Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nå er det NOK - nå skal det bekjempes med nebb og klør

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nå er det NOK - nå skal det bekjempes med nebb og klør

juni 9 2022 - 10:24
Har hatt noen dager helt ute av det ville galskap på angstsiden. Igår morges sendte jeg en "nødmelding" til min fastlege - hvor jeg bl.a. skrev "jeg stoler på meg selv, men er redd" - og "jeg må prøve antidepressiva igjen - siste fortvilte forsøk på å ikke bli invalidisert av angst og depresjon.

Så spørs det hva hun vil gi meg - og om jeg klarer å IKKE google alle helveteshistoriene om bivirkninger og oppstartsproblemer. Nei - jeg skal se på pillen og tenke "der du lille solskinnsdrops - der er du som skal hjelpe meg videre i livet"

Men "hold your horses" - jeg kommer til å skrive MYE her inne hvis det blir et helvete å stå i.
Avatar

forståelse

juni 10 2022 - 00:28
om legen er
sånn noenlunde grei
bør du få beroligende
i alle fall for en periode
og drit i bivirkninger
alt i livet kan ha bivirkninger
i en eller annen form
og behold kampviljen din du
jeg liker den asså
den gjør deg sterk
Avatar

Kødda……

juni 10 2022 - 13:14
Skal ha «nødtime» hos legen nå - fått skriftlig brskjed fra henne at hun ikke vil gi meg antidepresdiva nå, men råder meg heller til å bruke Sobril når det er som verst.

Forstår henne godt - da jeg er så ambivalent at fy faan! Nå sliter jeg jo mest med fysiske plager (som sikkert kommer av psyken).

Blir nok en konsultasjon oppløst i tårer idag og :/
Avatar

Oppfølging..,,,.

juni 12 2022 - 09:50
Da er jeg igang med antidepressiva igjen - og planen er å stå i det i 6 uker. Som dronningen av bivirkninger er jeg forspent dessverre.

Drømmen min var å bli lagt inn på Blakstad akuttpsykiatrisk for å oppleve trygghet og støtte mens det står på som verst, men jeg er nok for frisk og fungerende til det.

Noen andre som har erfaring med innleggelse på grunnlaget «oppstart antidepressiva»?
Avatar

Oppfølging II

juni 21 2022 - 14:05
Har nå stått på ad i 11 dager - har gått veldig greit :) Doblet dosen igår kveld og kjenner på litt uro idag, men håper, håper og håper at det igjen vil gå oppover. Igår kveld hadde jeg LYST på mat for første gang på 8 mnd - det var en fryd :)

Går mine 5-10 km i skogen hver dag, er sosial i passe mengder, sover greit.

Sliter mest med uro i kroppen - og sceneskifter ila dagen er vanskelig for meg (f.eks. hjem fra jobb, hjem fra kameratbesøk, hjem fra tur osv.osv.)

Sliter også stort med vondt i hals/nakke, men fastlege/ØNH-lege forsikrer meg at dette er "livet som har satt seg". Tålmodighet kom til meg :)

dette SKAL gå veien - jeg heier så inni hampen på meg selv :)
Avatar

Oppfølging III

juni 27 2022 - 11:08
Har en tung dag fylt med angst idag - sitter på jobb og vil kaste opp/besvime. HELT for jævli!!!! Det GÅR over - det MÅ gå over!!!!

Har sett glimt av lys de siste dagene - denne dagen må jeg også ta med meg. 1 uke med 10 mg (etter 10 dager på 5 mg) - regner med legen vil ha meg ytterligere opp denne uken. Skrekk og gru dette er utfordrende altså.

Gi meg HÅP - HÅP om at "står du i det lenge nok vil de gode øyeblikkene bli flere og flere - og de jævlige færre og færre"
Avatar

Oppfølging 4

juni 30 2022 - 08:51
10 mg i 10 dager nå! En del økt angst og mye uro - fortsatt nedstemt, men kommer meg opp av sengen med et stønn hver dag.

Velger fortsatt å tro at denne daglige pillen vil gi meg bedre livskvalitet på sikt.

Har time hos fastlegennigjen 3.august og skal stå i det til en avgjørelse om videre aksjon da.

En fin dag ønskes dere alle medslitere :)
Avatar

Oppfølging 5

juli 5 2022 - 08:26
10 mg i 14 dager nå - og det går opp og ned. Har fortsatt tro på at dette skal hjelpe meg ytterligere opp.

Hadde en JÆVLI dag igår, men klarer å gjøre det jeg må gjøre - sengen er min venn, men KUN på natten. Dvs at jeg kan legge meg i 21-tiden og sove i 9-10 timer.

Noen andre med erfaring om at det kan ta 3-4-5 uker før det "stabiliserer" seg med antidepressiva?

Gode tanker til alle dere kjempere der ute :)
Avatar

Oppfølging 6

aug 8 2022 - 12:15
10 mg siden 12.juni - og kan ikke akkurat si at livet er lyst. HAR hatt gode STUNDER (legg merke til STUNDER - ikke DAGER).

Vet ikke hvor lenge jeg orker å holde på sånn, men hva er alternativet liksom.................

Klarer ikke å være helt ærlig med legen lenger - smiler og sier "det går rette veien", men er pokker ikke sikker jeg...........

Jaja - vi får fortsette på vår vei :)
Avatar

Oppfølging 7

aug 10 2022 - 08:10
Status: Har gått på lav dose antidepressiva siden 12.juni og dagene er som følger:

Depresjonen er noe mildere, men angst er tilstede 24/7 - smerter i hals og nakke, strømmer i nakken, svir i armer, hodepine og "stramt" rundt ører, hals, nakke.............

Sovner med angst, våkner med angst.

Legen sier "du må stå i det" - så prøver vel noen uker til.

Tenker oftere "dette orker jeg ikke" enn "det gleder jeg meg til", men jeg puster enn så lenge - og gjør det jeg skal (med et skrik). Må prøve å trøste meg med at jeg ikke er sengeliggende, jeg klarer å gå turer, jeg klarer å "late som", jeg klarer å kjøre bil, klarer å spise litt, klarer å sove.

Hva mer kan man forlange liksom.....................?

Skal til legen til uken og har skrevet et lang melding om hvordan jeg har det - og at jeg har bekymringer for helsen min (lymfekreft, munnhulekreft) - hun sier "du må stå i det". Hjælpe seg!!!
Avatar

Oppfølging 8

aug 23 2022 - 07:55
Status: Har stått på antidepressiva siden 12.juni og dagene nå er som følger:

ANGST fra helvete og tilbake - 24/7 - og begeret med håp er snart tomt. Til fastlege idag - og håper jeg klarer å stå på beina når jeg skal ut derfra.

Spent faktisk - om hun fortsatt sier "du må stå i det" - eller om dosen blir økt, jeg blir satt på noe annet, jeg seponerer eller hva.............
Avatar

fortsett og stå på

aug 27 2022 - 15:18
Hvilken antidepressiva går du på? Er ikke alle medisiner som funker for alle, eller alle medisiner som funker mot alt
Avatar

Re: Nå er det NOK - nå skal det bekjempes med nebb og klør

aug 30 2022 - 06:44
Tenkte at jeg ikke vet om det hjelper å øke antidepressiva dosen din. Synes du er flink og står på, gar på jobb, gar tur osv det koster deg endel krefter å ta deg sammen å stå på, har lest alle oppdattt alle oppdateringene a
Til forsiden