Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 18 2019 - 15:21
Nå har jeg slitt i mange måneder med leamus og masse bekymringer rundt dette. Etter mange tester og undersøkelser, kom vi frem til at det ikke var noe farlig. Nå har det avtatt og ting føltes litt bedre. Men nå har jeg plutselig fått ekstraslag som plager meg døgnet rundt. På kvelden når jeg skal sove, kjenner jeg det ekstra godt og jeg får ikke sove. Når jeg sitter rolig og slapper av, kjenner jeg det også ekstra godt. Hadde samme problemet for 6-7 år siden. Det plaget meg i månedsvis og jeg var kjemperedd for at det var noe galt med hjertet mitt. Tok flere ekg’r samt gikk med et måleapparat som skulle registrere alle ekstraslag. Helt normale funn og normale ekstraslag. Nå er jeg redd for hvorfor det har dukket opp igjen, er det noe galt denne gangen? Jeg blir redd og har mest lyst til å ringe legevakten. Klarer ikke ignorere det, føles som leamus på hjertet, men kjenner tydelig ekstra slaget hver gang
Avatar

Hei bunky

okt 18 2019 - 18:10
Håper ting ordner seg for deg.høres ut du har det fælt nå.
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 18 2019 - 18:19
Takk mrsfreak 1983!
Jeg følte at ting begynte å bli litt lettere og at jeg hadde fått de vonde tankene litt på avstand. Men så måtte en ny bekymring slå til. Dette er bare vondt og så blir jeg redd igjen. Redd for at det skal være noe galt med hjertet mitt.
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 18 2019 - 18:34
Hei, jeg «sliter» også med ekstra slag/følelse av at hjertet stopper i disse tider.

Har vært bra for andre ting nå en periode for så å bli byttet ut med dette.. Tror dette påvirkes av angsten at det alltid skal være noe man kjenner på.. utrolig slitsomt!
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 18 2019 - 18:41
Hei Annis205. Hva føler du hjelper å roe deg ned når du har dette? Hos meg er det nesten best å være i aktivitet. Trimme og gå lange turer gjør godt for meg. Det verste er mot kvelden og natta. Da er jeg redd for å bli liggende lys våken og kjenne på ekstra slagene og merke frykten komme snikende.
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 18 2019 - 20:16
Jeg har ikke funnet noen måter enda, da de kommer både når jeg sitter hjemme i sofa og når jeg er på jobb. Blir jo redd når det skjer, som gjør det bare verre og ikke minst klam/svett.. følelse av å nesten besvime når det skjer.

Så det rare er at jeg vet ikke hvorfor jeg får det, når jeg har det både når jeg slapper av og når man er på jobb.. Det er det som er så ekkelt.

Har forsøkt trening i forbindelse med brystsmerter (muskulatur), men det har ikke hjulpet meg enda. Og den følelsen av at hjerte hopper over/slår hardt kommer helt uventet. Har ikke helt lært meg å leve med dette enda og håper det går fort over. Regner med det har noe med angst og en stressende periode. Føler at når jeg ikke har vondt i kroppen, så føler jeg det med hjerte og visa versa. Det er alltid ett eller annet en må føle på, som er såå slitsomt for meg. Når man endelig ikke har noen smerter eller hjertebank så er man nesten redd da også :p Kroppen får aldri ro liksom..

Kveldstid er værst for meg også, da det er helt stille og man blir liggende å høre på pulsen. Så bra trening hjelper hos deg :-) Håper dette gir seg snart!
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 18 2019 - 21:33
Det er som om det bare bytter plass og at angsten henger ved meg. Tidligere var det leamus, nummenhet i arm og fingre, vond skulder. Idet ekstra slagene startet så forsvant det andre. Noe må det visst være. Aldri en dag uten angst og frykt. Håper det forsvinner like fort som det kom for oss begge
Avatar

Går du ikke til psykolog en annen behandler for å lære deg å parere angsten?

okt 18 2019 - 21:48
Ser at angsten oppfører seg likt hos oss alle- enten det er helseangst eller annen type angst.

Den vil alltid skifte form så snart du har ufarliggjort den og dukke opp på nye måter.
Hos deg gir den feks fysiske plager , hos meg får jeg alltid en lammende følelse av bekymring .( hadde angst fra sist fredag t.o.m igår , idag begynner allerede en ny bekymring å ta bolig i hodet mitt..Men jeg har større makt nå for jeg kjenner den igjen )

Ikke bruk mer penger på å gå til legen , det er ikke noe galt med kroppen din
Finn heller en dyktig behandler som kan lære deg metoder å kontrollere angsten.
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 18 2019 - 22:24
Du har nok rett i den beskrivelsen Rogajente . Hos meg er det fysiske plager som tar over alt. Prøver å si til meg selv, at dette er atter et symptom som kommer på grunn av feks stress og angst. Men så er det en snikende tanke som prøver seg. Kan jo hende det er noe med hjertet denne gangen, som ikke ble oppdaget på grundige undersøkelser for 7-8 år siden. Usikkerhets momentet er der og gir meg ikke fred. Nå er jeg redd jeg ikke får sove i natt, men bare bli liggende og kjenne på hjerte slagene.
Avatar

Hei bunky

okt 19 2019 - 00:39
Det høres slitsomt ut men du vet jo det at man kan aldri vite for livet er usikkert for alle mennesker.får du hjerteproblemer så får du hjerteproblemer uansett hva.livet er usikkert og ingen har kontroll hva som skjer i framtida.du bekymrer jo deg for hjerte i morgen kan man bli påkjørt av bil.slik er det uansett hva.jeg syns det er trist at du kjemper mot dette men du bør heller prøve å starte med terapi enn undersøkelser hos leger.for uansett hvor mange undersøkelser du tar så ender det at du må ta ny.tenker på deg.klemmer
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 19 2019 - 10:19
Jeg vet at verden er uforutsigbar og man har ingen garanti, verken for helsa eller livet generelt. Men det er vondt å bruke så mye energi på bekymringer, være redd og fokusere så mye på sykdom. Gå rundt og kjenne på hjerteslagene og sammenligne for hver time som går.
Avatar

Bunky

okt 20 2019 - 01:50
Det må være slitsomt og jo mer man fokuserer på sykdom jo mer tar det krefter og tid men kroppen er slik gir mange tegn og lever sitt eget liv og nå du kjenner på hjerteslagene og blir opptat av dem jo mer hjerteslag kommer det kroppen blir stresset.angsten blir enda større.slik går det rundt og rundt.prater du med familien om dette?
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 20 2019 - 17:31
Jeg prater en del med mannen min, men han er rake motsetning av meg. Bekymrer seg aldri for helsa og fysiske symptomer, men prøver å oppmuntre meg til å tenke på noe annet og si til meg at det ikke er noe galt fatt.
Avatar

Hei♥️ jeg forstår♥️

okt 21 2019 - 09:58
Jeg har samme følelsen med hjertet♥️ Det er så energitappende og altoppslukende. Hjertet er jo motoren vår, og ikke noe vi lett bare kan skru av og på...
For 6 år siden fikk jeg diagnosen supraventrikulær takykardi. Dvs jeg har hurtig forkammerrytme. Jeg tar medisiner som holder d i sjakk. MEN jeg sliter så enormt med ekstraslag... Alt fra hvert 3-10 slag slår ekstra... Jeg er veldig sensitiv for disse, og kjenner hvert eneste ett. I perioder verre enn andre.
Jeg har fått mye angst. Helseangst, panikkangst og generalisert angst... Det har ballet godt på seg... Kroppen går i kampmodus, og jeg blir helt slått ut. Får lettere infeksjoner som feks herpes, urinveisinfeksjon osv når d står på som verst. Føles ut som jeg har intens influensaverk i kroppen. Alle muskler og ledd verker og jeg klarer knapt å bære en liten handlepose.
Så til poenget: jeg sliter med å skjønne at det er angsten som slår ut kroppen... Jeg er 110% sikker på at d er noe fryktelig galt med hjertet mitt, at legene over ser noe, ikke sjekker godt nok, og at jeg er døden nær... MEN jeg har nylig vert hos hjertespesialist, som tok ultralyd av hjertet, belastnings ekg (sykkeltest), og gav meg grundig forklaring. Han såg alle ekstraslagene mine, men det er ufarlige ekstraslag... For livskvaliteten sin del ville han anbefale meg å prøve en ny ablasjon, noe jeg har gjort tidligere uten hell, men det er ikke livsviktig å gjøre d...
Jeg slår meg liksom ikke til ro... Når jeg har noe å gjøre på så kjennes d bedre ut, men med d samme jeg kjenner etter, eller skal sitte/ligge å slappe av så er d der... Det kjennes som en vibrasjon i hjertet... som om at hjertet skjelver... og i tilegg til ekstraslagene så kjennes d helt kaotisk ut...
Jeg ble beroliget der og da når jeg hadde vert hos spesialisten... Men d gikk ikke lang tid før d var påan igjen... Nesten verre enn før... KAN virkelig angsten slå oss ut så grådig? KAN angsten skape så grådig med frykt og skape så voldsomt trøbbel i maskineriet/hjerte vårt? Jeg KLARER IKKE se at d KUN ser angsten som er grunnen til å kjenne d slik... Men frykten og det å være 110% pålogget og kjenne etter i kroppen, må nok gi konsekvenser.... Jeg vet ikke, og klarer ikke stole på d... Hvordan er det med dere andre her inne?♥️
Avatar

Bunky1974

okt 22 2019 - 19:23
Har du oppsøkt hjelp hos en psykolog? Jeg kan anbefale deg å lese bøkene av Ingvard Whilhelmsen. Han er psykiater og spesialist i helseangst. "Sjef i eget liv" for eksempel?
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 22 2019 - 20:18
Mandeltre
Jeg har kjøpt og lest bok av Ingvard Wilhelmsen, har til og med skrevet til han og fått svar. Det han skrev gav mening og fikk meg til å tenke. Men å bli kvitt helseangst er ikke gjort over natten. Det er mange «fallgruver» underveis. Det er så lett å bli redd og bekymret.
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 24 2019 - 11:01
Jeg blir så usikker på om jeg skal kontakte lege pga. ekstraslagene jeg har? Føler at de har vært jevnlig nå de siste ukene og vil liksom ikke gå helt bort? Noen ganger kan det gå noen dager mellom hver gang jeg kjenner noe, mens andre ganger merker jeg mange ekstra slag iløpet av dagen. Jeg syns det er veldig ekkelt og blir ekstra stresset og bekymret for dette. Har normal og jevn hvilepuls, det er bare de ekle hoppene jeg kjenner så ofte. Noen ganger føles det som om det knyter seg i brystet og da innbiller jeg meg at det er tegn på at noe er galt med hjertet. Men prøver å berolige meg selv med at det mest sannsynlig er angst og anspenning som forårsaker dette. Får en frykt inni meg og dødsangst. Redd for at hjertet plutselig skal stoppe.
Avatar

Bunke 1974.... Jeg har d på akkurat samme måten...

okt 24 2019 - 22:32
Som om jeg skulle ha skrive det selv... Jeg har enormt mange ekstraslag ila døgnet... langt over 10000... Og jeg kjenner hvert eneste ett i perioder... Jeg tror nok at de er ferre i periodene med mindre angst, men at jeg blir så bevisst dem når angsten kommer, og så resulterer det i enda mer bekymring, enda flere ekstraslag... og enda mer angst...Jeg selv sliter med å forstå at angsten alene kan lage så mye trøbbel i hjertet... Jeg er som deg veldig redd for det minste lille symptom fra brystet, og er redd for at d plutselig skal stoppe...
En dump følelse av at d «juver» i brystet, og som om hjertet skjelver... Jeg går og småhoster fordi jeg føler det er noe i bringa/brystet... Men kanskje fordi jeg er så knytt...? Vanskelig å si... og jeg klarer ikke stole på at d bare er angsten... Så jeg forstår deg♥️ god klem
Avatar

Re: Nå er det ekstraslagene som skremmer meg

okt 26 2019 - 14:18
Jeg føler også at jeg må småhoste iblant og trekke etter pusten. Hadde en rolig dag igår, uten noen ubehag, men nå har det satt inn for fullt igjen. Jeg blir så redd, hvorfor dunker det sånn i hjertet? Kjennes også en smerte brystet noen ganger. Håper bare det er muskel smerter og spenninger, og ikke noe annet.
Avatar

Bunky1974

okt 27 2019 - 14:25
Send meg gjerne en privat melding, så kan vi snakkes der♥️
Til forsiden