Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

NAV

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

NAV

okt 18 2011 - 13:03
Jeg lurer litt på hvordan deres møte med NAV har vært i forhold til diagnosen Angst?
Blir dere forstått? Får dere den hjelpen derer trenger?

Jeg selv blir møtt med "ta deg sammen" holdningen. Noe som er utrolig slitsomt. Det er hvertfall slitsomt å bli møtt av et system som ikke går på skinner og man må vite sine rettigheter. Men det er også vanskelig å stille seg opp mot en saksbehandler som ikke har noe kompetanse om mine utfordringer og greier ikke helt skjønne hva som er "feil" med meg selv med legeerklæringer osv. osv.
Avatar

Re: NAV

okt 18 2011 - 13:29
Hei Stine. Selv har jeg bare hatt positive opplevelser med NAV. Jeg har alltid fått det jeg har krav på, selv om ting noen ganger tar tid. Det må man nesten bare regne med med tanke på hvor mange søknader etc. de skal behandle. Selv føler jeg kanskje folk hopper på "bandwagon" effekten og kritiserer NAV bare fordi alle andre gjør det, sier ikke at det gjelder deg, men nevner det fordi noen i familien gjør det. Så lenge man snakker åpent om sine problemer og har med legeerklæring tror jeg ting ordner seg
Avatar

Re: NAV

okt 18 2011 - 14:18
Ok, det er bra du har positivt syn på NAV, og har fått det du har krav på. Jeg begynnte nok min prosess med å være positiv til NAV. Men siden jeg begynnte prosessen har jeg vell bare opplevd nederlag hele tiden. Med tanke på min bakgrunn som nyutdannet på høyskole innen helsevesenet hadde jeg en teori om at jeg kom til å få hjelp og støtte der. Men dette viser seg nok å være feil for min del.

Det er mange som kaster seg i den negative båten før de har opplevd NAV, desverre. Det er selvfølgelig synd.

Takk for svar :)
Avatar

Re: NAV

okt 19 2011 - 12:57
Meget dårlig. De vet ikke hva angst er , iallefall ikke min saksbehandler. Hun tror alt er så jævla enkelt, at det bare er å kaste seg ut i det. Jeg har store problemer med å gå ut i hjemkommunen min, der er angsten verst. Drar jeg til Oslo er ikke angsten tilstede. Hun kom med et idiot forslag om at jeg kunne utplasseres på en kafe på hjemplassen. (tror ikke hun har fått med seg noe som helst , siste stedet jeg vil jobbe pga min sosiale angst ).
Legen min syns jeg heller ikke virker veldig kompetent på angst. Vi spiller ikke på samme lag, og jeg føler meg misforstått. Heller ikke kjæresten min eller venner generelt forstår problemet ,de vet ikke hva angst er.
Avatar

Re: NAV

okt 19 2011 - 22:30
Det er vell gjerne vanskelig for andre mennesker å innse hva angst er og hvilke utfordring det har med seg. Men i forhold til NAV og lege burde de ha en viss peiling på hva dette innebærer. Jeg selv har hatt en god lege som har vært åpen om sin usikkerhet, men undersøkt og funnet gode løsninge for å hjelpe meg. Men NAV..... der kan jeg ikke akkurat si at det er det samme.....
Avatar

Re: NAV

okt 19 2011 - 23:52
har du fått deg kjæreste? trodde du skrev at det var vanskelig å få til kjæreste? siden du skrev det var vanskelig med, sosiale sammenkomster.
ikke at jeg skal legge meg opp i det...også at du ikke hadde noen venner?
Avatar

Re: NAV

okt 24 2011 - 12:19
Jeg gikk til NAV med innstilt på at saksbehandlerene der ikke er utdannet helsepersonel, og jeg tror det hjalp litt. Har hatt ett møte med en der, og forklarte enkelt og tydelig hva som gjorde jobb og jobbsøking vanskelig for meg.

Saksbehandleren jeg snakket med klarte ikke å forstå det fullt ut, men skjønte i hvert fall at det var vanskelig for meg. Vi ble på en måte enige om hvordan jeg burde ta tak i situasjonen, selv om jeg ikke har klart å komme noe videre.

Nå skulle jeg ønske jeg hadde sett fastlegen min før dette møtet så jeg hadde dokumentasjon/diagnose jeg kunne gitt min saksbehandler. Det er lett å føle seg som en giddalaus latsabb i andres øyne.

Avatar

Re: NAV

okt 24 2011 - 12:32
Jeg har møtt saksbehandlere som har fullstendig ignorert både meg og problemene mine, og jeg har møtt noen som faktisk har tatt skikkelig tak i ting.. og har forstått problematikken min. Det varierer vel stort fra behandler til behandler. De har uoverkommelig mye å sette seg inn i, siden sammenslåingen gjorde at de skal kunne alt. Så det er nok mange som ikke er noe mer informert om psykiske lidelser enn den generelle befolkningen.
"Sammenslåingsguruene" i dette landet har ødelagt en god del. :\
Avatar

Re: NAV

okt 24 2011 - 18:30
Hei!
Jeg har svært delte erfaringer med nav. Tror det kommer MYE an på hvilken saksbehandler du har. Anbefaler deg å prøve og bytte saksbeh. En annen ting du kan gjøre er å be om individualplan og ansvarsgruppe (om du har rett på dette), da kan legen og evt annen behandler støtte deg og presse nav på møtene. Er mye vanskeligere for dem å ikke hjelpe deg når det er andre der. Ellers er det greit å selv finne ut hvilke rettigheter du har, da oppdager du fort om nav sier noe som ikke stemmer.
Jeg har hatt en del kontakt med nav over flere år. Om du vil kan du sende meg en venneforespørsel, så kanskje jeg kan hjelpe deg litt??
Avatar

Re: NAV

okt 30 2011 - 23:57
Jeg har nok fått erfaring om at det har med saksbehanlderen å gjør, ja. Ganske synd at det skal være slik. Men hvilke rettigheter har jeg i forhold til å skifte behandler? Å hvordan blir det med den søknaden jeg har inne? Blir behandlingstiden lengre?

Jeg har møtt en ganske spydig og lite service innstilt saksbehandler. Ganske sjokket over at det overhode ikke fantes service eller empati hos denne personen......
Avatar

Re: NAV

okt 31 2011 - 22:55
Jeg har bare positive erfaringer med NAV: Er nå inne i et tiltak som heter raskere tilbake til arbeidslivet. Jeg føler jeg blir tatt på alvor og de er veldig opptatt av at jeg skal bruke den tiden jeg trenger og ikke begynne i jobb for tidlig. Når jeg skal tilbake, så skal det skje gradvis.

Jeg har diagnosen sosial angst/depresjon.
Avatar

Re: NAV

okt 31 2011 - 22:59
Så bra :) Det er viktig at positive ting kommer frem også. Ikke bare det negativet, det kan jo ta motet fra oss alle. Håper du kommer deg i arbeid og at tiltaket tillrettelegger godt nok til dette :)
Til forsiden