeg har hatt hodet i ræva så jeg har ikke sett det
do you got the point?????
Avatar

Hei

des 15 2019 - 01:21
Enig med deg Alien.man kan få fly i hode og bli påkjørt midt ute i gata.Ingen vet hva som skjer den type kontroll har ingen men det er nok jævlig for de som har helseangst og alle disse undersøkelsene de utsetter seg selv for og må mase på leger for henvisninger som egentlig andre trenger men det må jo være såpass vanskelig for dem når de utsetter seg selv for dette.men det som skjer i livet det skjer uansett.ingenting å gjøre med det.bare bruk av energi.alle har noe uansett
Avatar

Heisan

des 16 2019 - 12:36
Dere som klarer å gi f.. er utrolig heldige. Som bare tenker - det som skjer det skjer. Ingenting en får gjort noe med. Dessverre er ikke jeg helt der bestandig. På noen områder er jeg veldig reflektert og stresser meg ikke opp over ting jeg ikke får gjort noe med. Men når det kommer til helsa mi, klarer jeg ikke tenke slik. Jeg vil så gjerne forsikre meg og dette vet jeg at jeg ikke får gjort med alt. Ingenting er sikkert og ingenting kan man få garanti på når det gjelder helsa. Kjenner jeg på symptomer som jeg vet KAN være noe skummelt, så er tankene og bekymringene der med en gang. Jeg burde jo heller tenke, at dette sikkert ikke er noe å bry seg med og at det sikkert går bort etter ei stund. Men jeg er ikke der - jeg vil VITE og det får jeg jo ikke med alt, det er dette som er så vanskelig og skummelt.
Avatar

bunky

des 16 2019 - 17:38
Derfor har andre mennesker her sine lidelser noen har helseangst andre mennesker lider på andre måter.Det er viktig å huske på.jeg hadde for eks hatt dårlig samvittighet hvis jeg drev og maste på legen min om å ta ct som jeg ikke hadde trengt når jeg hadde visst det fins andre mennesker der hvor ct er livsnødvendig.Slik tenker jeg da.Det er viktig å huske på når du prater andre er heldige at andre har derfor andre lidelser. Jeg har for eks mange ganger når jeg burde dratt til legen ikke gjort det for å straffe meg selv etterpå har legen sagt du burde kommet tidligere du må ikke gå rundt og holde ut.Du må ta helsa di på alvor har de rundt meg sagt.Man kan si det er ikke bra sånn som du har det men heller ikke bra det motsatte.
Avatar

Hmm

des 16 2019 - 18:19
bunky skal bare ta ett eks leamus.Alle mennesker har leamus.det er helt normale rykk som alle har uten å tenke over det engang.Det gjelder ekstraskag også de fleste mennesker har det uten å tenke over.tenk hvordan hjerte ditt hadde vært med panikkanfall hvor du faktisk merker det knyter seg rundt hjerte.Helseangst er nok vanskelig å behandle fordi egentlig skal du for eks være hos psykolog og ikke ta ct eller røntgen for den saks skyld og det er ihvertfall ingen måte å behandle helseangst på det er faktisk verre på den måten.Sjenerelt er det nok mange som har helseangst fordi folk blir skremt hele tida for hva som er farlig el ikke i aviser blir du minnet på faresignaler på Google blir du minnet på alt det farlige til slutt er alt farlig rundt.du kan gå rundt og gruble og tenke på als og alt mulig rart plutselig kan man bli kjørt over med bil el drept tilfeldig offer eller falle om.Alt mulig kan skje i mellomtida.Mennesker har tendens alltid se sin egen smerte og sin lidelse som verst.Du bekymrer deg for Als mens andre har Als.
Avatar

pssssst

des 16 2019 - 19:59
bra kommentarer mrsfreak
alle har sitt (!!!!!)
et sitat - arabisk ordspråk:
JEG GIKK OG VAR SÅ LEI MEG
FOR JEG HADDE IKKE SKO
HELT TIL JEG MØTTE EN MANN
HAN HADDE IKKE FØTTER.....
skjønner?
håper alle dere med helseangst
klarer å gi mer faen - leve livet ;)
Avatar

Hmm

des 16 2019 - 22:02
Det arabiske sitatet var så bra og så sant.rart det der hvordan vi menneskene alltid ser vår egen lidelse.hvordan man har det verst selv.Ingen har det som en selv.så forferdelig også har du folk i verden som har smerten man ikke kan forestille seg.hvor får du alle disse sitatene dine fra?jeg har merket du skriver overalt sitater og de er så bra.
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

des 16 2019 - 23:17
Angst er irrasjonelt. Selv om man vet at noen symptomer mest sannsynlig ikke er noe alvorlig, men heller normalt, så slår angsten til og all fornuft forsvinner ut av hodet. De fysiske symptomene er så virkelige og hvordan skal man klare å skille ekte symptomer fra angstsymptoner? Et visst nivå av »helseangst» tenker jeg er fornuftig, men når det blir så styrende for livet man lever har man nok kanskje behov for hjelp med å få litt orden på tankene.
Helseangst er vel som all annen type angst - irrasjonelt - for meg er ihvertfall det som er problemet med angsten. Tankene klarer ikke alltid å overstyre angsten og 95% av fornuften forsvinner...
Avatar

Hei

des 16 2019 - 23:52
Skjønner hva du mener men det er jo nettopp det jeg mener.angst har ingen fornuft jeg sliter mye med angstlidelser av en annen type enn helseangst men jeg har inntrykk at helseangst ikke alltid blir tatt på alvor av helsevesenet.jeg sliter med tvangslidelser og panikkangst altså har flere angstlidelser så kjenner alt til det helvete og jeg får god hjelp.men jeg syns det er trist det med helseangst at de ikke blir tatt på alvor og vil hele tida ta ct røntgen og alt for å forsikre seg for noe som ikke er mulig å forsikre seg mot.helseangst trengs jo psykiatrisk behandling og ikke ct og mr for det som er trist med det er at blir de virkelig syke så blir dem minst tatt på alvor for da blir det jo ja ja det er hypokonder nå igjen og det er det som er trist oppi alt det.
Avatar

Hei igjen

des 18 2019 - 10:50
Jeg hadde håpet å høre fra andre som plages med ekstraslag og hvordan de takler dette i hverdagen sin. Opplever de noe mønster når de får disse plagene? Jeg hadde dette også i 2012 og det var like ubehagelig den gangen. Jeg var hos lege og fikk tatt et 24 timers ekg, for å "fange opp" ekstraslag. Men da var det helt normale ekstraslag, som ikke var noen grunn til å følge opp nærmere. Nå har det gått 7 år og dette er tilbake igjen. Det plager meg utrolig mye og legen har ingen gode råd og gi meg, annet enn at jeg må skrive ned når jeg opplever disse på det meste. Jeg blir helt utmattet av dette og det tar alt fokus vekk fra andre ting som er viktige i livet min.
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

des 18 2019 - 12:10
Har du oppsøkt en behandler som kan hjelpe deg å håndtere helseangsten?

Det er helt greit å søke likesinnede å dele erfaringer med, så lenge det ikke ender med at man kun graver seg dypere ned i fortvilelsen over hvor ubehagelig de ulike ufarlige symptomene er. Helseangst har jo som kjent en tendens til å trigge diverse fysiske reaksjoner, så det eneste de egentlig er et symptom på, er selve angsten.

Når leger sier at det er normalt, så må du prøve en annen innfallsvinkel for å lære deg å akseptere det, tenker jeg. Håper iallfall at du finner ut av det.
Avatar

Gummihjerte

des 18 2019 - 17:14
Det var gode råd tenker det samme.håper Bunky hører på rådene dine om å prøve annen synsvinkel.å Google hele tida er heller ikke bra for noe som ikke er farlig kan plutselig skremme.og hvis flere samtidig stresser med det samme kan det også skremme hverandre.man er aldri beskyttet mot noe her i verden ihvertfall ikke sykdom.tenker det var gode råd gummihjerte du kom med.kroppen gir signaler hele tida hver dag.den lever jo på en måte sitt eget liv.Bunky kanskje du bør tenke hva dom ligger bak all dénne helseangsten.Er det dødsangsten din,da må du heller prate med noen som kan hjelpe deg med det.hvordan takle den angsten.prate mer om den psykiske delen for å ra ct el mr først blir du stresset at det er noe farlig når du får svar så tviler du på om legene har gjort noe galt lettelsen varer kort før det er på igjen at det er noe.det viktigste er å finne ut hvordan takle det som er under helseangst.det er det som kan hjelpe deg på lang sikt.

Avatar

Rare stmptomer

des 21 2019 - 17:49
Jeg prøver å forstå symptomene jeg kjenner hver dag. Så snart jeg setter meg ned, starter ekstraslagene. Når jeg reiser meg opp og går eller står, avtar de litt. Men de er fortsatt der. Om jeg går en rask tur merker jeg ingen ubehag. Men så fort jeg setter meg, gjerne litt sammen sunket, starter det. Føles som om noe trykker mot hjertet fra magen. Tenkte om noen flere her inne har opplevd lignende?
Til forsiden